Jantine en Bennie trouwen in dinopakken: ‘Dit is hoe wij zijn’

Thierry de GraafLekker gek en vol humor. Dat is hoe Jantine haar relatie met Bennie omschrijft. Toen het koppel elkaar gisteren het jawoord gaf, hoorde daar dan ook een spontane actie bij. “Een handtekening zetten op het stadhuis is zo’n saai, officieel iets”, zegt Jantine tegen Editie NL. “We wilden er wat leuks van maken.” 

Toen Bennie op YouTube een filmpje van mensen in dinopakken voorbij zag komen, wist hij dan ook meteen dat dát de outfit moest zijn waarin ze in het huwelijksbootje moesten stappen. “Nog voordat hij zijn zin had afgemaakt had ik de pakken al besteld. Ook voor onze twee getuigen”, lacht Jantine. “Wie wordt er nou niet vrolijk van zo’n enorme dino met met korte armpjes en een wiebelbips?”

De medewerkers van het gemeentehuis waren niet over de plannen ingelicht. “We dachten dat we de pakken bij de ingang wel uit zouden moeten trekken. Maar de bewaking en de baliemevrouw vonden het hilarisch. Dus liepen we waggelend met z’n vieren het stadhuis binnen.” 

Ook de trouwambtenaar reageerde vol lof. “Ze zei: ik heb nu 98 huwelijken gesloten, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ze vond het heel gaaf.” 

Tijdens het jawoord en het tekenen moesten ze de pakken toch even uitdoen. “Volgens de wet moet je gezicht dan zichtbaar zijn. Dus we hebben de lucht eruit laten lopen en het pak om ons middel gehangen. Dat was ook wel bevorderlijk voor de kus”, vertelt Jantine. “Maar daarna ging-ie gewoon weer aan en waggelden we weer naar buiten.” 

Het kersverse echtpaar vond het geweldig. “We hebben echt alleen maar gelachen. Door alle grapjes voelde het niet zo serieus, en dat past precies bij ons. Dit zijn wij.” 

Zaterdag is het grote trouwfeest. Hoewel de dinopakken die dag in de kast blijven, wordt het alles behalve een ‘normale’ bruiloft. “Ook daar hebben we de nodige humor toegevoegd”, zegt Jantine. “Het thema is happy Halloween.” Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment