Handeltje tot sieradenimperium: My Jewellery opent winkels in buitenland

Thierry de GraafBellen met een journalist, daarna door naar de winkel in Den Bosch en ondertussen zorgen dat het nieuwe distributiecentrum van zo’n tienduizend vierkante meter foutloos alle bestellingen verwerkt. Het is een gemiddelde werkdag voor Hilgers, die vijf weken geleden ook nog voor het eerst moeder werd. “Ik dacht na twee weken wel weer aan het werk te kunnen, maar ik heb me er een beetje in vergist”, zegt ze in gesprek met RTL Nieuws.

My Jewellery telt inmiddels 33 winkels, in bijvoorbeeld Amersfoort en Amsterdam, en 750 werknemers. Die vergaarde Hilgers in de afgelopen dertien jaar dankzij haar sieraden van roestvrij staal (rvs). “Het lijkt misschien alsof we snel zijn gegroeid, het is stap voor stap gegaan”, zegt ze. Op haar dertiende organiseerde ze workshops sieraden maken, dat groeide uit tot een webshop en handeltje via Facebook. 

“Dat deed toen nog bijna niemand”, zegt ze. In 2015 opende My Jewellery de eerste winkel, in Den Bosch.

Jonge meiden…en hun moeders

Inmiddels zijn er, mede dankzij influencers zoals Maan, honderdduizenden fans. Vooral jonge meiden én hun moeders, aldus Hilgers. Millennials, Gen Z, ze staan bij de opening van zaken gerust in de rij. En daarom wordt er ook gewerkt aan nieuwe zaken in Brussel, Hamburg en Berlijn. Als kers op de taart wordt er ook onderhandeld over een ‘langgedroomde’ winkel in Parijs. 

Hilgers heeft al een aantal zaken in België en één in Keulen. De winkel in Brussel moet eind maart opengaan, over Parijs wordt nog druk onderhandeld.

“Nederland is nu wel zo’n beetje verzadigd”, aldus de ondernemer die mikt op studentensteden. Bang om, in tijden van faillissementen, nieuwe winkels te openen, is ze niet. Maar in elk dorp zitten is ook niet nodig. Dat veel winkeliers het moeilijk hebben, heeft volgens haar alles te maken met de nasleep van corona en de gestegen kosten. Van personeelskosten tot huren en prijzen: “Er is nergens meer stabiliteit, je moet overal bijsturen”, zegt ze. 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment