Mangofruitsnack – Mango biche
- Fruitsalade voor 4 personen
- Bereiding: 5-10 minuten
Ingrediënten
- 1 grote groene (onrijpe) mango
- 2 limoenen
- Snufje zout
- Snuf chilivlokken
Extra nodig: 4 glaasjes
Bereidingswijze
Stap 1: Schil en snijd repen van de mango.
Stap 2: Pers de limoenen uit. Meng er een snuf zout en de chili door.
Stap 3: Maak de mangorepen aan met de limoendressing.
Stap 4: Serveer de mangorepen rechtop in glazen.
Krokante bananenkoekjes – patacones de platano
- Borrelplankgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten
Bananenkoekjes
- 3-4 groene bakbananen
- Neutrale olie
- Zout
Beleg
- 1 avocado
- 1 vleestomaat
- 1 lente-ui
- 1 bosje koriander
- 200 gr. gekookte (Hollandse) garnalen
- Limoen
- Zout en chilivlokken
Extra nodig: pan voor frituren, keukenpapier
Bereidingswijze
Stap 1: Pel de bananen en snijd in stukken van 3½ cm.
Stap 2: Verhit een royale laag olie in een pan en frituur de bananenstukken lichtbruin.
Stap 3: Haal uit de pan. Leg tussen bakpapier en druk plat.
Stap 4: Maak de avocado schoon. Snijd het avocadovruchtvlees en de tomaat in kleine blokjes.
Stap 5: Snijd de lente-ui en koriander fijn. Meng met de garnalen en breng op smaak met limoensap, zout en chili.
Stap 6: Bak de platte bananenkoeken goudbruin in de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 7: Bestrooi met zout en serveer direct.
Gefrituurde kaasballetjes – Buñuelos
- Circa 12 stuks
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten
- 120 gr. maiszetmeel
- 50 gr. tapiocameel
- 180 gr. witte kaas
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- Snuf zout
- Scheutje melk
- Neutrale olie voor frituren
Extra nodig: pan voor frituren, thermometer, keukenpapier