HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderSingles03

GoosenM-Vader MARIA GOOSEN – JE VADER IS HIER

Je engelbewaarder, hij waakt over jou..!

KAMPEN - 25 mei a.s. staat André Hazes met band live in de Music Club te Kampen. Dan zegt u, “Huh, wat heeft dit met Maria Goosen (40) te maken”? Wel, de zangeres maakt deel uit van coverband No Brakes dat tijdens dit evenement het voorprogramma verzorgt. En dat is nog niet alles; na afloop transformeert deze band naar Loat Goan en doet dus óók het zgn. afsluitende programma. De zangeres lanceerde eind vorig jaar een formidabel levenslied, zo vinden wij althans, dat nu als single wordt opgevoerd; 'Je Vader Is Hier'. Opvallend laag en klein ingezet door Maria. De dramatiek van het verhaal pakt je vrijwel meteen! Bij dit juweeltje, wat ons betreft echt zo’n zeldzame uitschieter in dit circuit, gaat vast menig traantje weggepinkt worden!

Lees meer...

Zuidam-Toffe PERRY ZUIDAM – TOFFE JONGENS

Rotterdamse volkszanger bediend breed publiek..?!

ROTTERDAM - Veel (bekende) Rotterdamse volkszangers zijn er ogenschijnlijk niet, althans wij komen niet verder dan slechts een handjevol nu. Perry Zuidam is er daar één van maar hij schopte het tot op heden nooit tot bekendere namen uit ‘t circuit. Toch de laatste paar jaar, met de release van ‘Je Hoeft Me Niet Te Zeggen’, ‘Je Kunt Niet Altijd 16 Zijn’ en ‘Zwoele Zotte Zomer, lijkt een voorzichtige kentering zich aan te dienen. Nostalgie in een nieuw jasje, geen trend maar al jaren ingebakken in volkse circuit. Toch is het de kunst de juiste eruit te pikken en nu met ‘Toffe Jongens’ lijkt Perry patent te krijgen hierop. De vaderlandse muziekgeschiedenis met respect behandelen, de oudere muziekliefhebber geïnteresseerd houden en de jeugd wijzen op die…

Lees meer...

Kroes-DatAlt WOLTER KROES – DAT BEN JIJ

Muziek zoals muziek hoort te klinken..!

WESTZAAN - ‘Formidabel’ werd tot “Beste Album 2016” uitgeroepen op HollandseHitsForum.nl. Vorig jaar vierde Kroes zijn 30-jarig jubileum met een concert in Carré. Daar dit binnen no-time was uitverkocht volgt in maart 2019 een vervolgconcert in de Afas te Amsterdam. Van zijn vorig jaar verschenen album ‘We Gaan Nog Even Door’ verschijnt nu de ballad ‘Dat Ben Jij’ uit de pen van Edwin van Hoevelaak en die van Wolter (50) zelf. En daar waar hij bekend staat om zijn handen-in-de-lucht liedjes, is de Zaankanter toch eigenlijk van de ballad, alleen worden dat zelden en onterecht singlehits terwijl deze vaak wel veel langer blijven hangen. ‘Dat Ben Jij’ is wat ons betreft een juweeltje.. luister u maar eens naar de geweldige bijdrage van het Metropole Orkest.

Lees meer...

DuoNL-Siento DUONL – LO SIENTO

Het spijt me maar ik ben verliefd..!

HELMOND - Precies een jaar geleden verscheen van DuoNL de single ‘Alles’ dat uiteindelijk uitgroeide tot een landelijk succes met ook nu nog veel airplay. Meer dan 10 jaar staan Chris en Williejan v.d. Linden nu samen op de podia en brengen zij gemiddeld 2-3 singles per jaar uit naast dat ze ook de albums ‘Duizenden Dromen’ (2009), ‘Kus Me’ (2011), ‘Zoals We Zijn’ (2012) en ‘Nog Een Keer Samen’ (2015) uitbrachten. De mannelijke helft van het duo schreef eigenhandig de Nederlandse tekst voor hun nieuwste product ‘Lo Siento’, dat de opvolger is van hun zomersingle ‘Jij Laat Het Zonnetje Weer Schijnen’. Anna-Carina Woitschack en Stefan Mross brachten het vorig jaar uit bij onze Oosterburen en nu gaan DuoNL hiermee zich misschien wel definitief vestigen in ons hitlandschap. Een ijzersterke, uptempo pakkende schlager met gevoelig intro.

Lees meer...

JagerdM-Laat MARTIN DE JAGER – ‘K LAAT MIJ NIET ZEGGEN HOE IK LEVEN MOET

Waar ging het mis..?!

MEDEMBLIK - Van stratenmaker werd hij horecaondernemer en in de zomer van 2016 verscheen Martin ‘s debuutsingle ‘Jij Bent Het Mooiste’. De lancering hiervan is destijds feestelijk gevierd in een horecagelegenheid in zijn woonplaats. Een jaar nadien verscheen ‘Wij Hangen Samen Wel De Slingers Op’ en nu tekent de 46-jarige zanger voor zijn derde eigen liedje ‘k Laat Mij Niet Zeggen Hoe Ik Leven Moet’. “We hebben een geweldig jaar achter de rug en ik kijk erg uit naar de release van deze nieuwe single”, zo laat de zanger weten. En het moet gezegd, dit gezellige plaatje pakt je meteen en brengt je vrijwel direct in een positieve mood. Kortom, het wordt achteraan aansluiten in de kroegen en dus hop de polonaise in!

Lees meer...

RabenD-Kampvuur DANI RABEN – BIJ HET KAMPVUUR

One-night-stand, en het verlangen naar meer ..!

DINXPERLO - De in Doetinchem geboren Dani (21) leverde vorig jaar zijn debuutsingle ‘Als Je Zegt Het Is Voorbij’ af aan de muziekmarkt. Deze eind augustus uitgebrachte single krijgt nu een opvolger; ‘Bij Het Kampvuur’. Dit liedje, te vinden op het door Chris Haverman in 2008 uitgebrachte album ’n Goed Begin’, is nu voorzien van een nieuw arrangement. “Ik ben heel erg tevreden met het resultaat, je kunt het nummer 30 keer beluisteren zonder dat het gaat vervelen”, aldus Dani. Een wat melancholiek liedje over zigeunerin Esmeralda, die voordat haar familie weer koers zet richting een nieuwe bestemming, één nacht van hem was. 30 luisteren naar deze wat tamme meezinger, die maar niet echt op gang lijkt te komen, is best wel veel!

Lees meer...

DisselH-Betalen HENK DISSEL – WIE GAAT DAT BETALEN

’t Is dringen aan de toog terwijl de barman brult…!

ZEIST - In 2017 vierde Henk (27) zijn 10-jarige jubileum als zanger. dit deed hij met groots concert in de Afas terwijl zijn uitgebrachte dubbelalbum ‘Stap Voor Stap’ een uitstekende compilatie vormde voor de successen van deze inmiddels gearriveerde artiest. Hij scoorde dikke hits met ‘Een Bom’, ‘Dansen’, ‘Rood Fruit’ en ‘Alle Hoeken’ en wie deze jongeman op de bühne zag, raakte al snel onder de indruk van zijn stem en performance. Vorig jaar stapte hij wat uit zijn ‘comfortzone’ met opnieuw een klapper; een onvervalste kroegenplaat ‘Het Cafeetje’. Na ‘Verlegen’ en ‘Ware Liefde’ verrast Dissel nu wederom en hoe! ‘Wie Gaat Dat Betalen’ is een zeer aanstekelijk feest (en spring-)plaat met klassieke folk-invloeden. De zalen gaan compleet uit hun dak hierop, let maar op!

Lees meer...

NijsdR-Zwanen ROB DE NIJS – ZWANENMEER

Glijdend op de spiegel van het meer..!

BENNEKOM - Rob, 2e kerstdag vierde hij zijn 76e verjaardag, behoort tot de meest succesvolle zangers van ons land. Zijn bandje met De Lords stopte in ’65, acht jaar later brak Rob door met liedjes die nu allen tot de Nederlandstalige klassiekers behoren. Denk aan ‘Zuster Ursula’, ‘Jan Klaasen de Trompetter’ en ‘Zuster Ursula’. Jaren later, in 1996 scoorde hij zijn enige Nr1-hit ‘Banger Hart’. Vorig jaar werd Rob 75 en lanceerde hij nog even een geweldig album ‘Niet Voor ’t Laatst’ waarvan eerder al de liedjes ‘Morgen Komt Ze Terug’ en ‘De Wereld Op Zijn Duim’ op single uitkwamen en de HHF-TOP40 haalden. Zijn we allemaal vergankelijk of zijn er enkelen die hier altijd zullen zijn, desnoods in een andere gedaante? Een blik op je verleden in de spiegel van het.. Zwanenmeer.

Lees meer...

TalensD-Vuile DAISY TALENS – VUILE HUICHELAAR

En vergeet niet, de sleutel in te leveren..!

ALKMAAR - Er zijn van die liedjes die echt iedereen kent, zelfs de meest verstokte tegenstander van het volkse genre. ‘Vuile Huichelaar’ van Reneé de Haan († 2 juli 2016) is er zo eentje. In 1988 wist het de hitlijsten te bereiken en uiteindelijk groeide het uit tot een klassieker van jewelste in het levenslied-, feest-, en kroegencircuit. Zo’n liedje coveren, zoals Daisy Talens nu dus doet, is wat ons betreft een hachelijke onderneming al wordt zo’n beetje alles wat 10 jaar of ouder is wel gecoverd. Tuurlijk, de zangeres zal er op de bühne zeker succes mee hebben maar vele van haar collegaatjes zullen het liedje ook in hun setje hebben. Hoe dan ook, het is en blijft een gezellige meezinger, ook deze moderniseerde uitvoering, al blijft de vraag gerechtvaardigd; moet je dit wel doen?

Lees meer...

KretM-Vriend MARTY KRETÉ – JIJ NOEMDE MIJ TOCH JE VRIEND

Hand in hand kameraden is niet meer..?!

‘S-HERTOGENBOSCH - Marty (43), kreeg het Nederlandstalige lied met de paplepel ingegoten. Het maakt niet uit waar je de zanger tegenkomt, zingen doet hij altijd! Marty heeft een eigen uniek stemgeluid en is een veel gevraagd artiest. Zijn publiek verbaast zich er met regelmaat over: “Dat er in zo’n kleine man, zo veel volume zit”, terwijl de Bosschenaar de afgelopen jaren regelmatig ook positief is belicht op deze website. Frank van Etten schreef en componeerde Marty ’s nieuwe single ‘Jij Noemde Mij Toch Je Vriend’ en dat hoor je overduidelijk terug door o.a. de wijze waarop de zanger dit heeft neergezet. Marty wordt op dit levenslied begeleid door een ritmeboxje terwijl ook een grote rol is weggelegd voor de saxofoon. Een single die beslist gehoord mag worden!

Lees meer...

WerrensR-Liefdesdans RINUS WERRENS – LIEFDESDANS

Zoenen met Rinus..!?

BREDA - Rinus Werrens, reeds bij zijn introductie in 2011 aangemerkt als aanstormend talent op HollandseHitsForum.nl, lanceert met ‘Liefdesdans’ alweer zijn twaalfde single. Daarnaast tekende de ondertussen 25-jarige Brabander in 2014 voor de release van zijn debuutalbum ‘Geef Me Liefde’. Zijn muziek beweegt zich tussen het levenslied en wat meer eigentijds getinte stukken terwijl de zanger een beetje het timbre bezit van Willem Barth. Zijn jongste product ‘Liefdesdans’ is in een modern reggaejasje gestoken en brengt zodoende de lente alvast wat jouw kant op. Een aantrekkelijke wat zwoele dansbare track dat als gegoten past bij het zo herkenbare geluid van Werrens.

Lees meer...

SmitJ-Tijden JAN SMIT – BETERE TIJDEN

Altijd licht aan het eind van tunnels..!

VOLENDAM - Na het KLUBBB3-avontuur keerde Jan Smit weer terug naar het Nederlandstalig met het album ‘Met Andere Woorden’ (20 september jl.) en een theatertoer. De 12 tracks werden ditmaal niet door Jan zelf van tekst voorzien, maar door vele van zijn collega’s. Na de singles ‘Ik Zie’ en het vrij anonieme ‘Liever Dan M’n Eigen Leven’, moet nu het door Paskal Jakobsen en Peter Slager van Bløf geschreven nu ‘Betere Tijden’, het album in de schijnwerpers houden. De gedachte achter het liedje is dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is. “Ook als het even niet goed gaat moet je altijd bedenken dat er ‘Betere Tijden’ aankomen en die wens ik dan ook iedereen toe in 2019”, aldus Jan Smit

Lees meer...

Denans-Hemel DENANS Ft. FEEST Dj MELVIN – IN DE HEMEL KAN HET NIET MOOIER ZIJN

De definitief laatste Denans-single..?

BREDA - 14 September jl. verscheen naar verluidt de laatste solo single ‘Die Avond Met Jou’ van Hans van Aalst (Denans). Reeds in 1997 verscheen het album ‘Alle Gekheid Op Un Ploatje’ van de goedlachse Brabander die onlangs in het nieuws kwam toen zijn ‘Oh Marian’, misschien wel dé meest succesvolle single, werd gecoverd. En dan nu het absolute sluitstuk van Denans (52); ‘In De Hemel Kan Het Niet Mooier Zijn’, typisch zo’n titel van Pierre Kartner die het nummer als B-track op een single plaatste in zeventiger jaren. De feestsingle, uiteraard bedoelt voor het naderende carnaval, is opgenomen in samenwerking met Feest Dj Melvin, druipt van de (Brabantse) gezelligheid!

Lees meer...