Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:

RTL
Een borrelplank in de feest- en festivalsferen: een goede hotdog, zoete kokosballen met witte of pure chocolade én zelfgemaakte aardbeien-rabarbersiroop. Je vindt alle recepten voor deze lekkere hapjes hieronder.
Hotdogs
- 8 broodjes
- Bereiding: circa 5 minuten
Ingrediënten
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels picalilly
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 8 hotdogworsten of vegetarische worsten
- 1 bosje bieslook
- 8 zachte hotdogbroodjes of witte puntjes
- 200 gr. zuurkool
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 50 gr. minifrites chips
Extra nodig: hakmolen of staafmixer, spuitfles
Bereidingswijze
Stap 1: Pureer de sauzen en doe over in een spuitfles.
Stap 2: Bereid de worsten en friet volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 3: Snijd de bieslook fijn.
Stap 4: Beleg de broodjes met zuurkool, worst, frietchips, bieslook en uitjes.

Kokosballen
- Gebak 12 stuks
- Bereiding: circa 20 minuten + 30 minuten rusten
Ingrediënten
- 150 gr. suiker
- 190 gr. geraspte kokos
- 3 eieren
- ½ theelepel zout
Optie 1: Witte chocoladevulling
- 180 gr. witte chocolade
- 1 limoen
- 1 theelepel kardemom
- 50 gr. cranberries
Optie 2: Pure chocoladevulling
- 100 gr. pure chocolade
- 1 sinaasappel
- Chilivlokken naar smaak
Extra nodig: ijsknijper, bakplaat met bakpapier, afkoelrooster
Bereidingswijze
Stap 1: Doe de suiker, geraspte kokos, eieren, het zout in een kom en roer alles door elkaar.
Stap 2:
- Witte chocoladevulling: Hak de witte chocolade fijn. Rasp de limoen. Meng de chocolade, limoenrasp, kardemom en cranberries met het kokosmengsel. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan.
- Pure chocoladevulling: Hak de pure chocolade in kleine stukjes. Rasp de sinaasappel. Meng de chocolade, sinaasappelrasp en een snuf chili met het kokosmengsel. Laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200°C onder-bovenwarmte.
Stap 4: Schep met een ijsknijper 12 bolletjes van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat.
Stap 5: Bak de kokosmakronen in circa 13 minuten goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.
TIP: de vulling is voor 1 keer het deegrecept.

Aardbeienrabarbersiroop
- (Limonade)siroop voor circa 2 liter
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten
- 600 gr. aardbeien
- 400 gr. rabarber
- 3 citroenen
- 1½ liter water
- 500 gr. suiker
Extra nodig: pureestamper, zeef, trechter, 2 schone (gesteriliseerde) literflessen
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de aardbeien en rabarber schoon en snijd in stukjes. Snijd de gele schil van de citroenen. Pers de citroenen.
Stap 2: Kook in een grote pan de aardbeien, rabarber, citroensap en citroenschil 5 minuten, zodat het vocht loskomt. Plet het fruit met een pureestamper.
Stap 3: Voeg het water en de suiker toe en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten.
Stap 4: Zeef het fruitmengsel boven een andere pan.
Stap 5: Schenk de siroop met behulp van een trechter in schone flessen. Bewaar in de koelkast.




