Coach Rose keert zich tegen haatliederen richting Oost-Duitsland

Thierry de GraafKEULEN (ANP/DPA) – Trainer Marco Rose van RB Leipzig heeft de supporters van 1. FC Köln bekritiseerd om het zingen van liedjes tegen Oost-Duitsland tijdens de vrijdag gespeelde wedstrijd in de Bundesliga. “Wij haten Oost-Duitsland”, zongen de fans in Keulen, die hun ploeg met 5-1 zagen verliezen.

Coach Rose begreep weinig van de aversie tegen Oost-Duitsland. “Mensen die niet weten hoe het daar is, moeten eens komen kijken”, zei de 47-jarige Rose, die geboren is in de voormalige DDR. “Er zijn daar heel veel aardige mensen, net als hier in Keulen. Er zijn een paar idioten, ook net als hier. Dus uiteindelijk lijkt eigenlijk iedereen heel erg op elkaar. Daarom hebben we op een gegeven moment ook de muur afgebroken”, verwees hij naar het neerhalen van de Berlijnse muur in 1989 en de hereniging van Oost- en West-Duitsland.

Directeur Christian Keller van 1. FC Köln, de ploeg die in de degradatiezone verkeert, had scherpe kritiek op zijn eigen fans. “We speelden juist een wedstrijd die in het teken stond van antidiscriminatie. Des te meer reden om je af te vragen wat er in de hoofden van sommige mensen omgaat”, zei hij. “Dergelijke gezangen zijn niet acceptabel. Het is maar een minderheid. Maar het is een schande dat deze minderheid bestaat.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment