Fatbikes niet welkom bij verkeersexamen groep 7 en 8

Thierry de GraafHet besluit heeft te maken met de hoge snelheden die mensen met fatbikes kunnen bereiken. “Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, voor zowel kinderen als de omgeving”, stelt directeur Evert-Jan Hulshof. 

Dat soort onveilige situaties staat volgens hem haaks op de eigen doelstellingen en de manier waarop het examen wordt afgenomen, aangezien het doel daarvan is om veilig deel te nemen aan het verkeer.

Zorgen om gedrag

VVN baseert het besluit ook op ‘verontrustende berichten over het gedrag van fatbike-rijders en de daaruit voortvloeiende gevaren voor de verkeersveiligheid’.

Wat Hulshof betreft zouden er sowieso specifieke regels moeten komen voor fatbikes, ‘om de verkeersveiligheid te waarborgen’. Als voorbeeld noemt VVN het invoeren van een minimumleeftijd en het verplichten van gebruik van een helm.

Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn begonnen met het theoretische deel van het examen. Het praktisch examen gaat op 4 april van start. Reguliere e-bikes zijn wel toegestaan, mits de school hiervoor toestemming heeft gegeven.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment