Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Mail

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk
ZK18 200x100_Klein_Master_copy 
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
NominatieplaatjeRichelle

.

190103HeaderNieuws1

180817Mieke-OorlogMIEKE, BANDIT, OSCAR HARRIS: “NOOIT MEER OORLOG”

Muzikaal eerbetoon aan miljoenen slachtoffers van oorlogen..!

• VLAANDEREN • Op 11 november 2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de “Grote Oorlog”, 1914-1918, eindigde. Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.

Lees meer...

18026LaanvdH-LeefVOLKSZANGER HANS VAN DER LAAN OVERLEDEN

Release debuutsingle was zijn enige en laatste wens…

• UTRECHT • Volkszanger Hans van der Laan (54) krijgt 15 maanden geleden te horen dat hij kanker heeft en nog maar kort te leven. Hans heeft nooit opgegeven en met al zijn positivisme geprobeerd te strijden tegen deze vreselijke ziekte. Hans trad vaak op -en vaak- op bij bruiloften en partijen vanuit Utrecht in heel het land en tijdens carnaval was hij zelfs Prins Carnaval bij de ‘Zwarte Katers’. Ook tijdens zijn ziekte is hij blijven optreden. Het gaf hem enorm veel voldoening en vergat daarmee voor even zijn ziekte.

Lees meer...

180718AlbertsCHEMOKUUR VOOR KOOS ALBERTS

Volkszanger zegt optredens minstens tot en met september af..!

• NIJMEGEN • Koos Alberts heeft in verband met ziekte al zijn optredens tot en met september gecanceld. Vorige week onderging Koos een operatie. Daarbij werden enkele tumoren uit zijn blaas verwijderd. Deze week kreeg hij bericht dat de tumoren kwaadaardig zijn. Binnenkort volgt een gesprek met de oncoloog, maar het is in elk geval al duidelijk dat Koos een chemokuur moet ondergaan.

Lees meer...

180711Smulders-Love‘I LOVE YOU’; SWINGENDE ZOMERSINGLE

Williams Smulder lanceert frisse mix van swing & Rock ‘n Roll

• NIJMEGEN • William Smulders lanceert met zijn zomersingle ’I Love You’ een nummer dat een frisse mix is tussen Rock ’n Roll en moderne swing. Het is de negende release van William na o.a. ‘Whisky song’, ‘Fly with me’, ‘Zij is van mij’ en ‘Desiree’. Naast het schrijven en uitbrengen van liedjes, is William vooral succesvol als live performer met een voorliefde voor Rock ’n Roll. Om inspiratie op te doen, reisde hij in de loop der jaren regelmatig af naar Memphis, Nashville en New Orleans. Smulders trad op in Amerika en werkte samen met Wanda Jackson, Chris Montez en Linda Gail Lewis. Ook in eigen land bespeelt hij de poppodia.

Lees meer...

180710BerittaYvesVLAAMS DUO LANCEERT SINGLE OOK IN ONS LAND

Beritta & Yves - Ga Je Vanavond Met Me Mee

• VLAANDEREN • Zeven jaar geleden kwamen ze elkaar tegen bij een optreden in het Vlaamse Mol; Rosita Bertels en Ive Vandoninck! Sindsdien vormen zij duo Berritta & Yves, schreven zij twee albums, waaronder het populaire ‘De Regenboog’, en diverse singles op hun naam. Daarnaast is het tweetal hartstikke trots op hun actieve en trouwe fanclub. Na alle covers vonden Berritta & Yves het tijd worden voor hun eerste ‘eigen’ liedje en dat is ‘Ga Je Vanavond Met Me Mee’ geworden.

Lees meer...

ZK2018kleinVERKIEZING: HHF-ZOMERKANJER 2018

Elfde editie start 26 augustus a.s.

Van 26 augustus t/m 1 september a.s. gaat HollandseHitsForum.nl voor het 11e achtereenvolgende jaar alweer, samen met haar bezoekers opzoek naar dé ZOMERHIT VAN HET JAAR. Kortom, wat wordt de HHF-Zomerkanjer 2018? Op deze traditionele HHF-verkiezing worden jaarlijks vele tienduizenden stemmen uitgebracht. Waar zijn we naar opzoek? Nieuwe in 2018 geproduceerde singles met de woorden “zon”, “zee”, “strand”, of “vakantie” in de tekst en/of liedjes die muzikaal gezien uitgesproken zomers zijn binnen het genre Volksmuziek-populair.

Lees meer...

180619DaamvH-BabyNIEUWE DUITSTALIGE SINGLE HENK DAMEN

Henk van Daam lanceert ‘Baby, Du bist nicht alleine (mix)’.

• ZALTBOMMEL • Henk van Daam is de Duitse artiestennaam van Henk Damen (37). Dit omdat ‘Damen’ een geheel andere betekenis heeft bij onze oosterburen. Hij heeft inmiddels 3 albums uitgebracht waaronder zijn laatste ‘Wegen Ihr’ en hij zit in bijna alle grote shows waaronder het door Stefan Mross gepresenteerde “Immer wieder sonntag” alwaar hij al 3 jaar te zien is. Dit jaar nog zal Henk in Duitsland gaan toeren met George baker en met Die Cappuccinos. De geboren Bosschenaar onlangs in het huwelijksbootje gestapt, heeft in Duitsland een platencontract en Alfons Westendorf, bekend van de producties van o.a. Semino Rossi en Hansi Hinterseer, is Henk ’s vaste producer.  

Lees meer...

180524Dilana-Behindkl‘BEHIND CLOSED DOORS’ VAN DILANA SMITH

‘Met muziek maken we mensenhandel zichtbaar’..!

• DEN HAAG • ‘Behind Closed Doors’, zo heet de nieuwe single van de ambassadeur van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM); zangeres Dilana Smith! Het is niet zomaar een single, maar één die het verschrikkelijke verhaal vertelt van de handel in mensen: van kinderen die in Afrika en Azië worden verkocht tot loverboypraktijken in ons eigen land. Met dit nummer willen de zangeres en het CKM dat mensenhandel nog beter zichtbaar wordt en ervoor zorgen dat het stopt.

Lees meer...

180524Bronkhorst-Proud‘TROTS OP JOU' NU OOK IN HET ENGELS

Wesly Bronkhorst lanceert ‘Proud Of You’..!

• AMSTERDAM • Zes weken stond ‘Trots Op Jou’ van Wesly Bronkhorst op de eerste plaats van de HHF-TOP40. Daarmee evenaarde de single het record van Django Wagner die in 2012 met 'Als Jij Niet Kiezen Kan' ook zolang op de bovenste trede van deze hitlijst stond. In februari schreven we in de recensie op HollandseHitsForum.nl: “Dit is het beste wat Bronkhorst tot op heden opnam en misschien ook wel het beste in jaren wat is uitgekomen binnen dit genre”. Vanaf nu is de track ook in het Engels verkrijgbaar.

Lees meer...

180523LewisB-ConfidentklBERGET LEWIS LANCEERT 'LOVE NATION'!

Eerste release van Amsterdamse in 5 jaar..!

• AMSTERDAM • De vorige soloplaat van Nederlands eigen Lady of Soul, het album 'Berget Lewis', verscheen in 2013. Nu komt ze met 'Love Nation', een EP met zes songs waarop Berget teruggaat naar haar roots: ”Ik krijg echt weer het gevoel van soul, het gevoel dat je dat met je familie doet en de mensen met wie je al jaren werkt, het gevoel van thuiskomen”. Berget heeft de afgelopen vijf jaar bepaald niet stilgezeten…

Lees meer...

180520HHF-GFMsamenwerkingSAMENWERKING HOLLANDSEHITSFORUM.NL & GEWOONFM

TOP40-SHOW, HHF-Kanjerschijf en Album v.d. Week verhuizen mee..!

Vanaf donderdag 6 september 2018 zal de vernieuwde opzet van de, al vele jaren door Nick Holland gepresenteerde, HHF-TOP40-SHOW liefst 3x per week te beluisteren zijn via radiostation GewoonFM.nl. De ambitieuze radiozender adopteert tevens de HHF-Kanjerschijf waarmee de Hitschijf van GewoonFM komt te vervallen. Daarnaast zal ook het HHF-Album v.d. Week frequent in de programmering van GewoonFM worden opgenomen, zo hebben beide partijen laten weten te zijn overeengekomen.

Lees meer...

180516Lagerfett-BummsOTTO LAGERFETT MIT BUMMSFALLERA

Single voorloper van album..!

• DUITSLAND •  Otto staat al vanaf 1997 in de hitlijsten in Duitsland. en verder kunt u van deze schlagerkoning bekende hits verwachten als: ‘Ein Festival der Liebe’, ‘Du’, ‘Fiesta Mexicana’ of ‘Griechesche Wein’. Na Duitsland en Vlaanderen gaat misschien ook ons land wel plat voor Otto Lagerfett. Na de singles Es Komtt Der Tag (2016), Das Kann Doch Nur Die Liebe Sein (2017) is nu de single ‘Bummsfallera’ verschenen als voorloper van een album dat in september van dit jaar verwacht wordt.

Lees meer...

180512JanahLouardPdouglas-WaykleinTHE ENGLISH/SPANISH WAY

Janah Louard ft. Peter Douglas met 'My Way'

• BLARICUM • Precies 20 jaar na het overlijden van Frank Sinatra brengen Janah Louard en Peter Douglas, beiden ooit deelnemer aan de Soundmixshow, een eerbetoon aan hun held! Janah is in Nederland geboren en getogen maar heeft Marokkaanse ouders. Hij begon al op jonge leeftijd met zingen. Op 19-jarige leeftijd won hij bij Henny Huisman de Soundmixshow met zijn vertolking als René Froger met ‘I Will Never Fall In Love Again’. In 2005 bracht hij al een solo album uit met Engels en Nederlandstalige liedjes. Door het succes van de single ‘All Night Long’ gaf hij een concert in een uitverkochte Rijswijkse Schouwburg.

Lees meer...

180507Bouke-TurnEngBOUKE: “BACK IN THE OLD DAYS”

Nieuwe single ‘Turn Back Time’..!

Bij het zien van de nieuwe videoclip van Bouke waan je jezelf Back In The Old Days. De jaren ‘50 in Amerika hebben nog steeds een magische aantrekkingskracht. Bouke liet zich inspireren met zijn 3e single van het succesvolle album ‘This Is Me’, door de U.S.A. met zijn oude auto’s, pettycoats en retro restaurants. Turn back time heeft fraaie gitaarpartijen en een warme sound. Bouke heeft een eigen stijl gevonden die aanslaat bij een breed publiek. Bouke (Scholten) zong op jonge leeftijd thuis al mee met de liedjes die zijn vader speelde op de accordeon. Zijn grote idolen waren Jackie Wilson, Elvis Presley en Tom Jones.

Lees meer...

180507KimsenM-HouBe1e SINGLE MARCO KIMSEN IN NEDERLAND

Vlaming al bijna 25-jarig actief bij Zuiderburen..!

• VLAANDEREN • Al een kleine 25 jaar is Vlaming Marco Kimsen actief als zanger/entertainer. Op zijn achtste leerde hij trompet spelen, wat later werd hij lid van de plaatselijk fanfare en nog wat later neemt hij zanglessen. Zodra de soundmixshows in opkomst zijn, kruipt Marco regelmatig in de huid van zijn grote voorbeeld: Elvis Presley. Vanaf 1994 brengt de nu 52-jarige zanger eigen cd’s op de markt en maakt ook Nederland kennis met de Vlaming als hij in De Winkel Van Sinkel opduikt bij Veronica televisie.

Lees meer...

180507PieternelEngDEBUUT ‘NASHVILLE-GIRL’ PIETERNEL

Amsterdamse debuteert met EP 'All Night Café..! 

• AMSTERDAM •  Pieternel brengt Nashville-sound debuut-EP ‘All Night Cafe' uit. In september zal ook haar debuutalbum verschijnen. Helge Slikker en Femke Weidema hebben de nummers geproduceerd. Deze avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam verlegt de grenzen van het genre op een onverwachte manier. Natuurlijk speelt Pieternel gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City. Haar zang en melodische stijl laten invloeden horen van namen als First Aid Kit, Douwe Bob, Bonnie Raitt, Lucius en Chris Stapleton.

Lees meer...

Meer artikelen...