Feestborrelplank met hotdogs, kokosballen en aardbeien-rabarbersiroop

Thierry de Graaf


Koken met Hugo!

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:

Feestborrelplank met hotdogs, kokosballen en aardbeien-rabarbersiroop

RTL

Een borrelplank in de feest- en festivalsferen: een goede hotdog, zoete kokosballen met witte of pure chocolade én zelfgemaakte aardbeien-rabarbersiroop. Je vindt alle recepten voor deze lekkere hapjes hieronder.

Hotdogs

  • 8 broodjes 
  • Bereiding: circa 5 minuten

Ingrediënten 

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels picalilly
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 8 hotdogworsten of vegetarische worsten
  • 1 bosje bieslook
  • 8 zachte hotdogbroodjes of witte puntjes
  • 200 gr. zuurkool
  • 4 eetlepels gebakken uitjes
  • 50 gr. minifrites chips

Extra nodig: hakmolen of staafmixer, spuitfles

Bereidingswijze

Stap 1: Pureer de sauzen en doe over in een spuitfles.

Stap 2: Bereid de worsten en friet volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 3: Snijd de bieslook fijn.

Stap 4: Beleg de broodjes met zuurkool, worst, frietchips, bieslook en uitjes. 

Kokosballen 

  • Gebak 12 stuks
  • Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten rusten

Ingrediënten

  • 150 gr. suiker
  • 190 gr. geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ½ theelepel zout

Optie 1: Witte chocoladevulling

  • 180 gr. witte chocolade 
  • 1 limoen 
  • 1 theelepel kardemom 
  • 50 gr. cranberries 

Optie 2: Pure chocoladevulling

  • 100 gr. pure chocolade
  • 1 sinaasappel
  • Chilivlokken naar smaak

Extra nodig: ijsknijper, bakplaat met bakpapier, afkoelrooster

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout in een kom en roer alles door elkaar. 

Stap 2: 

  • Witte chocoladevulling: Hak de witte chocolade fijn. Rasp de limoen. Meng de chocolade, limoenrasp, kardemom en cranberries met het kokosmengsel. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan. 
  • Pure chocoladevulling: Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Rasp de sinaasappel. Meng de chocolade, sinaasappelrasp en een snuf chili met het kokosmengsel. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan.

Stap 3: Verwarm de oven voor op 200°C onder-bovenwarmte.

Stap 4: Schep met een ijsknijper 12 bolletjes van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. 

Stap 5: Bak de kokosmakronen in circa 13 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

TIP: de vulling is voor 1 keer het deegrecept.

Aardbeienrabarbersiroop 

  • (Limonade)siroop voor circa 2 liter
  • Bereiding: circa 25 minuten 

Ingrediënten

  • 600 gr. aardbeien
  • 400 gr. rabarber
  • 3 citroenen
  • 1½ liter water
  • 500 gr. suiker 

Extra nodig: pureestamper, zeef, trechter, 2 schone (gesteriliseerde) literflessen

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de aardbeien en rabarber schoon en snijd in stukjes. Snijd de gele schil van de citroenen. Pers de citroenen.

Stap 2: Kook in een grote pan de aardbeien, rabarber, citroensap en citroenschil 5 minuten, zodat het vocht loskomt. Plet het fruit met een pureestamper.

Stap 3: Voeg het water en de suiker toe en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten. 

Stap 4: Zeef het fruitmengsel boven een andere pan.

Stap 5: Schenk de siroop met behulp van een trechter in schone flessen. Bewaar in de koelkast.

Dit is een artikel van



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment