Australische politica boos om grotere borsten en blote buik na fotobewerking

Thierry de GraafPurcell zegt dat ze het verschil zelf ook niet onmiddellijk had gezien, maar de bewerking ontdekte nadat ze de originele foto uit 2023 had vergeleken met beelden van de uitzending. Behalve dat haar borsten iets groter zijn gemaakt, is haar jurk zo aangepast dat haar buik een reepje bloot vertoont.

Op berichtenservice X plaatste ze er dit bericht over:

Zenderbaas Hugh Nailon haastte zich excuses te maken voor de ‘grafische vergissing’, maar hij schoof wel de schuld van zich af: de bewerking zou veroorzaakt zijn door een automatische aanpassing door de software van Photoshop. Dit zou gebeurd zijn nadat het formaat van de foto was aangepast.

‘Menselijke interventie’

Maar de producent van het programma, Adobe, trekt die uitleg in twijfel. Een woordvoerder liet desgevraagd weten dat de veranderingen aan het lichaam van de politica van de Animal Justice Party toch echt alleen gemaakt kunnen zijn door ‘menselijke interventie’.

“Ik heb veel te verduren gehad”, zegt de 31-jarige Purcell zelf, “maar dat mijn lichaam veranderd wordt door de media stond nog niet op mijn bingokaart. Het is niet uitzonderlijk voor een politicus om een rotdag te hebben, maar dit was de ergste tot nu toe.”

Ze stipte ook nog aan dat vrouwen vaak te maken krijgen met seksualisering als gevolg van gelekte, veranderde en door AI gegenereerde foto’s. Volgens haar is dit opnieuw een voorbeeld van de discriminatie die vrouwen treft. “Laten we eerlijk zijn, dit soort dingen overkomt mijn mannelijke collega’s niet.”Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment