EMMEN • Een kleine 20 jaar nu geniet deze zanger bekendheid in ons land. Heel even beperkte zich dat slechts tot de piratenliefhebbers in het noorden en oosten. Echter vlot hierna ging heel volks minnend Nederland plat voor de zo sympathieke en nuchtere chalettenbouwer van het Drentse platteland. Imposante lengte zeker als zijn handen ook nog eens naar de hemel wijzen tijdens z’n optredens, het publiek ontkomt niet aan ’s mans energie en zij geven dit dan maar wat graag weer terug aan ‘Mijn naam is..’ Jannes (46).

 

Haal je ‘Het Beste Van..’, ‘Jannes Live In Ahoy’ en ‘Jannes Live In Gelredome’ als compilatiealbums uit zijn discografie, dan blijft een indrukwekkend aantal reguliere CD’s over; ‘Bella Bianca’ (2000), ‘Van Casablanca Naar Napoli’ (2002), ‘Met Jou Kan Ik Het Leven Aan’ (2003), ‘Gewoon Jannes’ (2004), ‘Als Het Zonnetje Schijnt’ (2005), ‘Laat Me Vrij’ (2006), ‘Mijn Naam Is Jannes’ (2007), ‘Meer Dan Een Vriend’ (2008), ‘De Nieuwe Van…’ (2009), ‘Kerst Met Jannes’ (2009), ‘Lach, Leef En Geniet’ (2011), ‘Op Volle Kracht’ (2012), ‘Wij Vieren Het Leven’ (2013), ‘Zoals Ik Ben’ (2015), ‘Onderweg Naar Jou’ (2016) en ‘Gevoel Van Samen Zijn’ (2017).

 

Inclusief zijn nieuwste schijfje ‘Liever Bij Jou’, komt het aantal Jannes-liedjes nu zo rond de 200 uit, zo schatten wij in. Een onwaarschijnlijk lijkende oogst van bijna 20 jaar waarmee hij tot de meeste productieve artiesten van ons land behoort binnen het volkse segment. Na de singles ‘Laat Vandaag De Zon Maar Schijnen’ (release: afgelopen november) en het onlangs verschenen en vrij stevige ‘Wel Of Niet’, is het nu dus tijd voor de nieuwe langspeler waarmee hij laat weten waar hij het liefste is; Bij zijn fans, ofwel: ‘Liever bij jou’. Het album is tot stand gekomen met zijn vaste schrijf- en productieteam Emile Hartkamp en Norus Padidar. Daarnaast schreef Jannes zelf ook mee aan één liedje op het nieuwe album. Het “oude” nummer ‘M’n Meisje Uit Arcadia’ kreeg namelijk een make-over.

 

“Het kostte ook deze keer weer figuurlijk ‘bloed’, letterlijk veel ‘zweet’ en er vloeide af en toe ook een ‘traan’. Na 2017, dat een jaar met hoogte- en dieptepunten was, heb ik ook deze keer de lat voor mijzelf hoog gelegd. Ik heb er bewust voor gekozen om het in 2018 iets rustiger aan te doen en te genieten van mijn familie en optredens. Ook heb ik mij voorgenomen om een knaller van nieuwe CD voor mijn fans te maken en ik denk dat het mij deze keer weer is gelukt is. Ik wens iedereen alvast heel veel luisterplezier”, aldus Jannes.

 

Nou, voor de Jannes-fan is dit album absoluut genieten geblazen. Natuurlijk ontbreken de feestjes niet (‘Wat ’n Ander Ook Zegt’ of het single waardige ‘De Nacht Is Lang Genoeg’), en is het gezellig met ‘Nog Steeds Zijn We Samen’ en ‘Mijn Liefde Is Alleen Voor Jou’, maar opvallend is het nadrukkelijk aanwezige gevoel bij de overige liedjes. Jannes is wat dat betreft muzikaal gezien helemaal in balans. Veel meer tijd is er voor bezinning en overdenking, tijd ook om je een spiegel voor te houden. En of dit nu nodig is om je grote liefde zingend te eren (‘Ik Ben Veel Liever Bij Jou’) of zelfs wanneer je aan je relatie twijfelt (‘k Vraag Het Jou Alleen’), laag en klein gezongen, weet hij vele harten te raken. En zo is die commerciële stamper, eigenlijk helemaal niet meer nodig. Wat dat betreft is ‘Liever Bij Jou’ raak.. en een logisch vervolg op de voorganger ‘Gevoel Van Samen Zijn’, waarvan het gelijknamige liedje misschien wel één van z’n allermooiste ooit is. Speciale vermelding tot slot voor liedje Nr.9  ‘Dans Met Mij Tot Morgenvroeg’ dat u uiteraard kent van Arne Jansen († 10.12.2007). Dat roept door het sentiment tussen Jannes en Arne, toch wel héle bijzondere gevoelens op! 7 juli is de presentatie van ‘Liever Bij Jou’ in de Bonte Wever en er volgen signeersessies bij o.a. een elektronica gigant en op de Markt in Appelscha.

 

TRACKS:

01.Wel Of Niet  |  02.Laat Vandaag De Zon Maar Schijnen  |  03.‘k Vraag Het Jou Alleen  |  04.In Gedachten Fluister Ik Jouw Naam  |  05.De Nacht Is Lang Genoeg  |  06.Het Mooiste Meisje Van De Klas  |  07.Ik Ben Veel Liever Bij Jou  |  08.Mijn Liefde Is Alleen Voor Jou  |  09.Dans Met Mij Tot Morgenvroeg  |  10.‘n Gebroken Hart  |  11.Nog Steeds Zijn We Samen  |  12.Wat ‘n Ander Ook Zegt  |  13.Als Je Me Vraagt  |  14.M’n Meisje Uit Arcadia

 

Average rating / 5. Vote count:

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.