Dit is dus de reden dat katten graag uit de kraan drinken

Thierry de GraafDe voorouders van jouw kat dronken vooral uit beekjes; stromend water dus! Daarom heeft je kat liever stromend water uit de kraan dan stilstaand water uit het bakje, legt kattenexpert Nicky Trevorrow uit in zijn video over katten en hun haat-liefdeverhouding met water. Toch zijn er nog een aantal andere redenen dat je kat misschien niet uit het bakje wil drinken…

Het materiaal van het bakje

Katten hebben een bepaalde voorkeur wat betreft het waterbakje. Zo drinken ze liever uit een metalen of keramisch bakje, dan uit een plastic variant. Plastic kan het water namelijk een vervelende smaak geven en dat vindt de kat niet zo lekker.

De vorm van het bakje

Mocht je echt de optimale drinkervaring voor je kat willen creëren, ga dan voor een ovaal bakje in plaats van een ronde. Hierdoor raken zijn of haar snorharen de rand van de bak niet, wat fijner is. Ook doet een lage bak het beter dan een hoge bak.

De plek van het bakje

Een kat heeft zijn of haar waterbakje het liefst niet in de buurt van het eten. Katten zijn hygiënische dieren, ook wat eten en drinken betreft. Daarom houden ze graag eten en drinken gescheiden. Daarnaast vinden deze dieren het fijn om het bakje minstens 30 centimeter van de muur te hebben staan. Zo kan hij achter het bakje staan en de ruimte goed overzien.

Fotocredits:

Headerfoto: Kropekk_pl – UnsplashWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment