Advocaat van belager Tim Hofman reageert op ‘zeer onwenselijke’ BOOS-aflevering

Thierry de GraafIn gesprek met BN DeStem vertelt de advocaat dat het team van het online programma onterechte conclusies heeft getrokken in de aflevering, die vervolgens ‘meteen de media ingeslingerd’ zijn. In deze aflevering, waarin Tim vertelt wat hij in het dossier heeft gelezen, zou de presentator hebben gezegd dat de bewaker de tas met wapens van de verdachte heeft ingenomen. Dit ligt volgens de advocaat anders: “Mijn cliënt heeft de tas zelf afgegeven. Hij zei tegen de beveiliger: ‘Ik ben op zoek naar Tim Hofman, ik heb een pistool bij me in een tas, ik geeft jou mijn tas, ik ga jou niks doen’.”

Ook zou de man – anders dan Tim in BOOS aangeeft – niet dreigend door het gebouw in Hilversum hebben gelopen. Volgens zijn advocaat zou de verdachte naar Tim Hofman hebben gevraagd en vervolgens zijn vertrokken toen duidelijk werd dat de presentator niet aanwezig was. Zijn tas, met daarin een mes en een vuurwapen, heeft hij bij de beveiliger achter gelaten. Hierna zou de beveiliger de politie hebben gebeld. Volgens de advocaat moet nog ‘uit onderzoek blijken’ of het wapen ‘echt was’.

Tim zou vervolgens hebben benoemd dat de man in kwestie met ‘mentale problematiek’ zou kampen. Ook hier is volgens de advocaat niets van waar. Zo zouden er wel degelijk mentale problemen hebben meegespeeld, maar is er van een geschiedenis met psychische problemen echter geen sprake. De verdachte zit naar verluidt momenteel wel vast op een psychiatrische afdeling van ‘een gevangenis in Nederland’. Hier wordt onderzocht wat hem mankeert, terwijl hij ondertussen vast zit op verdenking van het doen van voorbereidende handelingen voor een moord. 

 

Op de vraag of de belager Tim iets aan zou doen als hij hem wel zou hebben getroffen, wil de advocaat niet antwoorden. 

Het Openbaar Ministerie liet eerder al weten dat de man wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord, het bezit van een vuurwapen en bedreiging. De verdachte moet eind dit jaar voor de rechter verschijnen. De eerste inleidende zitting vindt plaats op 20 december.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment