FIJNAART •  ‘Ik Heb Je Lief’, de nieuwe CD van Frans Bauer (45) is zijn 20e Nederlandstalige-, solo- studio album. Eigenlijk een soort van mijlpaal al wordt daar in die zin in het geheel niet bij stil gestaan zo lijkt het. Misschien wel logisch gezien het feit dat er ook een aantal Duitstalige verschenen in het verleden. Denk daarnaast aan de duettenalbums met Marianne Weber (2x), met Corry Konings en Laura Lynn, de live-albums van zijn Ahoy-concerten én natuurlijk al die verzamelaars die er ook zijn.

Maar toch, je 20e studioalbum, zien wij toch wel degelijk als een mijlpaal en daarom eerst maar even een opsomming van zijn Nederlandstalige solo albums:  Op Weg Naar Het Geluk (1993), Frans Bauer (1994), Veel Liefs (1995), Voor Jou (1996), Wat Ik Je Zeggen Wil (1998), Samen Met Jou (1999), Durf Te Dromen (2001), Dicht Bij Jou (2002), ‘n Ons Geluk (2003), Daar Heb Je Vrienden Voor (2004), Om Van Te Dromen (2005), Liefde Is… (2006), Voor Altijd (2006), Voor Elke Dag (2009), Gloednieuw (2011), De Mooiste Jaren Komen Nog (2013), Lieve Schat (2014), Geluk, Hoop En Liefde (2016), Levenslied (2018), Ik Heb Je Lief (2019)

 

Het 14 liedjes tellende nieuwe album komt vrij persoonlijk over met name natuurlijk doordat hij middels twee liedjes (‘Woonwagen Mama’ en ‘Ik Mis Je Elke Dag’) aandacht schenkt aan zijn ouders. Je merkt aan alles dat zij, zijn vader Chris kwam in 2015 te overlijden, nog altijd dagelijks een grote rol spelen in het leven van de nummer-1 volkszanger van ons land. Sinds 2011 schrijft Frans praktisch al zijn liedjes zelf en dus kan- en zal hij die vrijbrief blijven gebruiken om datgene wat voor hem speelt in zijn leven, te bezingen. En waarom ook niet! Want ook zijn echtgenote Mariska wordt in het zonnetje gezet met het liedje ‘Liefde Van Mijn Leven’: “Mijn liefde is groot voor mijn gezin, mijn familie, de muziek en mijn fans. Ik hou met hart en ziel van al het moois wat het leven me heeft gegeven. Met mijn nieuwe album krijg je een kijkje in m’n leven maar ook in mijn hart”, zo verteld Frans. “Zo staat de gezelligheid voorop maar is er ook plaats voor een traan”.

 

Het nieuwe album herbergt uiteraard de singles ‘Leugentje Om Bestwil’ (tekst: Jeff Weber) en ‘De Bom’ waarbij je bij die laatste gerust wat vraagtekens mag zetten of dat nou een Bauer-liedje is toch? Verder is het een mix van gezellige meezingers in diverse bekende dans- en Hollandse muziekstijltjes wél met behoud van de voor de fans zo belangrijke- en voor iedereen herkenbare Bauer-sound. Naast het ‘leugentje’ behoren wat ons betreft ‘Want Liefde Is’, ‘Zoek Het Licht’ en ‘Amore Goodbye’ tot goed getroffen songs en behoren de reeds genoemde persoonlijke nummers tot de rake sterkhouders van dit schijfje. Tot slot beschrijft ‘Het Hele Leven Is Een Feestje’ hoe dit kakelvers Voice-jurylid er heden ten dage in staat: “Leef om te genieten”! Zie hier het liefdevolle 20e Bauer-album ‘Ik Heb Je Lief’.

 

TRACKS:

01.Leugentje Om Bestwil  |  02.Zevende Hemel  |  03.Liefde Van M’n Leven  |  04.Amore Goodbye  |  05.De Bom  |  06.Ik Heb Je Lief  |  07.Woonwagen Mama  |  08.Want Liefde is  |  09.Zoek Het Licht  |  10.Mijn Hart is Alleen Voor Jou  |  11.Het Hele Leven is Een Feestje  |  12.Duizend En Een Nacht  |  13.Vandaag Vieren We Het Leven  |  14.Ik Mis Je Elke Dag

©2019 HollandseHitsForum.nl

 

 

 

Average rating / 5. Vote count:

Bekijk alle single-releases
incl. clip- en streamings links,
via het ‘Release-overzicht’
in het menu… Altijd actueel !

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.