Go Ahead verstevigt zesde plaats met zege bij Heerenveen

Thierry de GraafSc Heerenveen heeft de thuiszege van vorig weekeinde op Ajax in de Eredivisie (3-1) geen passend vervolg gegeven. De Friezen gingen voor eigen publiek onderuit tegen Go Ahead Eagles, dat de zesde plaats op de ranglijst verstevigde: 0-2.

Heerenveen begon met veel vertrouwen en kreeg ook de eerste mogelijkheden. Osame Sahraoui stuitte in de 9e minuut op de defensie van de Eagles en enkele minuten later kopte Pelle van Amersfoort net naast. Go Ahead Eagles overleefde het eerste half uur en werd zelf na 35 minuten voor het eerst gevaarlijk. Evert Linthorst haalde, zonder succes, uit vanaf de rand van het zestienmetergebied. Uit de daaropvolgende hoekschop werd een inzet van Mats Deijl geblokt.

Invaller Jakob Breum maakte na rust het verschil voor Go Ahead. De Deen reageerde in de 56e minuut attent toen de bal uit een vrije trap van Deijl weer het veld inkwam. Kort daarna was Breum dicht bij nog een doelpunt, maar keeper Mickey van der Hart redde zijn inzet.

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen bracht halverwege de tweede helft de Cyprioot Loizos Loizou in de ploeg, maar het hielp niets. Invaller Victor Edvardsen stelde in blessuretijd de zege voor Go Ahead met een tweede treffer veilig.

Nummer 6 Go Ahead heeft na 22 speelronden 34 punten. Heerenveen is met 25 punten voorlopig twaalfde.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment