Giménez met de bal naar huis na drie treffers voor Feyenoord

Thierry de GraafMet de wedstrijdbal onder een arm verliet Santiago Giménez het kunstgrasveld van Excelsior. De spits had met drie treffers een groot aandeel in een uitzege van Feyenoord (2-4). Hij heeft dit seizoen al zestien keer gescoord in de Eredivisie. “Dit was een mooie middag”, lachte de Mexicaan even later. “Ten eerste omdat we hebben gewonnen. En ook omdat ik driemaal heb gescoord. Die bal gaat mee naar huis.”

Giménez maakte een einde aan een serie van vier duels zonder doelpunt voor Feyenoord. “Ik kan natuurlijk niet altijd maar blijven scoren”, zei hij bij ESPN. “Maar ik miste ook een strafschop. Van dat soort fouten moet ik leren.”

De topscorer van de Eredivisie maakte een fitte indruk. Toch speelde hij dinsdag nog tegen Honduras in Mexico-Stad. “Daarom ben ik donderdag even naar een zwembad gegaan”, vertelde hij. “Dat is goed voor mijn lichaam. Zo herstel ik.”

Giménez kijkt uit naar een belangrijke week, met duels tegen Atlético Madrid en PSV. Zijn bondscoach Jaime Lozano zou graag zien dat hij in de winterstop naar een grotere club vertrekt. “Maar ik focus mezelf op Feyenoord”, reageerde de spits.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment