George Clooney over goede vriend Matthew Perry: ‘Hij was niet gelukkig tijdens Friends’

Thierry de Graaf“Hij was niet gelukkig”, zegt George in het gesprek. “Het bracht hem geen vreugde, geluk of vrede.” En dat terwijl het volgens George de grote droom van Matthew was om in een sitcom te spelen.

George heeft Matthew gekend sinds de Friends-ster 16 jaar oud was. “We speelden samen tennis. Hij was een geweldig, grappig kind. Alles wat hij tegen me zei, was: Ik wil in een sitcom spelen. Dan ben ik de gelukkigste man ter wereld. En hij heeft een plekje gekregen bij een van de beste sitcoms ooit.”

Voor Matthew overleed heeft hij meermaals aangegeven dat hij worstelde met verslavingen, ook tijdens de opnames van Friends. “We wisten gewoon dat hij niet gelukkig was”, zegt George nu. “We hadden geen weet van wat hij allemaal tot zich naam, of alle hartverscheurende dingen waar hij later over sprak. Het bevestigt ook maar weer dat succes en geld niet gelukkig maken”, vervolgt George. “Je moet blij zijn met jezelf en je leven.”

Eind oktober overleed Matthew op 54-jarige leeftijd. Jarenlang speelde hij de rol van Chandler Bing in Friends. Hij werd levenloos aangetroffen in zijn jacuzzi. Uit het autopsierapport is gebleken dat hij is overleden aan de acute gevolgen van ketamine. Hij zou een injectie ketamine hebben gekregen als onderdeel van therapie voor zijn depressie en angststoornis.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment