BBB, crompouce, Matthew Perry: dit googelden we in 2023

Thierry de GraafGoed om te weten: uit de Year of Search van Google, zoals het bedrijf de lijst noemt, wordt niet duidelijk op welke woorden het vaakst werd gezocht in 2023. Dan zouden er woorden in staan als weer, 2023, Nederland, vertalen, google en Buienradar – een lijst die grotendeels overeenkomt met die van 2022.

Stemwijzer op 1

Voor de Year of Search is gekeken op welke termen in 2023 vaker is gezocht dan in 2022. En dat zegt iets over wat voor jaar 2023 was. Zo wordt de toplijst aangevoerd door stemwijzer, een term waarop – niet verrassend – vooral tussen 14 en 22 november (de dag van de verkiezingen) massaal werd gezocht.

Bij de BN’ers staat de aan parkinson lijdende Rob de Nijs op 1. De zanger lag dit jaar onder meer drie maanden in een ziekenhuis en revalidatiecentrum en won de Televizier-Ring Impact voor de registratie van zijn afscheidsconcert.

Tom Egbers en Caroline van der Plas

Op 2 vinden we Tom Egbers, die om een totaal andere reden in het nieuws was: hij stopte bij Studio Sport na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Verder staan in de top 10 onder meer presentator Tim den Besten, BBB-leider Caroline van der Plas, acteur Reiky de Valk en advocaat Inez Weski. Maar ook de nieuwe liefde van Sylvie Meis, Wim Beelen, staat in de lijst.

Google heeft ook gekeken welke films en televisieprogramma’s veel werden gezocht dit jaar. Niet geheel verrassend staan in die top 10 films als Oppenheimer en Barbie, en tv-programma’s als Boer zoekt Vrouw.

Top 10 veelgezochte films en tv-programma’s volgens Google:

 1. Oppenheimer
 2. Barbie
 3. Een Jaar Van Je Leven
 4. Avatar
 5. Boer zoekt Vrouw
 6. David Beckham
 7. Wednesday
 8. The Last of Us
 9. Killers of the Flower Moon
 10. Ginny and Georgia

En tot slot is gekeken naar welke sporters dit jaar veel werd gezocht. In die lijst staat Maarten van der Weijden op 1. De zwemmer voltooide dit jaar voor het goede doel de elfstedentriatlon. Op 2 staat Edwin van der Sar, die werd getroffen door een hersenbloeding. De top 10 bestaat voornamelijk uit Nederlanders.

Top 10 veelgezochte mensen in de sport volgens Google:

 1. Maarten van der Weijden
 2. Edwin van der Sar
 3. Bas Dost
 4. Ken Block
 5. Dilano van ‘t Hoff
 6. Xavi Simons
 7. Lieuwe Westra
 8. John van ‘t Schip
 9. Maurice Steijn
 10. Danny NelissenWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment