Colombiaanse borrelplank met bananenkoekjes, gefrituurde kaasballetjes en mango

Thierry de Graaf



Mangofruitsnack – Mango biche

  • Fruitsalade voor 4 personen
  • Bereiding: 5-10 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote groene (onrijpe) mango
  • 2 limoenen
  • Snufje zout
  • Snuf chilivlokken

Extra nodig: 4 glaasjes

Bereidingswijze

Stap 1: Schil en snijd repen van de mango.

Stap 2: Pers de limoenen uit. Meng er een snuf zout en de chili door.

Stap 3: Maak de mangorepen aan met de limoendressing.

Stap 4: Serveer de mangorepen rechtop in glazen.

Krokante bananenkoekjes – patacones de platano

  • Borrelplankgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten

Bananenkoekjes

  • 3-4 groene bakbananen
  • Neutrale olie
  • Zout

Beleg

  • 1 avocado
  • 1 vleestomaat
  • 1 lente-ui
  • 1 bosje koriander
  • 200 gr. gekookte (Hollandse) garnalen
  • Limoen
  • Zout en chilivlokken

Extra nodig: pan voor frituren, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Pel de bananen en snijd in stukken van 3½ cm.

Stap 2: Verhit een royale laag olie in een pan en frituur de bananenstukken lichtbruin.

Stap 3: Haal uit de pan. Leg tussen bakpapier en druk plat.

Stap 4: Maak de avocado schoon. Snijd het avocadovruchtvlees en de tomaat in kleine blokjes.

Stap 5: Snijd de lente-ui en koriander fijn. Meng met de garnalen en breng op smaak met limoensap, zout en chili.

Stap 6: Bak de platte bananenkoeken goudbruin in de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 7: Bestrooi met zout en serveer direct.

Gefrituurde kaasballetjes – Buñuelos

  • Circa 12 stuks
  • Bereiding: circa 20 minuten

Ingrediënten

  • 120 gr. maiszetmeel
  • 50 gr. tapiocameel
  • 180 gr. witte kaas
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • Scheutje melk
  • Neutrale olie voor frituren

Extra nodig: pan voor frituren, thermometer, keukenpapier



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment