4 redenen om voor stalen deuren te kiezen

Thierry de GraafIs het nog steeds een trend of kunnen we inmiddels spreken van een klassieker: de zwarte stalen deur. In vrijwel elk woonprogramma en interieurtijdschrift kom je deze eyecatcher tegen en dat is ook niet zo vreemd, volgens Jan Kok van Aluwdoors. “Stalen taatsdeuren hebben namelijk heel veel voordelen ten opzichte van gewone deuren of geen deuren.” In dit artikel vertelt hij er alles over.

1. Mooie eyecatcher

De belangrijkste reden van zijn klanten om voor stalen deuren te gaan is volgens Kok ‘gewoon’ omdat ze het mooi vinden. Kok: “Waar het vroeger vooral belangrijk was dat een interieur praktisch en goed te onderhouden was, zien we nu dat er ook steeds meer aandacht is voor hoe het interieur eruitziet. En dan niet alleen de woonkamer, maar eigenlijk alle ruimtes in huis. Dus ook het toilet en de hal verdienen het om mooi gestyled te worden.”
En dan kan een stalen of aluminium deur een hele mooie manier zijn om zo’n ruimte een stijlvolle upgrade te geven. Daarnaast passen de deuren volgens Kok in vrijwel elk interieur: “Waarbij echte stalen deuren wat stoerder en robuuster zijn en dus heel goed passen bij een industriële stijl, maar ook juist in een wat landelijker interieur. Aluminium deuren zijn wat lichter, slanker en strakker en zie je daarom vaak in wat modernere huizen en een strak interieur.”

2. Minder tocht en geluidsoverlast

Een ander voordeel van stalen of aluminium deuren is dat ze op een stijlvolle manier tocht en geluidsoverlast verminderen, vertelt Kok. “Deuren tussen de keuken en woonkamer worden vaak gebruikt om geluid tegen te houden, bijvoorbeeld als een deel van het gezin televisie zit te kijken in de woonkamer en iemand anders in de keuken staat te koken. Naast geluid, zorgt het er ook voor dat de etensgeuren zoveel mogelijk in de keuken blijven hangen.”
In de hal of tussen de beneden- en bovenverdieping dienen de deuren vaak als isolatie voor warmte en kou. Kok: “Zeker met de hoge energieprijzen van de laatste tijd zien we heel veel mensen die om deze reden voor stalen deuren kiezen. Het scheelt gewoon echt in de stookkosten wanneer er een deur tussen de woonkamer en de hal of van de hal naar de bovenverdieping zit.”

3. Meer lichtinval

Wanneer mensen een wat ouder huis hebben, hoort Kok vaak dat meer lichtinval voor hen een reden is om voor stalen of aluminium deuren te kiezen: “In nieuwbouwwoningen zie je vaak al veel meer glas en dus licht, maar in oudere huizen is dat niet altijd het geval. Wanneer mensen een oud huis gaan verbouwen, zie je dan ook vaak dat ze meer lichtinval willen creëren en dat kan natuurlijk heel goed met stalen deuren of zelfs een hele stalen wand.” Soms merkt Kok dan dat mensen helemaal transparant glas toch wel een grote stap vinden: “Je ziet dan natuurlijk wel alles, dus bij een deur naar de hal kiezen mensen soms bijvoorbeeld voor mat of donker glas. Dan heb je wél meer licht, maar zit je niet vanuit de woonkamer tegen de kapstok aan te kijken.”

4. Subtiele kleur

Tot slot heeft Kok een tip voor mensen die nog twijfelen over een stalen of aluminium deur: “Het kan namelijk ook een hele subtiele manier zijn om kleur aan je interieur toe te voegen. Je ziet de deuren voornamelijk in het zwart, maar wij leveren ze in alle RAL-kleuren die er maar zijn. Dus als je gekleurde muren te heftig vindt, kan een gekleurde stalen deur een leuk alternatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroen, lichtgrijs, brons of goud.”

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de stalen deuren van Aluwdoors? Ga naar de website voor meer informatie, om een ontwerp te maken of om een snelle offerte op te vragen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment