‘Ik krijg buikpijn van Suzanne en Bastiaan: stroef en ongemakkelijk’

Thierry de GraafAlle koppels van Married at First Sight zijn nu een paar dagen op huwelijksreis. Maar in dezelfde fase zitten ze bepaald niet. Het verschil tussen de pasgetrouwde stellen kan niet groter. 

Allereerst heb je de voortkabbelende groepen: David en Kim, Jeppe en Jantine, Bastiaan en Suzanne, Erik en Gerben. Dan heb je, wat mij betreft, de match van dit seizoen: Jerney en Jeffrey. En als laatste, excusez le mot, de terrorkoppels: Sarath en Malou enerzijds en Anneke en Dirk anderzijds. Terror: zo kan ik het toch gerust noemen? Het lijkt wel of deze twee stellen erop uitzijn om elkaar zoveel mogelijk pijn te doen. Ik dacht dat dit een programma over de liefde was? Ik zie bij deze vier alleen maar haat en nijd.

Laten we maar beginnen met wat leuks: succeskoppel Jeffrey en Jerney. Hoe bijzonder dat we getuige mogen zijn van de ontluikende liefde tussen deze twee mensen. Jeffrey kan zijn ogen niet geloven: “Ik sta hier naast een leuke vrouw, naar zo’n uitzicht te kijken, dat is wel een kippenvelmomentje.” Op zijn beurt kan hij niet stuk bij Jerney: “Het voelt vertrouwd. Als je elkaar aankijkt en het klopt.” Wow. Dit is toch wat je twee pasgetrouwden wil horen zeggen? Ik voel de vlinders hier op de bank, terwijl zij samen in de jacuzzi stappen. Oeh la la! De volgende dag kan Jerney niet meer stoppen met lachen: “Er is wel wat gebeurd, het een en ander, ja.” Wat leuk! Och, Jerney en Jeffrey, ik vind jullie zo leuk samen. Zo hoort het toch, een wilde nacht beleven op je huwelijksreis?

Sarath en Malou hebben een ander idee bij wild. Ik houd het eerlijk gezegd niet meer bij wat er tussen hen in twee afleveringen allemaal is gebeurd. Hebben ze nog ruzie? Is het weer goed? Of hebben ze alwéér ruzie? Malou trapt keihard op de rem door aan te geven dat ze drie dagen geen contact wil als ze thuiskomen. Sarath komt er de volgende ochtend op terug. Hij vindt dat de keuze voor hem gemaakt wordt. Zelf heeft hij ook iets te willen. 

Daar heeft ‘ie een punt. Maar met open mond kijk ik toe hoe het gesprek tussen Sarath en Malou volledig escaleert. “We praten, praten, praten, mijn prater is een beetje kapot”, schreeuwt Malou. Ik schrik van het vuur in haar ogen. Sarath is ook verbouwereerd dat ze zo fel reageert. Oh wacht, er wordt alweer geknuffeld? En dan een kussengevecht? Schiet mij maar lek. Expert Anne kan adviseren wat ze wil, maar deze match is hopeloos mislukt. Ik zou deze mensen uit elkaar halen voordat er nog meer brokken gemaakt worden.

De match tussen Bastiaan en Suzanne begint eveneens scheurtjes te vertonen. Ik zie het gewoon echt niet gebeuren tussen deze twee. Maar je kunt niet zeggen dat Bastiaan het niet probeert. Tijdens een romantisch diner merkt hij op dat ze niet geschuifeld hebben op hun bruiloft en vindt dat dat wel ingehaald moet worden. “Moet dat nu?” vraagt Suzanne terwijl ze met haar handen in de garnalen zit. Ze ligt helemaal in een deuk om haar eigen grap. Ik vind het niet zo grappig en Bastiaan ook niet. Hij lacht als een boer met kiespijn. Maar als Suzanne uitgegeten is komt er alsnog geen dansje. “Ik ga niet voor morgen per se iets doen, het moet uitkomen om een dansje te doen”, zegt ze pinnig. Jeetje, relax een beetje, Suzanne. Gooi er nog een wijntje in. Al kan ik misschien beter zelf een glaasje inschenken, want ik krijg gewoon buikpijn van het stroeve en ongemakkelijke schouwspel tussen deze pasgehuwden. 

Die wijn heb ik al helemáál nodig bij Anneke en Dirk. Ik dacht toch echt dat ik alles wel gezien had, maar het kan dus nog erger. Na het gesprek met Eveline hebben Dirk en Anneke elk de nacht op een eigen kamer doorgebracht. Daarna gaan ze er weer voor, zou je denken. We zien echter meteen een pijnlijk moment als Anneke komt aangelopen en Dirk haar een zoen wil geven. Anneke doet een stap naar achter. Au. 

“Ik wil je mijn excuses aanbieden dat ik ‘ja’ heb gezegd, dat had ik niet moeten doen”, begint Anneke. Ze wil weten hoe Dirk zich voelt. “Ik ben eigenlijk wel teleurgesteld en ook bedroefd”, antwoordt hij. Anneke gooit de deur direct dicht: “Ik zie geen enkele overeenkomst in ons.” 

Voor Dirk is de maat vol: “Ik ga niet met jou naar het koppelsdiner en -weekend.” Vindt Anneke prima, want dat was zijzelf toch al niet van plan. Verrassing: ze gaat morgen al naar huis. Net als Dirk ben ik stomverbaasd. “Mag ik jou een advies geven?” vraagt hij. “Nee, dat mag je niet”, bitcht Anneke. Dirk houdt het niet meer en loopt weg. Ik heb medelijden met Dirk: hier is gewoon niets van te maken. Houd je rug recht en ga een andere leuke vrouw vinden, lieve Dirk. “Ik zou zeggen, dit was een foute vrouw”, concludeert ook hijzelf. De spijker op zijn kop, zou ik zeggen. Maar alsnog is het zuur: wat een ellende heeft zich voltrokken tussen deze twee mensen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment