Ajax zonder zieke Mikautadze naar Brighton

Thierry de GraafInterim-trainer Hedwiges Maduro van Ajax is met 22 spelers afgereisd naar het Engelse Brighton voor de confrontatie van komende donderdag met Brighton & Hove Albion in de Europa League. De Georgische aanvaller Georges Mikautadze is ziek en achtergebleven in Amsterdam. Doelman Jay Gorter en verdediger Devyne Rensch zijn geblesseerd en niet inzetbaar. Silvano Vos was het vorige Europese duel nog geschorst, maar hij is er voor het uitduel met Brighton weer bij.

Gorter viel zondag geblesseerd uit in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij werd vervangen door Diant Ramaj. De Duitser zit om die reden in de selectie.

Maduro zit voor het eerst als hoofdverantwoordelijke op de bank bij Ajax tegen Brighton. Hij is naar voren geschoven om tijdelijk Maurice Steijn te vervangen. De coach moest maandag, vier maanden na zijn aanstelling, opstappen. Het was de dag na de nederlaag bij FC Utrecht. Ajax zakte daardoor naar de zeventiende plaats van de Eredivisie.

Ajax opende de poulefase van de Europa League met een 3-3-gelijkspel tegen Olympique Marseille. Ook het tweede groepsduel bleef zonder winnaar, het werd 1-1 tegen AEK Athene. De Amsterdamse club staat derde met 2 punten.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment