Guardiola prijst mentaliteit van weer fitte topscorer Haaland

Thierry de GraafTrainer Pep Guardiola van Manchester City heeft de mentaliteit van de 23-jarige spits Erling Haaland geprezen in aanloop naar het eerste duel in de achtste finale van de Champions League met FC Kopenhagen. “Hij is mentaal zo sterk na een doelpunt dat hij een tweede wil en dan een derde”, zei de coach over de van een blessure herstelde Noor.

“We leggen hem geen druk op en zeggen dat hij voor ons moet scoren. We zeggen ‘wees betrokken bij wat we doen en de rest komt vanzelf'”, verklaarde Guardiola op een persconferentie een dag voor het duel van dinsdag.

“Lionel Messi had niet eens de cijfers van Haaland op zijn leeftijd. Het is ongelooflijk. Hij heeft altijd en overal gescoord. Hij heeft een speciale mentaliteit, eigenschappen en vaardigheden. We zijn heel blij met hem en we zijn heel blij dat hij terug is na twee maanden afwezigheid”, aldus Guardiola.

Haaland, die in totaal veertig doelpunten heeft gemaakt in 35 Champions League-wedstrijden, keerde onlangs terug na een voetblessure. In zijn derde wedstrijd terug was hij zaterdag twee keer trefzeker tegen Everton (2-0). Met zestien doelpunten in achttien competitiewedstrijden is hij nog altijd de topscorer van de Premier League.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment