Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Mail

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeaderSingles

OostraD-VastDANIËL OOSTRA – HOU ME VAST (WANT IK VAL)

Aan de vooravond van zijn jubileumconcert..!

• NOORDWOLDE • Daniël Oostra (40), gaat vanaf zijn zestiende deelnemen aan talentenjachten en daaronder zit ook de Soundmixshow. In 2007 verscheen zijn eerste single ‘Alles Voor Lief’. In 2012 vierde hij zijn 15-jarig artiestenbestaan met een concert in Noordwolde en eind 2018 herhaalt hij dit met een live concert maar dan in Wolvega vanwege zijn 20-jarig jubileum. Mede hierom heeft de Fries een 2018-versie opgenomen van de Rob de Nijs-traditional ‘Hou Me Vast’ (Want Ik Val)’. Het klinkt lekker hoor daar niet van, maar niets is beter dan het origineel natuurlijk en daarnaast is het al veel vaker gecoverd.

Lees meer...

ZwareJongens-WalsZWARE JONGENS – LEGE KRATTENWALS

Zij bellen met hun bel..!

• SNEEK/MAKKUM • Fokko Dam (’55 – Sneek) en Arie Kuipers (’56 - Makkum) vormen sinds het jaar 2000 feestduo de Zware Jongens. Sindsdien schreven zij toch wel wat klappers op hun naam zoals ‘Anton Aus Tirol’, ‘Stil Aan De Overkant’ of ‘De Jodeljump’ al moet eerlijkheidshalve ook gezegd worden dat deze echte successingles alweer van een tijd terug zijn. De heren hebben nu een klassieke wals van tekst voorzien over de lol die je blijkbaar kan hebben van een leeg kratje bier. En ach, die wals blijft geen wals maar wordt een heuse spring/polonaise-plaat met hoog la-la-la-la-la-gehalte! 't Is eigenlijk niks maar wél weer gezellig!

Lees meer...

MeeldijkD-JongDIRK MEELDIJK – DE NACHT IS NOG JONG

Lai-lai-lai-la..!

• HILLEGOM • De laatste, vorig jaar oktober uitgebrachte, single van de bijna 60-jarige volkszanger Dirk Meeldijk was er eentje met een hele wonderlijke 3-talige titel: ‘Buenos Dias En Hello Again’. Onlosmakelijk is hij verbonden aan die klassieker ‘Ik Hou Van Het Leven’ waarmee Dirk in 2007-2008 ineens landelijk doorbrak. Nu is een Nederlandse tekst gemaakt op een liedje van Vicky Leandros (inmiddels ook alweer 65) dat ‘De Nacht Is Nog Jong’ als titel meekreeg, kortom geen ingewikkeld gedoe meer. Gewoon een kenmerkende, lekker melancholieke en uiteraard volkse meezinger, geheel in de stijl waar men Dirk Meeldijk van kent en vaak zo om waardeert.

Lees meer...

AnitaEd-JoeANITA EN ED – HEY JOE

Pussycat-hitje uit ’78

• THOLEN • Twee jaar na het landelijke succes van hun gimmick-plaat ‘Hé Ouwe Gek’ staat 2018 in het teken van het 40-jarig jubileum van Anita en Ed (Kouwenhoven). In 1978 vonden zij elkaar en sindsdien staan zij wekelijks op de podia in ons land. Ook uit 1978, niet geheel zonder toeval uiteraard, is het liedje ‘Hey Joe’ van Pussycat dat destijds een Top-20- notering wist te bereiken in ons land. De nu Hollandse country meezinger ‘Hey Joe’ is de voorloper van een dubbelalbum van dit Zeeuwse duo, welke eind dit jaar zal gaan verschijnen en waarop naar verluidt vele muzikale verrassingen te vinden zullen zijn.

Lees meer...

MartinT-GeweestTINO MARTIN – WAT GEWEEST IS IS GEWEEST

Dat moet je zo laten en dus niet met anderen over praten..!

• LANDSMEER • Mister Ziggo Dome, zo mag je Tino (34) al bijna noemen. Volledig doorgebroken in het circuit van de volksmuziek en nu op jacht naar een nóg groter publiek en dito bereik. Later dit jaar zal een nieuw album van Tinus gaan verschijnen en die zou wel eens ‘Dichterbij’ als titel kunnen gaan meekrijgen, daar zijn theatertoer die in oktober van start gaat, ook zo heet. Ook is een voorloper van het album op single verschenen en dat is ‘Wat Geweest Is Is Geweest’ geworden. Een typische en gedragen Tino Martin-song, gewapend met de inmiddels overbekende melancholie en beleving waarmee hij zijn nummers altijd voedt.

Lees meer...

KantersM-GaatMARCO KANTERS – ALS JE ZEGT DAT JE GAAT

Voeg dan het woord bij de daad..!

• ROOSENDAAL • Op 26 juli jl. werd Marco Kanters negenendertig jaar. Afgelopen april vierde hij zijn 20-jarig jubileum met een feest en de release van het album ‘Dat Komt Allemaal Door Jou’. De in Moerdijk geboren Marco lanceert nu van dit album het muzikaal zomers getinte levenslied ‘Als Je Zegt Dat Je Gaat’. Het liedje, als tweede geposteerd op het album trouwens, werd geschreven en gecomponeerd door Pascal de Vormer en is vlotte meezinger maar bevat weldegelijk een serieus verhaal over een relatie die op knappen lijkt te staan. Van het liedje is óók een erg lekkere Party-Disco-remix verschenen.

Lees meer...

Eduard-DelenEDUARD – ALLES WAT WE DELEN

Spaans overheerst al vele zomers lang..!

• RAAMSDONKSVEER • Eduard Sips (20) groeit op met muziek daar in zijn familie volop wordt gezongen en instrumenten worden bespeeld. Eduard begint voorzichtig met zingen op feestjes en in kroegen, hij gaat vervolgens bouwen aan repertoire waarmee hij kan optreden en er volgen deelnames aan talentenjachten. In 2014 verschijnt zijn debuutsingle ‘Als Je De Liefde Vindt’ dat echter niet geplugd wordt. Een jaar later wordt zijn tweede single ‘Het Weekend Komt Eraan’ wel landelijk onder de aandacht gebracht. De jonge Brabander, die wordt aangemerkt als een opkomend talent, lanceert nu de single ‘Alles Wat We Delen’...

Lees meer...

BloemaS-CommeSTEVAN BLOEMA – COMME CI COMME CA

De nacht is nog zo lang (hitgevoelig)..!

• ROODESCHOOL • Stevan (24) groeide op met Nederlandse- en Duitstalige muziek. Het eerste liedje dat hij in de studio opneemt is ‘Blijf Jij Vanavond Bij Mij’ van Jannes. De reacties hierop waren zo positief dat Stevan besloot hiermee door te gaan. Inmiddels heeft hij een aantal singles en een tweetal EP ‘s op zijn naam staan. Zijn nieuwste track is een aantrekkelijk liedje dat zowel jong als wat ouder zal aanspreken. Milde maar o zo pakkende Hollandse dance in live sfeer. Refreintjes die zó in je hoofd zitten en dat dus op trendy muziek met een lekkere Italo-beat. Stevan zou hiermee wel eens landelijk kunnen gaan scoren!

Lees meer...

Alex-SchreeuwALEX – IK SCHREEUW HET VAN DE DAKEN

Kanjerschijf vanaf 26 juli..!

• NOORDWIJK • Toast deed ’t in 1990, Eric Dikeb deed ’t in 2008 en nu is het Alex (46) die vanaf het dak laat weten dat hij haar terug wil! Een plaat helemaal op het lijf geschreven van -dé feestzanger van Nederland- menen wij. Eentje die het goed gaat doen op de radiozenders maar vooral rond de podia zal gaan leiden tot volop vrolijkheid. ’t Is ook een echte kreet natuurlijk dat men naar elkaar toe kan zingen in de uitgaansgelegenheden net als ‘Ik zie je graag’ (denk aan Clouseau) wat men in Vlaanderen zegt i.p.v. ‘Ik hou van jou’. 27 juli komt de plaat uit geproduceerd door Alex zelf in combinatie met Waylon v.d. Heijden.

Lees meer...

PetersonM-PerfectMIKE PETERSON – PERFECT VOOR MIJ

Haagse rasmuzikant heeft weer dijk van een single..!

• DEN HAAG • En opnieuw was er louter lof voor Mike (43) toen hij afgelopen voorjaar was te zien in het SBS-programma Topper Gezocht. Wat dat betreft is er altijd al veel waardering geweest voor de artiest Mike Peterson, iets dat wij volledig onderschrijven overigens. Hij is onderscheidend binnen de Nederlandstalige muziek en daarnaast in staat om alles zelf op te nemen en te produceren. ‘Perfect Voor Mij’ gaat uiteraard over een dame die precies weet wat ze moet doen om jou voor zich te winnen. En muzikaal is het weer lekker swingend en uiteraard weer gewapend die voor hem zo kenmerkende soul/disco sound. Dit verveelt nooit!

Lees meer...

PonsenD-KomDONNY PONSEN – KOM SCHATJE KOM

Zomerhitje voor jonge Hagenees..?

• DEN HAAG • Donny (25) is de zoon van de welbekende volkszanger Rinus Ponsen. Om die reden ook groeide hij op met muziek, de optredens en het verloop van de carrière van zijn vader die vele geluidsdragers op de markt bracht in de afgelopen 30 jaar. Donny, die André Hazes als grote voorbeeld heeft, trad al veelvuldig in het Haagse horecacircuit op als in maart 2017 zijn debuutsingle ‘Alles Wat je Zei’ verschijnt. ‘Kom Schatje Kom’ is inmiddels zijn derde plaat. Een swingende en temperamentvolle track met Zuid-Amerikaanse muzikale invloeden en eentje die geheel past in het seizoen waarin wij ons nu bevinden.

Lees meer...

DrostA-NiemandA3AAN DROST – DAT KAN NIEMAND

Knipperlichtrelatie lastig te peilen!

• DE BLESSE • Wij tellen 25 singles en 2 albums, de wapenfeiten van de in Heerenveen geboren Adriaan Drost (43). Vanaf 2007 is de Fries solo actief en sindsdien waren diverse singles succesvol waaronder ‘Ik Blijf Je Vader’ en ‘Anita ’t Is Over’ die bijvoorbeeld in de HHF-TOP40 uitstekend scoorden. Via zijn medio januari verschenen single ‘Jeminee Hoe Komt Dat Nou’, liet A3aan ineens een fris en behoorlijk feestelijk geluid horen. Verandering van studio kan zo nu en dan wel eens voor een verrassing zorgen. De single bereikte begin maart jl. de negende plek in de HHF-TOP40. En nu komt de zanger met ‘Dat Kan Niemand'…

Lees meer...

VisserJ-SlokJEROEN VISSER – DENK BIJ ELKE SLOK AAN JOU

Voorloper van (verrassend) debuutalbum..!?

• ARNHEM • Pas in 2017 ging de carrière van Jeroen Visser echt van start middels zijn debuutsingle ‘Toen Ik Geld Had, Had Ik Vrienden’ waarbij direct werd aangegeven dat de release van zijn debuutalbum ook niet kon uitblijven. Voorloper hierop is de luchtige, vriendelijke volkse single ‘Denk Bij Elke Slok Aan Jou’ dat zomers gevoel bevat en muzikaal gezien lekker orkestraal is aangekleed. Typisch zo’n radioplaatje voor deze zomermaanden. Het wordt nu uitkijken naar Jeroen ’s album dat naar verluidt best wel eens kan gaan verrassen met een brede keus aan stijlen.

Lees meer...