Familie Jelies sluit terugkeer naar Nederland uit: ‘Wij blijven hier’

Thierry de GraafDe familie geeft toe dat ze eigenlijk vooral de voordelen zien. “Ons terrein behelst 26000 vierkante meter, ondanks dat ons huis nu kleiner is dan we hadden in Tollenbeek. Hond Bella en de katten genieten ook volop van alle ruimte”, zo concludeert moeder Janneke. “In Nederland waren we ook gelukkig met familie en vrienden, maar hier hebben we meer te tijd voor elkaar.” Ook de kinderen hebben het helemaal naar hun zin. “Ze hebben nieuwe vrienden gemaakt en de mensen zijn hier echt hartverwarmend.”

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. “In het begin heb je een vakantiegevoel, maar dat ebt weg.” Het gezin heeft daarnaast ook al te maken gehad met de nodige tegenslagen. Zo hebben ze maanden zonder water gezeten, omdat ze in dit gebied de hoogste woning zijn en de waterdruk dat niet aankan tijdens de heetste periode van het jaar. “Ergens was het relativerend om elkaar in de veranda te wassen. Dat doe je niet in Tollenbeek! We hebben door tegenslagen de kleine dingen leren waarderen.”

Janneke kijkt uit naar de uitzendingen van hun spin-off Een Huis Vol Emigreert, maar is ook wel een beetje bang voor de reacties die ze zullen krijgen. Bijvoorbeeld op het emotionele afscheid uit Tollenbeek. “Ik ben benieuwd hoe dat overkomt bij kijkers. Daarnaast maak ik me soms druk dat ik sinds de verhuizing een paar kilo ben aangekomen. Ik hoop niet dat mensen daar wat over gaan zeggen.”

In de tussentijd genieten ze in ieder geval met volle teugen van de Spaanse zon en een terugkeer in Nederland zien ze dan ook niet zitten. “Nee, ik denk dat wij hier blijven”, lacht Janneke. “Voor de kinderen – en vooral de meiden – is het een ander verhaal. Je weet niet wat de toekomst brengt, ook qua studie en vrienden. We gaan in ieder geval een caravan neerzetten in Nederland, zodat de kinderen niet afhankelijk zijn van anderen als ze een bezoekje willen brengen aan Nederland.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment