LELYSTAD – Sinds de oprichting door Nick Holland op 10 september 2007, richt de website HollandseHitsForum.nl zich op het aandacht geven aan het Nederlandstalige lied en dan met name op de genres volks en levenslied. Na ruim 12 jaar komt hieraan per 31 december a.s. een einde nu Nick Holland, bekend als recensent en initiator van de voor velen toonaangevende website binnen het Nederlandstalige lied, heeft aangegeven te zullen gaan stoppen. “Doel was en is altijd geweest om meer aandacht te genereren aan een genre dat ook nu nog altijd behoorlijk ondergewaardeerd wordt”, zo verklaard Nick.

 

“Ik hoop toch, hoe klein ook, een steentje te hebben kunnen bijdragen. Volgens mij werd over dit genre in 2007 niet of nauwelijks geschreven en gepubliceerd en waren persberichten bij uitgekomen singles of albums, niet aan de orde. Ik ben dankbaar voor hetgeen ik heb mogen doen. We hebben heel veel leuke (maar ook minder leuke – maar is dat niet overal?) mensen mogen ontmoeten. Toch ontbreekt mij de echte motivatie nog langer door te gaan op het niveau zoals ik dat 12 jaar doorgaans met heel veel plezier heb gedaan”, aldus de Nick die heeft aangegeven open te staan voor nieuwe initiatieven en/of activiteiten die zich al vaker hebben aangediend in het verleden. “HHF is een begrip geworden in ‘t wereldje en hoewel dat nooit mijn ambitie is geweest, ben ik daar natuurlijk hartstikke trots op. Ik hoop het stokje over te kunnen dragen aan wie of wat dan ook, zodat dit zo moeilijke genre die aandacht blijft krijgen welke het mijns inziens gewoonweg verdiend”.

 

Zo’n 15.000 publicaties door de jaren heen. Het ontstaan, bouwen en onderhouden van een gigantische database met tienduizenden liedjes en enkele duizenden artiesten met alle bijbehorende zaken zoals o.a. een up-to-date bio- en discografie. Het bezoeken van honderden evenementen, concerten en presentaties door de jaren heen. Het jarenlang presenteren van diverse radioshows. Enkele honderden interviews zijn er opgenomen in die 12 jaar. Verder natuurlijk opgedane contacten met bijv. artiesten, pluggers en platenmaatschappijen maar ook met al die duizenden volgers en fans van artiesten binnen dit genre. “Met mij zijn er diverse mensen geweest dit zich vaak jarenlang volledig belangeloos hebben ingezet voor de website, en allemaal uit liefde voor het Nederlandstalige lied. Dat is heel, heel, héél bijzonder en ik ben ze daar ongelofelijk dankbaar voor”, aldus Nick Holland die dus per eind december stopt met HollandseHitsForum.nl.

 

Naar verwachting blijft de website nog een tijdje online in 2020. Mocht een geschikte overnamekandidaat zich aandienen dan gaat HHF wellicht verder, in een ander geval zal de website medio 2020 verdwijnen.

 

Contact:

nickhollandproducties@gmail.com

 

 

 

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.