De Jong strandt met tien man FC Barcelona in kwartfinales CL

Thierry de GraafParis Saint-Germain, dat de Champions League nog nooit won, treft in de halve eindstrijd Borussia Dortmund. De Duitsers, die PSV in de achtste finales versloegen, schakelden Atlético Madrid uit.

Bekijk hier de samenvatting van het duel:

PSG zette Barcelona vanaf het begin onder druk. De eerste keer dat de thuisploeg er gevaarlijk uitkwam, was het direct raak. Na goed voorbereidend werk van de snelle Lamine Yamal, werkte Raphinha de bal bij de eerste paal met zijn knie in het doel. De Braziliaan scoorde in de eerste ontmoeting al twee keer.

Met een marge van twee doelpunten, leek Barcelona goed te zitten. De lichte overtreding van Araújo op de doorgebroken Bradley Barcola zorgde voor de ommekeer. Met tien man kwam Barcelona nog meer onder druk te staan. Kort voor rust schoot Ousmane Dembélé de bal, op aangeven van Barcola, hoog en hard in het doel (1-1).

Na rust was het wachten op de voorsprong van Paris Saint-Germain. Die kwam er in de 54e minuut. Na een kort genomen hoekschop, werd de bal breed getikt op Vitinha. De Portugees trof met een laag afstandsschot doel (1-2). Xavi werd even na dat doelpunt bestraft met een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding.

De pijn voor Barcelona werd na een uur spelen nog groter. João Cancelo werkte Dembélé onderuit, waarna Kylian Mbappé de strafschop benutte (1-3). Met tien man werd Barcelona nog wel een paar keer gevaarlijk, maar een doelpunt en bijbehorende verlenging zaten er niet meer in. Mbappé besliste de tweestrijd in de 89e minuut vanuit een counter definitief: 1-4.

De Jong werd in de 82e minuut gewisseld voor Fermín López.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment