Geroosterde zoete aardappelsalade & makkelijke mokkaroomijsjes

Thierry de Graaf



Als je tien jaar geleden aan iemand vroeg of hij van zoete aardappel houdt, dan werd je nog wel eens raar aangekeken. Tegenwoordig weet iedereen er wel vanaf en zijn vooral de zoete aardappelfrietjes ongekend populair. Maar je kunt nog veel meer lekkers maken met zoete aardappel. Hugo maakt er bijvoorbeeld een heerlijke herfstsalade van! En uiteraard serveerde hij er ook nog een makkelijk toetje bij.

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 225°C.

Stap 2: Schil de zoete aardappels, halveer ze en snijd ze in plakjes van ½ cm dik.

Stap 3: Meng in een kom 3 eetlepels olie met 1 theelepel gerookt paprikapoeder, het komijnzaad, zout naar smaak en een snuf cayennepeper.

Stap 4: Hussel de aardappels met de olie en spreid ze uit op de bakplaat.

Stap 5: Bak 10-15 minuten in de oven. Zet de oven vervolgens op grillstand en laat de aardappels in circa 5 minuten wat bruin kleuren. 

Stap 6: Rasp de knoflook boven een kom. Voeg de azijn en 4 eetlepels olie toe. Breng op smaak met oregano, zout en cayennepeper.

Stap 7: Snijd de olijven en pel en snijd de ui in fijne ringen.

Stap 8: Meng de bonen, ui en olijven met de dressing. 

Stap 9: Snijd de kruiden fijn en meng de aardappels en kruiden met de bonenmix. Schep op de borden en verdeel de kaas erover.

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de oploskoffie met een scheutje warm water in een kom. Roer even goed door. 

Stap 2: Voeg de room en gecondenseerde melk toe en klop op tot een mengsel met een dikte van yoghurt. 

Stap 3: Schenk of schep in de ijsvormpjes.  

Stap 4: Laat bevriezen in de diepvries.

TIP: dip de ijsjes in gesmolten chocolade.



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment