HOLLANDSEHITSFORUM.NLSPECIALIST IN NEDERLANDSTALIGE MUZIEK

Categorie: Volksmuziek/Levenslied

HollandseHitsForum.nl is met diverse medewerkers een onafhankelijke organisatie welke is opgericht 10 september 2007. In de beginjaren was deze website daadwerkelijk een Forum, vandaar dus deze naam. Doelstellingen van deze website is de muziekliefhebber te informeren over kwalitatieve Nederlandstalige muziekproducties van eigen bodem binnen de categorie: Volksmuziek-Levenslied. HHF heeft inmiddels een miljoenenpubliek waaronder ook vele media. Hieronder informeren we over de mogelijkheden van HollandseHitsForum.nl.

Homepagina:   Op de homepagina van onze website vindt u de meest recente gepubliceerde artikelen uit de categorieën Singles, Albums en Nieuws. Verder vindt u daar de HHF-Kanjerschijf en het HHF Album v.d. Week aan. Elke dinsdag bepaalt de redactie haar keuze voor de nieuwe HHF-Kanjerschijf en Album v.d. Week. Gekozen wordt veelal uit het ‘nieuwe’ aanbod van dat moment. Vanaf de daaropvolgende donderdag is er dan extra veel aandacht voor beide producten.

 

Release-overzicht:  In het Release-overzicht staan de uitgekomen singles-releases per maand en de geplande releases in de nu ‘lopende’ maand. Releases worden alleen vermeld als zij voldoen aan de door HHF gestelde kwaliteitsnormen (zang/muziek//tekst/productie). Bij de releases vindt u linken naar een website of social media-pagina, naar de videoclip of YouTube-pagina, en naar de artiesten-pagina op Spotify. Voor eventuele vermelding dienen bovengenoemde linkjes bekend te zijn bij HHF, inclusief artwork (voor+achter), releasedatum, Wav/Mp3/Fysieke single en bij voorkeur ook een persbericht. Materiaal kan worden aangeleverd via onderstaand adres.

 

Singles: Bij Singles treft u de recensies aan van uitgekomen- of binnenkort uit te komen releases. Een recensie is een beoordeling over een single met eventueel nieuwswaardige feiten uit een meegeleverd persbericht. Over ongeveer 50% van de uitgekomen releases, publiceert HHF een recensie. Uitgangspunt is dat we vinden dat een release dermate goed is, dat het landelijke aandacht verdiend en kans maakt op (landelijke) hitlijst-noteringen. Nummers met aanstootgevende teksten of politiek getint, anderstalig, niet passend binnen de volksmuziek of in dialect gezongen zijn, zullen niet worden opgenomen bij Singles, het Release-overzicht en bij ‘Albums’. Materiaal kan worden aangeleverd via onderstaand adres.

 

HHF-TOP40: Elke donderdag uiterlijk 21:00 uur wordt de nieuwe HHF-TOP40 gepubliceerd zowel op HollandseHitsForum.nl als op Spotify. 50% van de hitlijst wordt bepaald door het -aantal stemmen- gecombineerd met het gemiddeld gegeven -aantal sterren- bij zowel de recensie als bij de TOP40-zelf. De overige 50% is een gecombineerd aantal externe gegevens (o.a. streaming- en airplay gegevens) in samenhang met de waardering die de recensent van HHF aan een liedje heeft gegeven. Voorts krijgen Kanjerschijven wekelijks extra punten en vindt een verrekening plaats m.b.t. de tijd waarop een nummer genoteerd is in de lijst. Hoe korter de notering, hoe hoger de waardering t.o.v. een plaat die reeds veel langer genoteerd staat. Verder dan het bovenstaande wordt door HHF niet gecommuniceerd over de samenstelling van de HHF-TOP40.

 

Albums: Verzamel- compilatiealbums passend binnen het HHF-genre, worden met Spotify-link geplaatst aan de rechterzijde van de Album-pagina. Alleen van fysiek aangeleverde albums (postadres op aanvraag) kan een recensie worden geplaatst. Materiaal kan worden aangeleverd via onderstaand adres.

 

Nieuws: Persberichten voor de rubriek nieuws kunnen worden aangeleverd via onderstaand adres. HHF behoudt het recht voor persberichten niet te plaatsen of te filteren op bijvoorbeeld te veel reclame-uitingen, weinig realistische-, of aanstootgevende- en niet/weinig nieuwswaardige teksten.

 

Jaaroverzichten: Bij de Jaaroverzichten treft u per jaar de meest gewaardeerde geluidsdragers en artiesten aan verdeeld over diverse categorieën en welke door stemming zijn verkozen. Verder vindt u daar het HHF-Single TOP50-jaaroverzicht welke wordt samengesteld door de wekelijkse noteringen van een single in de HHF-TOP40.

 

Service: Via het item ‘Service’ vindt u o.a. Foto-albums, enkele HHF-magazines, het Artiesten- en Label-overzicht en een overzicht van opnamestudio’s die zich richten op o.a. de Nederlandstalige volksmuziek.

 

Contact: Voor mededelingen kunt u via ‘contact’ een formuliertje invullen. Doorgaans krijgt u binnen enkele dagen antwoord via e-mail. Materiaal voor eventuele plaatsing op de website kunt kwijt via: hollandsehitsforum.nl @ gmail.com . HHF is niet actief op WhatApp maar voor bijvoorbeeld video ’s m.b.t. de Kanjerschijf, de rubriek Nieuws of voor het Album v.d. Week, kunt u: 06 57 38 78 79 gebruiken. Gelieve verzending hiervan via e-mail aankondigen.