Boeing-topman zegt sorry voor weggeslagen paneel: ‘Onze fout’

Thierry de GraafDe topman van Boeing heeft zijn excuses aangeboden voor het gapende gat in een Alaska Airlines-toestel vorige week. “Dit was onze fout”, zei hij. Het toestel verloor boven de VS een paneel, dat later in een tuin werd gevonden. “We willen hier volledig transparant over zijn.”

Dat zei Boeing-topman Dave Calhoun gisteren tijdens een bijeenkomst van medewerkers van de vliegtuigbouwer. “We gaan dit in de eerste plaats aanpakken door onze fout te erkennen”, zei hij. “We willen hier 100 procent transparant over zijn.”

De Boeing 737 MAX 9 met 177 mensen aan boord verloor onderweg van Portland in Oregon naar Ontario in Californië een paneel. Bekijk beelden daarvan hier:

In beeld: gapend gat in vliegtuig tijdens vlucht

00:55

Beluister hoe de piloot van het toestel de noodsituatie meldde bij de luchtverkeersleiding.

Het toestel landde veilig in Portland, maar er was volgens Amerikaanse media wel sprake van paniek toen de druk in de cabine daalde en zuurstofmaskers naar beneden kwamen.

Het paneel dat vorige week midden in de lucht uit de Boeing viel, werd gevonden in een achtertuin in Portland. Vinder Bob vertelde hoe hij het voorwerp ter grootte van een koelkast vond:

Bob vond verloren deel vliegtuig in zijn tuin: ‘Hart begon sneller te kloppen’

01:47

“Ik zag iets wits schitteren onder de bomen.”

De Nationale Veiligheidsraad (NTSB) doet onderzoek naar het incident en het type vliegtuig dat het paneel kwijtraakte wordt in de VS aan de grond gehouden. De NTSB is volgens Calhoun ‘zo goed als het maar kan’. “Ik vertrouw het hele proces volledig.”

Calhoun is sinds 2020 topman van de vliegtuigbouwer. In zijn eerste jaren was hij vooral druk met de nasleep van twee fatale vliegtuigrampen met het nieuwe toestel van Boeing, de 737 Max.

Bron: RTL NieuwsWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment