Joost Klein liet Europapa opnemen in Tilburg, bezoekers lovend

Thierry de GraafJoost Klein gaf gisteravond in 013 in Tilburg zijn eerste concert sinds hij het nummer Europapa twee weken geleden presenteerde. Er stonden lange rijen voor de ingang van het poppodium – waar 3000 mensen in passen – en alle bezoekers moesten bij binnenkomst hun smartphone afstaan. 

Twee keer live

Dat was nodig omdat Klein tijdens de show zijn nummer Europapapa voor het eerst live bracht, bleek na afloop van het concert. De 26-jarige artiest zong het lied tweemaal. Hij opende de show ermee, en zong het later nog een keer, toen hij in het midden van de zaal stond.

Bekijk hier de originele videoclip van het nummer van Joost Klein:

De zanger had in 013 zingende en dansende bezoekers om zich heen, meldt AVROTROS. De act werd opgenomen met meerdere camera’s, maar is nergens te zien. De regels waren niet alleen voor bezoekers streng. Ook het personeel van 013 mocht tijdens het optreden geen mobieltje bij zich dragen of pakken.

‘Show was insane’

Bezoekers van 013 reageren enthousiast op het concert van Joost Klein. “Sodeju, geweldig concert van Joost Klein bijgewoond”, schrijft Annelies Otten op X. “Die gast brengt feest, harmonie en liefde ineen. Iedereen kan Joost gebruiken in zijn leven.” 

“Het is bijna zonde dat Europa maar 3 minuten Joost Klein krijgt. Want het was 90 minuten energie, poëzie en spannend qua show”, schrijft een ander. 

Een andere fan laat er ook geen twijfel over bestaan: “Icepack op mn knie, pijnstillers in mn bek, de show bij Joost Klein was insane en te gek.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment