Jonker opgelucht na verlies bij Spanje door herkansing voor Spelen

Thierry de GraafBij bondscoach Andries Jonker overheerst na afloop van de kansloze nederlaag tegen wereldkampioen Spanje (3-0) de opluchting omdat er toch nog een kans is op plaatsing voor de Olympische Spelen. De al gekwalificeerde Franse voetbalsters wonnen in de andere halve finale van de Nations League nipt van Duitsland (2-1), waardoor Oranje woensdag in de troostfinale nog met de Duitsers strijdt om het laatste Europese olympische ticket.

Volgens Jonker had Oranje minder in te brengen tegen Spanje dan hij had verwacht en mocht het blij zijn dat het bij rust ‘maar’ 2-0 stond. Met het oog op de gunstige 2-0-voorsprong van Frankrijk koos de trainer er halverwege voor om sterspeelster Vivianne Miedema al te wisselen. “Dat was natuurlijk een gok, maar mijn afweging was: kunnen we hier nog bijkomen? Nu heb ik de hoop dat deze speelsters woensdag weer inzetbaar zijn.”

Meerdere speelsters van Oranje kampten voor het duel met Spanje met lichte klachten. Zij lijken allemaal goed uit de strijd te zijn gekomen. Alleen Victoria Pelova was door een blessure niet staat om te spelen in Sevilla. Jonker weet nog niet of zij er woensdag in Heerenveen wel weer bij is.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment