Duizenden Duitsers protesteren tegen AfD

Thierry de GraafIn Essen droegen betogers spandoeken met teksten als: ‘Laat de nazi’s niet marcheren of deelnemen aan de regering’ en ‘Kleurrijk in plaats van waardeloos bruin’.

Essen, Leipzig en Rostock

De Duitse politie zei dat 6700 mensen deelnamen aan een protestmars in de stad.

Ook in Leipzig en Rostock waren demonstraties. De politie schatte het aantal deelnemers daar op respectievelijk 6000 en 2500 demonstranten.

Afgelopen weekend gingen door het hele land ook al tienduizenden mensen de straat op tijdens protesten tegen AfD en extreemrechts.

Massadeportaties

De directe aanleiding voor de demonstraties is een bijeenkomst van leden van AfD afgelopen november met een Oostenrijkse extremist. Volgens onderzoeksplatform Correctiv spraken ze daar over plannen voor massadeportaties als AfD aan de macht zou komen.

Correctiv zegt undercover bij de bijeenkomst te zijn geweest. Rechts-extremisten zouden hebben gesproken over een ‘geheim plan’ met als doel om miljoenen mensen op basis van racistische criteria Duitsland uit te zetten, ongeacht of ze een Duits paspoort hebben. De AfD spreekt tegen dat er is gesproken over massadeportaties.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment