Bij restaurant The Jane aangereden Joe (37) nog steeds in kritieke toestand

Thierry de GraafJoe Claridge is de souschef van een restaurant op het Britse eiland Jersey, bij Frankrijk, dat ieder jaar gesloten is tussen begin januari en begin februari. Claridge zou in die tijd ervaring opdoen in het restaurant van Bril, zoals hij wel vaker buitenlandse stages volgde, vertelt zijn schoonzus aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN). “Hij keek er echt naar uit om in België te komen werken.”

Kunstmatige coma

Claridge was nog maar iets meer dan een week aan de slag in Antwerpen, toen het maandagochtend rond 6.00 uur misging op de parkeerplaats van The Jane. Claridge lag al op de grond toen Bril hem met zijn Land Rover Defender overreed. Als gevolg van de aanrijding is zijn lever beschadigd geraakt en hebben dokters zijn milt, alvleesklier en een nier moeten verwijderen, meldt HLN. Verder kampt hij met botbreuken en zware verwondingen aan zijn hoofd, borst en benen. Hij wordt in kunstmatige coma gehouden.

“Zodra hij uit zijn coma ontwaakt, zal zijn vrouw naar Antwerpen afreizen”, vertelt Claridges schoonzus. “Maar de dokters durven niet te zeggen hoelang dat kan duren. Het kan weken zijn.”

Sterrenkok Bril belde na het ongeluk zelf met de politie. Hij legde een positieve blaastest af. Daarna werd zijn rijbewijs ingetrokken en is zijn auto in beslag genomen voor onderzoek. Volgens Omar Souidi, de advocaat van Bril, verkeert zijn cliënt in shock door de aanrijding. “Hij is in gedachten voor 100 procent bezig met het slachtoffer en hoopt ongelooflijk dat de man het haalt.”

Restaurant The Jane heeft twee Michelinsterren. Nick Bril, afkomstig uit Zeeland, opende het in 2014 samen met chef-kok Sergio Herman. In 2021 werd hij de volledige eigenaar van de zaak, toen Herman besloot de zaak te verlaten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment