20.000 pond beloning voor gouden tip over dader zuuraanval Londen

Thierry de GraafEr is een klopjacht gaande op de 35-jarige Abdul Shokoor Ezedi uit Newcastle. Hij wordt verdacht van de aanval met een bijtende stof op een 31-jarige vrouw in Londen. Ze raakte daarbij zwaargewond, maar dat moet ook gelden voor de dader, die op bewakingsbeelden te zien is met een deels ‘weggesmolten’ gezicht.

De vrouw was tijdens de aanval in het bijzijn van haar dochters van 3 en 8 jaar. Die raakten ook gewond, net als omstanders en agenten die de vrouw hielpen.

Sinds de aanval is de man spoorloos. Hij werd woensdagavond voor het laatst gezien in het metrostation Tower Hill. Ezedi stapte ruim anderhalf uur na het voorval op een trein in zuidelijke richting, blijkt uit bewakingsbeelden.

Ezedi krijgt hulp

Gisteren riep de politie hem op zich te melden. De politie denkt dat iemand hem helpt om verborgen te blijven en waarschuwt dat die persoon of personen een strafbaar feit begaan, meldt de BBC.

Bij een huiszoeking in Newcastle werden twee containers gevonden met een bijtende vloeistof. De politie onderzoekt of het dezelfde substantie is als waarmee de aanval werd uitgevoerd.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment