Foto’s staatsbezoek Macron aan Lula gaan viral: ‘Lijkt wel een bruiloft’

Thierry de GraafDe Franse president Emmanuel Macron trok naar Brazilië voor een staatsbezoek aan zijn Braziliaanse collega Luiz Inácio Lula da Silva. Maar als je naar de foto’s kijkt lijkt de driedaagse trip ‘meer op een romantisch reisje dan op een diplomatiek bezoek’, schrijft The Guardian. 

‘Wachten op de kerstkaart’

De Britse krant staat daarin niet alleen. Op sociale media zijn de foto’s van Macron (46) en Lula (78) het onderwerp van talloze memes. Oud-bankier Macron en oud-vakbondsleider Lula als liefdeskoppel staan centraal in bewerkte foto’s met hartjes om de hoofden van de twee presidenten. 

Vooral het bezoek aan het eiland Combu in de Amazone leidt tot veel grappen: “Het lijkt wel een fotoshoot voor een bruiloft”, zeggen mensen. 

“Ik kan niet wachten op de kerstkaart van de familie Macron-Lula”, schrijft een ander. 

Het bezoek aan Brazilië is het eerste dat Macron als president aan het land aflegt. “We slaan vandaag een pagina om en beginnen aan een nieuw hoofdstuk in onze relatie”, zei hij. 

Er zijn afspraken gemaakt over nieuwe defensiesamenwerking en er worden honderden miljoenen uitgetrokken om de Amazone te beschermen. Maar over bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne verschillen Frankrijk en Brazilië nog altijd sterk van mening. 

Voor Macron is het niet de eerste keer dat hij een ‘bromance’ heeft met een wereldleider, schrijft Sky News. Eerder liet hij zich glimlachend en knuffelend op de foto zetten met Boris Johnson, Rishi Sunak en Donald Trump. 

Vorige week viel het internet ook al over foto’s van Macron. De Franse president plaatste toen beelden in een sportoutfit, rammend op een bokszak. ‘Wil hij soms met Poetin vechten?’Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment