Deze struiken en bomen kun je het beste in februari al snoeien

Thierry de GraafConiferen

In februari mag je ook al de handen uit de mouwen steken voor de coniferen. Maar let wel op dat je ze niet te diep terugsnoeit, dit mag enkel en alleen bij de Taxus. Andere coniferen kun je beter niet tot op kaal hout snoeien.

Clematis

Ook de clematis mag in februari al gesnoeid worden. Althans, alleen de zomerbloeiende clematissen. Wanneer een clematis in het voorjaar bloeit, zijn de bloemknoppen al gevormd en zou je ‘m verpesten door de plant nogmaals te snoeien.

Heesters

Het snoeien van heesters kan ook nog steeds. Wacht er niet te lang mee, anders zullen ze komende zomer niet in perfecte staat verkeren en dat zou zonde zijn. In de winter kun je goed de structuur van de takken zien. Mocht ‘ie in een lelijke vorm krijgen, is het slim om de struik een keer flink terug te snoeien. Daar kan ‘ie enorm van opknappen. Het is belangrijk om heesters al op tijd te snoeien, zodat er meer licht en lucht in het binnenste van de struik komt. Dit bevordert de groei.

Tips
De winter is dé periode dat je kunt gaan snoeien in de tuin, zodat deze er weer lekker bij ligt in het voorjaar. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment