Feyenoord staat voor een week die het seizoen kan maken of breken

Thierry de GraafFeyenoord staat voor een week die het seizoen kan maken of breken. De kampioen moet dinsdagavond in het thuisduel met Atlético Madrid eerst de kans op een plek in de achtste finale van de Champions League levend houden en komende zondag wacht een nieuwe uitdaging als koploper PSV met een voorsprong van 7 punten naar De Kuip komt.

Trainer Arne Slot denkt dat zijn ploeg beter voetbalt dan vorig seizoen, maar ziet ook dat de tegenstanders van een hoger niveau zijn. “Het zegt denk ik wel iets dat we uit bij Atlético en Lazio misschien wel onze beste duels hebben gespeeld”, zei hij. “Maar die wedstrijden hebben we ook verloren. Gelukkig is er een verschil tussen uitduels en thuisduels. Dat geeft hoop.”

Slot denkt dat de supporters van Feyenoord het verschil kunnen maken, te beginnen tegen Atlético Madrid. “Het mag geen seconde stil zijn in De Kuip. Het is of zingen, fluiten of toejuichen en niet anders”, luidde zijn oproep aan het Legioen. “Die energieboost hebben we echt nodig.”

Vergeleken met de uitwedstrijd tegen Atlético heeft Slot ook zijn topscorer Santiago Giménez terug. “We creëren dit seizoen heel veel kansen, maar het is ook fijn als iemand die benut”, zei Slot. “Atlético kreeg in het thuisduel minder kansen dan wij. Maar Álvaro Morata maakte er twee en Antoine Griezmann één. En nu lijkt Memphis Depay ook voldoende fit om in ieder geval in te vallen.”

Feyenoord plaatst zich voor de achtste finales van de Champions League als het Atlético Madrid verslaat en Lazio punten laat liggen tegen Celtic. De Rotterdammers vervolgen het Europees avontuur in de tussenronde van de Europa League als ze verliezen van Atlético en Lazio van Celtic wint. Bij andere uitslagen valt de beslissing op 13 december als Feyenoord de groepsfase afsluit met een uitwedstrijd tegen Celtic.

Trainer Slot weet nog niet hoe het is om een Europees thuisduel te verliezen. Hij leidde Feyenoord naar veertien overwinningen en twee gelijke spelen in De Kuip. Ook AZ verloor geen Europese thuiswedstrijd met Slot op de bank. “Dat is een leuk feitje”, zei hij. “Maar dat komt natuurlijk ook omdat ik niet alle Europese thuisduels op het niveau van de Champions League heb afgewerkt. En natuurlijk heeft het te maken met de spelers die ik kan opstellen. Ook bij AZ had ik fantastische spelers.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment