HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderNieuws

190122RoelvinkD DRIES ROELVINK KOMT ERAAN!

Clubtour vervolg op succesvol Paradiso-concert..!

AMSTERDAM - Op maandag 10 september 2018 beleefde Dries Roelvink in zijn geboortestad een onvergetelijke avond; Hij kreeg de eer om een show neer te zetten in de beroemdste poptempel van Nederland: Paradiso! Binnen een mum van tijd was deze locatie tot de nok toe uitverkocht. Het werd een legendarische avond. Van Jordanese smartlap tot David Bowie en van zijn eigen repertoire en meezingers tot Tom Jones en Andre Hazes, het feest vloog voorbij. Het publiek genoot met volle teugen, wat een enthousiasme, wat een energie, het smaakte naar meer...! Daarom gaat Dries samen met de 8-koppige band o.l.v Micky Fisser dit voorjaar op tour langs de grootste Nederlands poppodia om de show nog eens dunnetjes over te doen! Waaronder in Haarlem, Den Haag, Utrecht en in Arnhem.

190121DuncanESFklein DUNCAN LAURENCE NAAR EUROVISIE SONGFESTIVAL

Zanger uit Spijkenisse vertegenwoordigt Nederland in Tel Aviv..!

HILVERSUM - Singer-songwriter Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op de 64ste editie van het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv. De Nederlandse inzending van het Songfestival heeft de afgelopen jaren een absolute kwaliteitsslag gemaakt. Met Duncan Laurence zet AVROTROS deze lijn voort. Algemeen directeur AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade: “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is”.

Lees meer...

190114Luv LUV' KEERT TERUG MET CHIMÈNE VAN OOSTERHOUT!

Chimène op de plek van Patty Brard..!

HILVERSUM - Actrice en presentatrice Chimène van Oosterhout is de nieuwe zangeres van Luv'! Ze voegt zich bij José Hoebee en Marga Scheide waarmee dé pop-/discosensatie uit de jaren '70 en '80 weer compleet is. “Ik was ontzettend verrast toen Marga me belde. Het is me ook nogal een vraag, of je bij Luv' wilt komen. Maar daar hoefde ik niet lang over na te denken. Met mijn schoolvriendinnen deed ik ze vroeger al na”, aldus Chimène van Oosterhout (54). José, Marga en Chimène zijn klaar om de podia weer te betreden met hun welbekende repertoire! In Nederland bereikte Luv' met zo'n tien singles de top 5 van de hitlijsten, maar ook in het buitenland scoorde het trio als een trein.

Lees meer...

BeenseP-Waarom PETER BEENSE NACHTBURGEMEESTER 2019

Amsterdammer neemt ambtsketting over van Tino Martin..!

AMSTERDAM - Peter Beense is door de Nederlandse Horeca verkozen tot de Nachtburgemeester van Nederland 2019. De bekende Amsterdamse zanger kreeg de ambtsketting 9 januari omgehangen tijdens het Horecava Feest Mooi!2019. Peter Beense neemt het stokje over van Tino Martin. Andere voorgangers waren o.a. in 2014 Wolter Kroes, 2015 Gerard Joling, 2016 Lange Frans en in 2017 Andre Hazes JR. De jury verkoos Peter Beense omdat hij een van de meeste geboekte artiesten van Nederland is. Daarnaast werd hij geroemd om zijn betrokkenheid bij de horeca. Peter heeft zelf jarenlang een horecazaak in Amsterdam gehad en kent als geen ander het klappen van de zweep.

Lees meer...

BronkhorstW-Trots 2018 UITSTEKEND JAAR VOOR WESLY BRONKHORST

Grootste hit, Afas-concert, Edison-nominatie, ‘Beste Artiest-2018’

AMSTERDAM - De voor een Edison genomineerde Wesly Bronkhorst is eind 2018 door duizenden stemmers binnen de website HollandseHitsForum.nl gekozen als ‘Beste Artiest-2018’ (klik hier). Hiermee versloeg hij André Hazes jr. en Samantha Steenwijk. Met deze laatste prijs heeft Wesly ongeveer alle prijzen te pakken welke hij dit jaar kon verdienen in de categorie Hollands/Nederlandstalige muziek. Tijdens BUMA.NL, begin oktober, mocht Wesly al eerder de award voor ‘Grootste Hit 2018’ ophalen voor zijn grote hit ‘Trots Op Jou’ die meer dan 27 (!) weken in de diverse Nederlandstalige hitlijsten stond, waarvan meestal maar liefst 8 weken op de eerste plaats.

Lees meer...

RombleyE-Pianoballads EDSILIA ROMBLEY – THE PIANO BALLADS VOL.2

Zangeres geeft verrassende wending aan bestaande nummers..!

AMSTERDAM - Op 14 december jl. bracht Edsilia Rombley haar nieuwste album uit: ‘The Piano Ballads - Volume 2’. Het album bestaat uit 11 liedjes waarbij de zangeres, onder begeleiding van piano en strijkers, de originele nummers een geheel nieuwe energie geeft. En dat valt op. Zo weet Edsilia Rombley wereldster Skin van de band Skunk Anansie te verrassen met haar ingetogen versie van ‘Weak’. De Internationaal geroemde zangeres stelt direct voor het nummer met haar in duet te zingen bij RTL Late Night. Andere liedjes op het album, wat geproduceerd is door Tjeerd P. Oosterhuis, zijn onder andere het jazznummer ‘Autumn Leaves’ en ‘One Last Time’, één van de grootste hits van Ariana Grande.

Lees meer...

181227HHFjaaroverz2018 HOLLANDSEHITSFORUM.NL JAAROVERZICHT 2018

HHF maakt het beste van 2018 bekend..!

LELYSTAD - Medio december zijn er weer vele duizenden stemmen uitgebracht op in totaal 6 categorieën. Zij waren medebepalend om de meest succesvolle geluidsdragers en artiesten van 2018 aan te wijzen in het genre Nederlandstalig-Volksmuziek-Levenslied. 2018 is overduidelijk hét jaar van Wesly Bronkhorst geworden. Zijn single ‘Trots Op Jou’ stond recordlang (8 weken) op Nr1 in de HHF-TOP40 en daarnaast stond het liedje liefst 29 weken in de lijst en ook dat is een record. De doorgebroken volkszanger uit onze hoofdstad, is mede hierom uitgeroepen tot ‘Beste Artiest-2018’ op HollandseHitsForum.nl…

Lees meer...

EttenvF44FRANK VAN ETTEN NU OOK TALENTBEGELEIDER

Melody Music Sound: andere kijk op muziek..!

• APELDOORN • Volkszanger Frank van Etten lanceert een tweede carrière als muzikaal begeleider van nieuw en bekend talent. Via Melody Music Sound helpt hij met zijn geschreven liedjes en 16 jaar aan ervaring, anderen naar de top. Esmee Smit, de vijfde topper van het SBS6-programma ‘Topper Gezocht’, maakte daarom deze week bekend om maar wat graag samen te werken met Frank. “Ik hou van mijn vak. Ik hou van zingen. En ik hou van liedjes schrijven voor talentvolle mensen. Mijn eigen liedjes produceer ik al zelf. En de laatste jaren schreef ik al regelmatig liedjes voor anderen zoals Roy Donders”, vertelt Frank van Etten.

Lees meer...

181231Jaaroverzicht2018-150x150HOLLANDSEHITSFORUM.NL JAAROVERZICHT 2018

Wat zijn de beste geluidsdragers en artiesten van afgelopen jaar?

Van 16 t/m 21 december a.s. kunt u op HollandseHitsForum.nl weer stemmen op in totaal 6 categorieën om zo mede te bepalen welke singles/albums/artiesten tot de winnaars van het afgelopen jaar behoren. U kunt dit doen door elk uur 1 t/m 5 sterren te geven aan de door HHF genomineerden muziek/artiesten. De totaalscore, aantal sterren + aantal stemmen, telt voor 50% en wordt opgeteld bij de score van een vakjury (eveneens 50%). Donderdag 27 december a.s. tussen 15:00 en 17:00 uur worden via HollandseHitsForum.nl en GewoonFM.nl de uitslagen bekendgemaakt. De genomineerden zijn…

Lees meer...

181207AlbertiklOEUVRE AWARD VOOR WILLEKE ALBERTI

Prijs uitgereikt tijdens Muziekfeest Van Hety Jaar in Ziggo Dome

• AMSTERDAM • De TrosKompas Oeuvre Award 2018 is voor Willeke Alberti. De zangeres kreeg de prijs vanavond, tijdens het Muziekfeest van het Jaar, uit handen van haar zoon Johnny de Mol. Edsilia Rombley en Ruth Jacott eerden de zangeres vlak voor de uitreiking met één van haar grootste hits Samen Zijn. Het Muziekfeest van het Jaar is op 31 december te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Lees meer...

Logo-PartyAwards-02PARTY AWARDS 2018 UITGEREIKT

Publiek en vakjury kennen winnaars toe..!

• ETTEN-LEUR • De 14e editie van de uitreiking van de Party Awards leverde ruim 700 bezoekers op in Club Roodenburg te Beesd. Vele artiesten, deejays, acts en horecazaken die weer samenkwamen en er een dampend feest van maakten. De afgelopen periode kon het publiek weer stemmen op de diverse categorieën, daarnaast riep ook een vakjury artiesten en DJ’s uit tot winnaars. In de categorieën met genomineerden uit de volksmuziek vielen o.a. Wesly Bronkhorst, Jeffrey Heesen en Wesley Klein in de prijzen. Via ‘lees meer’ enkele uitslagen.

Lees meer...

Logo-MPF99MEGA PIRATEN FESTIJN GELREDOME UITVERKOCHT!

‘Europa’s Grootste Meezingfeest’, uitverkocht..!

• ARNHEM • Alle kaarten voor het Mega Piraten Festijn dat op zaterdag 8 december 2018 plaatsvindt in het GelreDome in Arnhem zijn verkocht. “Het is dit jaar lekker hard gegaan”, zegt Eddie Mensink namens de organisatie. “Vorig jaar konden we het uitverkocht-bordje ook al ophangen, dit jaar alleen nog vroeger”. Het Mega Piraten Festijn sluit al jaren het seizoen af met een stadioneditie. Het GelreDome is daarbij afgeladen. Uit heel Nederland reizen liefhebbers van Nederlandstalige muziek naar Arnhem om erbij te zijn. De organisatie pakt bovendien uit met een grote show vol verrassingen…

Lees meer...

NijsR-LaatstalbumDOCUMENTAIRE ROB DE NIJS (75) BIJ AVROTROS

Werpt verrassend licht op indrukwekkende carrière..!

• HILVERSUM • Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang, maar heeft ook het unieke talent om de teksten van zijn schrijvers te vertolken alsof ze voortkomen uit het diepst van zijn eigen ziel. Regisseur Leon Verdonschot volgt de artiest in de periode na zijn 75e verjaardag. Het resultaat is een portret waarin De Nijs…

Lees meer...

BronkhorstW-2017‘FANS & FRIENDS’ WESLY BRONKHORST GROOT SUCCES

Concert van Amsterdammer in Den Bosch trekt 2.000 bezoekers..!

• AMSTERDAM • Wesly Bronkhorst en tweeduizend fans hebben 2 november jl. tijdens ‘Fans & Friends’ De Maaspoort in Den Bosch op z’n kop gezet. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement, dat ieder jaar groter en groter wordt, kwamen alle grote hits van de zanger voorbij en deze werden door het publiek enthousiast meegezongen. Het geeft maar weer eens aan hoe populair de zanger van de hit ‘Trots Op Jou is’. Het publiek omarmt zijn muziek en waar hij optreedt is het binnen no time uitverkocht.

Lees meer...

181105GoldJ-SenteJOHNNY GOLD COVERT WERELDHIT ‘SATISFACTION’

Eerste Engelstalige feestplaat van Sir Johnny..!

• ALMKERK • Na ‘Manuela’ (Jacques Herb), release 22 mei jl. en 6 weken genoteerd in de HHF-TOP40, komt Johnny Gold nu met de Rolling Stones-klassieker ‘Satisfaction’. De titel is weliswaar verHollanst tot ‘Senteseksjun’ maar verder is het weldegelijk de eerste Engelstalige single van Johnny. Om een buitenlandse taal te beheersen moet je wel op school hebben gezeten, en daar is ‘t eigenlijk bij Johnny al stevig misgegaan. Een leraar Engels zal dan ook gedurende deze gehele Gold-uitvoering zijn wenkbrauwen regelmatig fronsen, want dit is nou niet de Engelse grammatica waar je op school…

Lees meer...

BronkhorstW-Trotsalbum‘TROTS OP JOU’ DOOR FANS GETATOEËERD

Fans & Friends én nieuw album voor Wesly Bronkhorst..!

• AMSTERDAM • In aanloop naar het ‘Wesly Bronkhorst-Fans and Friends’ evenement op 2 november in Den Bosch, heeft, de Amsterdamse zanger, net als voor zijn videoclip ‘Trots Op Jou’ die inmiddels bijna 4 miljoen keer is bekeken, zijn fans gevraagd foto’s in te sturen van hun “Trots-moment”. Aan die oproep is heel veel gehoor gegeven en nog steeds komen er veel mooie foto’s binnen. Tot onze grote verassing zaten er een aantal foto’s tussen waar fans de tekst van ‘Trots Op Jou’ voor eeuwig op hun lichaam hadden laten tatoeëren en daar is Wesly bijzonder Trots op en zeer door vereerd…

Lees meer...

Meer artikelen...