HOLLANDSEHITSFORUM.NLSPECIALIST IN NEDERLANDSTALIGE MUZIEK (Categorie: Volksmuziek/Levenslied)

HollandseHitsForum.nl is met diverse medewerkers een onafhankelijke organisatie welke is opgericht 10 september 2007. In de beginjaren was deze website daadwerkelijk een Forum, vandaar dus deze naam. Doelstellingen van deze website is de muziekliefhebber te informeren over “kwalitatieve Nederlandstalige muziekproducties van eigen bodem”, binnen de categorie: Volksmuziek-Levenslied. HHF heeft inmiddels een miljoenenpubliek waaronder ook vele media. Hieronder informeren we over de mogelijkheden van HollandseHitsForum.nl. voor zowel artiesten als de reguliere bezoekers.

 

Wat is een recensie?

Een recensie is een (vaak) kritische blik op een product.

 

Wie schrijft recensies voor HHF?

Recensies op HHF worden geschreven door Nick Holland ( nickhollandproducties @ gmail.com) die in de loop der jaren zo’n 10.000 producties heeft beluisterd, beoordeeld en beschreven.

 

Wat is er zoal te lezen in een recensie?

Een recensie op HHF is naast informatief, ook beschouwend t.a.v. een carrière en eventuele doorgroeimogelijkheden. Daarnaast wordt een volledig onafhankelijke mening losgelaten op een liedje t.a.v. zang, muziek, tekst, productie en wordt een inschatting gemaakt op mogelijkheden voor landelijke airplay en eventuele noteringen in de hitlijsten.

 

Hoe stelt HHF een recensie samen?

HHF heeft een zeer uitgebreid archief met enkele duizenden actieve artiesten binnen het genre. Van hen zijn biografie, discografie, geboortedatum, geboorte- en woonplaats, linkjes naar website en streamingspagina, bij HHF bekend. Deze gegevens worden, naast de info uit een meegeleverd persbericht, gebruikt voor publicaties.

 

Een nieuwe single/album uit?

Een persbericht bij een nieuw product meeleveren is wenselijk. Echter artwork (voor + achter), link naar clip en geluidsbestand(en) zijn noodzakelijk om tot een recensie te kunnen komen.

 

Is er een ondergrens?

HHF richt zich voor publicaties uitsluitend op ‘kwalitatieve en serieuze’ (zang-muziek-clip) Nederlandstalige producties van eigen bodem, zonder aanstootgevende en/of politiek getinte titels/teksten. HHF richt zich daarnaast “uitsluitend” op artiesten die hun carrière serieus nemen, en verder de mogelijkheden volgens ons bezitten, om door te groeien richting (meer) landelijke bekendheid. Uitzonderingen op het bovenstaande worden echter gemaakt bij aanstormende talenten. Uitgangspunt van HHF, al sinds 2007: Wat goed is.. is goed! En andersom ook!

 

Ik ben het niet eens met een recensie?

Een recensie is slechts ‘een’ mening, hieraan kunnen uiteraard geen rechten worden ontleend! Een recensie zal ook nooit op verzoek worden verwijderd dan wel aangepast, mits er feitelijk onjuistheden worden gemeld.

 

 Plaatst HHF ook persberichten van nieuwe releases?

HHF gaat voor een neutrale- en onafhankelijke berichtgeving en zal bij recensies hooguit enkele nieuws waardige passages uit persberichten gebruiken. Dit is een bewuste keuze daar persberichten soms gekleurd worden aangeleverd. Dit levert vaak een onrealistisch beeld op, waarmee de lezers/luisteraars op het verkeerde been gezet kunnen worden. Om die reden publiceert HHF veelal ‘eigen geschreven’ artikelen en filtert het daarbij kritisch de bijbehorende persberichten.

 

Hoe wordt de HHF-TOP40 samengesteld?

50% van de hitlijst wordt bepaald door het aantal stemmen gecombineerd met het gemiddeld gegeven aantal sterren bij zowel de recensie als bij de TOP40-zelf. De overige 50% is een gecombineerd aantal externe gegevens (o.a. streaming- en airplay gegevens) in samenhang met de waardering die de recensent van HHF aan een liedje heeft gegeven. Voorts krijgen Kanjerschijven wekelijks extra punten en vindt een verrekening plaats m.b.t. de tijd waarop een nummer genoteerd is in de lijst. Hoe korter de notering, hoe hoger de waardering t.o.v. een plaat die reeds veel langer genoteerd staat. Verder dan het bovenstaande wordt door HHF niet gecommuniceerd over de samenstelling van de HHF-TOP40.

 

Hoe vaak mag je stemmen?

U kunt eens per dag/24 uur stemmen op alle 40 liedjes uit de HHF-TOP40.

 

Ik kan ineens niet meer stemmen, zegt de website! Wat nu?

Probeert u vaker te stemmen dan toegestaan, dan riskeert u voor langere tijd een blokkade op uw IP-adres. U kunt dan (al dan niet tijdelijk) niet meer stemmen. Over blokkades of het door HHF uitsluiten van onrechtmatig lijkende scores tijdens het stemmen, wordt verder dan het bovenstaand, door ons niet gecommuniceerd!

 

Is de muziek zoals beschreven op HHF, ook ergens te beluisteren?

De HHF-TOP40 is te volgen op Spotify. De gehele TOP40 is daar te beluisteren wanneer- en zo vaak u maar wenst en wordt elke donderdag uiterlijk 21:00 uur van een update voorzien. Daarnaast kunt op de TOP40-pagina via de hoesjes van liedjes de videoclips op YouTube bekijken. Zowel bij een recensie als bij het release-overzicht wordt voorts gelinkt naar de artiestenpagina’s op de streamingsites. Radiozenders die de HHF-TOP40 uitzenden vindt u onderaan de TOP40-pagina.

 

HHF-Kanjerschijf / HHF Album v.d. Week?

Elke dinsdag bepaalt de redactie haar keuze voor de nieuwe HHF-Kanjerschijf en Album v.d. Week. Gekozen wordt veelal uit het ‘nieuwe’ aanbod van dat moment. Vanaf de daaropvolgende donderdag is er dan extra veel aandacht voor beide producten.

 

Ik ben artiest en ik heb een nieuwtje?

Stuur nieuws of een persbericht in via ‘Contact’ of via ons email adres. Ook is er een mogelijkheid een video in te sturen met nieuws maar dit geldt ook voor de aankondiging van een nieuwe single/album of bijvoorbeeld concert. Deze mag maximaal 30 seconden duren, dient liggend te zijn opgenomen, bevat geen reclame zoals naar een locatie, verkoop- of ticketadressen en wordt aangeleverd in mp4. Uiteraard behoudt HHF het recht voor, niet tot publicatie over te gaan.

 

Er worden geen verzamel- of compilatiealbums gerecenseerd op HHF?

Liedjes op verzamel- of compilatiealbums zijn vaak al eerder los gerecenseerd op deze website. Om die reden worden dit soort albums wel vermeld en kunnen zij ook ‘Album v.d. Week’ worden, maar verder worden deze op HHF niet beschreven.

 

 Wat is het adres van HHF?

Digitaal: hollandsehitsforum.nl @ gmail.com

Fysiek: Op aanvraag