Ex-directeur Kanjer Wens krijgt 9 jaar cel en tbs in zedenzaak

Thierry de GraafDe 55-jarige man uit Almere werd eind juni 2021 aangehouden, maar mocht het verdere onderzoek in vrijheid afwachten als hij geen contact zou hebben met kinderen.

Nieuwe aanhouding

In februari 2022 volgde een nieuwe aanhouding omdat hij deze voorwaarde zou hebben verbroken. De man was directeur van Kanjer Wens, een stichting die wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling liet gaan. 

 

Het misbruik vond deels plaats binnen zijn werk als directeur van de stichting. “Kwetsbaarder is bijna niet mogelijk en toch heeft de verdachte zijn seksuele lusten op deze groep kinderen los gelaten”, stelde het OM eerder.

‘Perverseling’

De officier van justitie in de zaak benadrukt tijdens de inhoudelijke behandeling dat ook de ouders van de kinderen slachtoffer zijn. “Als je kind ernstig ziek is, dan wil je zo goed mogelijk voor je kind zorgen, maar er ook voor zorgen dat je andere kind niets te kort komt. Als er dan een reddende engel binnenkomt, die jouw kinderen ‘de dag van hun leven kan bezorgen’, dan grijp je dat als ouders met beide handen aan. Niet wetende dat je daarmee je kind op een presenteerblaadje aan een perverseling geeft.”

Stichting opgedoekt 

De raad van toezicht en het bestuur van Kanjer Wens besloot de stichting na de tweede arrestatie van V. op te doeken. “Wij hebben er heel weinig vertrouwen in dat Kanjer Wens Nederland ooit weer gaat worden wat het nu is”, schreven zij aan hun vrijwilligers.   Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment