Drie gewonden bij explosie Vlaardingen, gelinkt aan bedreigde loodgieter

Thierry de GraafVolgens de veiligheidsregio zijn zij naar het ziekenhuis gebracht omdat zij rook hebben ingeademd. De drie zijn huurders van het pand.

De explosie vond rond 01.45 uur plaats bij een pand op de kruising van de Wilhelminastraat en Willem Beukelszoonstraat. Door de ontploffing ontstond direct brand. Volgens een woordvoerder is het pand volledig uitgebrand en onbewoonbaar.

Van dak gered

De brandweer heeft één persoon van het dak van het pand gered, meldt de veiligheidsregio. RTV Rijnmond meldt dat een garagebox net naast het pand op naam staat van een loodgieter die de afgelopen maanden vaker het doelwit is geweest van explosies.

Burgemeester Bert Wijbenga sloot op 21 maart voor de derde keer de woning van de loodgieter aan de Gretha Hofstralaan. De woordvoerder van de veiligheidsregio ‘gaat ervan uit’ dat de box inderdaad eigendom is van de loodgieter.

Twee aanhoudingen

De sluiting werd gedaan omdat er kort daarvoor opnieuw een explosie was bij de woning van de loodgieter. Er werden toen twee personen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de reeks explosies bij het huis: een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis en een 23-jarige man uit Rotterdam. Wijbenga stuurde omwonenden een brief dat de surveillance in de buurt zou worden geïntensiveerd en dat het rechercheteam dat werkt aan de zaak zou worden uitgebreid.

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio doet de politie vandaag verder onderzoek. Wegens eerdere incidenten is er in de buurt een camera geplaatst in de buurt van het pand. De beelden daarop zullen nagetrokken worden, verwacht hij. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De woordvoerder zegt dat de explosie veel teweegbrengt in de buurt. “In deze wijk hebben al veel aanslagen plaatsgevonden, bewoners zijn het meer dan zat. De emoties lopen echt op. Vannacht was het ook behoorlijk druk bij de plaats van de brand. Mensen stonden in pyjama te kijken, behoorlijk aangedaan.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment