Henderson is onder de indruk van Aston Villa en coach Emery

Thierry de GraafJordan Henderson is onder de indruk van Aston Villa, donderdagavond de tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Conference League. “We treffen echt een heel goede ploeg”, zei 81-voudig international van Engeland voor het thuisduel in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. “Ze hebben heel goede spelers en met Ollie Watkins een fantastische spits. Ik ben ook fan van hun trainer Unai Emery.”

De Spaanse trainer volgde anderhalf jaar geleden Steven Gerrard op als trainer van de club uit Birmingham. Aston Villa eindigde vorig seizoen als zevende in de Premier League en heeft met een huidige vierde plaats uitzicht op een ticket voor de komende editie van de Champions League.

Emery heeft als trainer vier keer de Europa League gewonnen met Sevilla en Villarreal. Hij was ook coach van topclubs als Paris Saint-Germain en Arsenal. “Hij laat zijn ploegen steeds herkenbaar voetballen”, zei Henderson. “Aston Villa is misschien wel het team dat het meest in vorm is in Europa momenteel.”

Henderson schoof aan bij een persconferentie voor het duel met Aston Villa. Vlak voor zijn gesprek met de media zag de oud-middenvelder van Liverpool dat hij 22 keer tegen de club uit Birmingham heeft gespeeld. “Ik heb zeker veel meer gewonnen dan verloren van ze”, zei hij. “Maar ik vergeet de nederlagen niet makkelijk. Vooral niet onze verloren halve finale in de FA Cup van 2015. We gingen met 2-1 onderuit.”

Henderson snapt dat Ajax met vijf verdedigers tegen Aston Villa gaat spelen. Met die speelwijze bleef de club zondag tegen FC Utrecht voor het eerst sinds 25 november zonder tegentreffer (2-0). “Het kan natuurlijk nog veel beter, maar we kunnen verder bouwen op de laatste wedstrijd”, zei de 33-jarige Brit. “We moeten compact blijven spelen en weinig kansen weggeven. Maar we moeten ook aanvallend denken als we ze echt pijn willen doen.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment