8-jarige laat zusje (2) niet achter tijdens autodiefstal in VS

Thierry de GraafHet ging vorige week mis in de buurt van de Amerikaanse stad Milwaukee, waar Adam Jorgenson bij zijn auto stond te wachten voor een wasstraat toen hij werd benaderd door een voorbijganger.

Kinderen op achterbank

Het bleek een afleidingsmanoeuvre, en voor hij wat kon doen werd zijn auto gestolen. Op de achterbank zaten zijn twee kinderen: de 8-jarige Charley en haar 2-jarige zusje Autumn. 

“Iemand stal net mijn auto met mijn twee kinderen nog achterin”, zei Jorgenson buiten adem tegen de politie, te horen op audio die Amerikaanse media publiceerden. 

‘Mama, je moet komen’

Even verderop droegen de autodieven Charley op om de auto uit te stappen. “Ik dacht: wat moet ik doen? Moet ik als een bange kat wegrennen? Of moet ik mijn zusje proberen te redden?”

Charley besloot bij haar zusje in de auto te blijven, die in huilen was uitgebarsten. Ze zag de telefoon van haar vader in de auto liggen, en belde haar moeder. “Mama, je moet komen. We zijn papa kwijt”, zei ze in een achtergelaten voicemailbericht. 

Meer autodiefstallen

De autodieven besloten het op te geven en lieten de auto anderhalve kilometer verderop achter. Later arresteerde de politie drie mannen tussen de 17 en 21 jaar oud voor de poging tot diefstal. 

Volgens The Washington Post steeg het aantal autodiefstallen in grote Amerikaanse steden de afgelopen jaren fors. In New York kwam burgemeester Eric Adams vorig jaar met een onconventionele oplossing: hij deelde 500 gratis AirTags uit waarmee inwoners een gestolen auto konden volgen.   Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment