170101HHFlogoAdresHome1

Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Instagram
170701Artiestenoverzicht02FBlikeonsButton1

 

170924ReinKlein
160000ADVtussenbalk

 
 160000ADVtussenbalk
161202ADVems 
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
171118ADVwescur01
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
180701-7HillsMusic
160000ADVtussenbalk
171231ADVcdhal
 160000ADVtussenbalk
161201ADVpuurnationaal 
 160000ADVtussenbalk
180601ProRecordings1
160000ADVtussenbalk

.

Logo-BumaNl99NOMINATIES BUMA NL AWARDS 2017

Uitreiking 2 oktober in Utrecht

Zo'n 25 Nederlandse bands en artiesten, verdeeld over 11 categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. Deze vakprijzen worden 2 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek. André Hazes is met vier nominaties het best vertegenwoordigd, op de voet gevolgd door rapper Boef en levensliedzanger John West met elk drie nominaties.

Lees meer...

170907Zomerkanjer-HaakKlein1KEES HAAK WINNAAR HHF-ZOMERKANJER 2017

‘Het Is Weer Zomer’ blijft hits van Willem Barth en Frans Bauer voor..!

Van 27 augustus tot en met 3 september zijn ruim 70.000 stemmen door bezoekers uitgebracht tijdens de tiende editie van de HHF-Zomerkanjer verkiezing van HollandseHitsForum.nl. Deze stemmen bepaalden voor 50% de eindescore, de overige 50% kwamen van een onafhankelijk panel bestaande uit een aantal radiomakers en HHF-medewerkers uit praktisch elke provincie van ons land. Het werd een nek aan nek race tussen ‘Bella Italia’ van Frans Bauer, ‘Zakken Naar De Grond’ van Willem Barth en ‘Het Is Weer Zomer’ van Kees Haak.

Lees meer...

170905MonAmourKleinTHE MON AMOUR BAND STOPT !

Drummer Jack Veerman trekt stekker uit gewezen BZN-tributeband

Jan Keizer maakt bekend dat hij wil gaan stoppen met BZN. De band besluit meer dan 40 jaar met een afscheidstoer door Nederland.. met als emotionele climax, 3 Ahoy-concerten waarvan de laatste rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden. BZN was- en is nog steeds de populairste Nederlandse band aller tijden met meer dan vijftig TOP-40 hits, daarvan geraakten er liefst 22 in de Top10 terwijl de singles ‘Mon Amour’ in 1976 en ‘Pearlydumm’ in 1980 de hoogste positie bereiken in de hitlijsten. Drummer Jack Veerman maakte sinds 1974 deel uit van BZN, naast slagwerk schreef hij sinds 1988 ook liedjes voor de band.

Lees meer...

OosterhuisT-2017NEDERLANDSTALIGE ALBUM TRIJNTJE OOSTERHUIS

'Leven Van De Liefde' is eerbetoon aan het Nederlandse lied”!

Trijntje Oosterhuis brengt op 15 september haar eerste volledig Nederlandstalige album ‘Leven Van De Liefde’ uit. Dit album ligt in het verlengde van haar Nederlandstalige theatertour die dit najaar van start gaat. De theatertour, en dus ook het album, is een muzikale ontdekkingsreis die voert langs een persoonlijke selectie van de mooiste Nederlandstalige liedjes. Trijntje's eerbetoon aan het Nederlands lied.

Lees meer...

TemmingTemming-TaaislijmziekteKleinTEMMING & TEMMING OP DE BRES VOOR TAAISLIJMZIEKTE

Duo steunt Muco & Friends in gevecht tegen Cystic Fibrosis

Broer en zus Danny en Erna Temming, sinds 2016 actief als duo en momenteel scorend met hun single 'Vandaag' zetten zich in voor Cystic Fibrosis, ook bekend als taaislijmziekte. Dit is een aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met het gevolg dat organen zoals longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Lees meer...

BeverdJ-GezichtBIJZONDERE AWARD VOOR JOHN DE BEVER

10 Miljoen views ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’..!

Een gijzeling én een vrije val: John de Bever heeft een nu al memorabele ochtend achter de rug! De ‘Oranje volksheld’ schitterde 21 augustus jl. nog op het 'Voetballer van het jaar Gala 2017' en bij Voetbal Inside, en is op 22 augustus vanaf 4 kilometer hoogte, op spectaculaire wijze én door grote snelheid (200 km/u) met beide benen op de grond gezet! Uit handen van Marianne Weber en zijn 80-jarige vader Daan, heeft hij voor het behalen van meer dan 10 miljoen Youtube views voor 'Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht' een bijzondere award ontvangen.

Lees meer...

Logo-VinzzentOpHetStrand1e EDITIE ‘VINZZENT OP HET STRAND’ GROOT SUCCES!

Rob de Nijs overhandigd platina award aan Vinzzent

Vinzzent en de organisatie kijken terug op een zeer geslaagde 1e editie van zijn festival; ‘Vinzzent Op Het Strand’. De line-up bestaande uit Rob de Nijs, Django Wagner, Thomas Berge, Corry Konings, John de Bever, Stef Ekkel, Samantha Steenwijk, Mike Peterson, Matthijs Koning, Marc Canto, Patricia Schipper, Niels Houtepen, DJ’s; Willem de Wijs, Rubin en Maria Love, zorgden voor één groot feest.

Lees meer...

170817LeliveldJAN LELIVELD (61) OVERLEDEN

Uitbehandelde Nieuwveense volkszanger overlijdt ten gevolgen van kanker.

Nog geen twee weken voor zijn overlijden werd het volgende geplaatst op de Facebookpagina van volkszanger Jan Leliveld: "Na enkele weken van heel veel pijn, heb ik 2 weken geleden te horen gekregen dat ik kanker heb met uitzaaiingen op meerdere plekken. Zojuist hebben wij wederom slecht nieuws ontvangen van de oncoloog. De uitzaaiingen zijn gegroeid op het skelet en de primaire bron van de kanker is niet gevonden. Ik voel me elke dag steeds zwakker worden. Chemotherapie heeft helaas geen zin meer, dus de behandeling voor de komende periode is puur gericht op pijnbestrijding".

Lees meer...

EKhockey2017DO ZINGT LIED VOOR EK-HOCKEY-2017

Zangeres opent toernooi..!

Nieuwegein – De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) lanceert het EK Hockey-lied ‘Sterker Dan Alleen’. Het lied wordt gezongen door Do, die het nummer samen met Allan Eshuijs schreef. ‘Sterker Dan Alleen’ gaat over doorzettingsvermogen, vertrouwen en samenwerken. Het nummer is speciaal geschreven voor de EuroHockey Championships 2017 die op vrijdag 18 augustus van start gaan. Voorafgaand aan de openingswedstrijd Nederland – Spanje, brengt Do ‘Sterker Dan Alleen’ live ten gehore tijdens de officiële opening van de nieuwe hoofdtribune van het Wagener Stadion.

Lees meer...

Logo-BumaNl99MARCO BORSATO EN ANDRÉ HAZES OPENEN BUMANL

Leerzaam gastcollege over ups en downs van het vak

HILVERSUM - Maandag 2 oktober komen Nederlandse artiesten, muziekprofessionals en muziekliefhebbers in het Utrechtse TivoliVredenburg weer samen voor Buma NL, hét event voor de Nederlandstalige muziek. Het conferentieprogramma wordt dit jaar geopend door Marco Borsato. In een uitgebreid vraaggesprek met André Hazes Jr. zullen alle facetten van het artiestenvak de revue passeren.

Lees meer...

DanpP-2017PATRICK DANO GEHOLPEN AAN HARTKLACHTEN

Tilburgse zanger tweemaal onder het mes..!

In week-28 kozen we ‘Je Bent De Mijne’ van het Tilburgse gelegenheidsduo Frank Smeekens & Patrick Dano als HHF-Kanjerschijf. Patrick (41) bleek echter de laatste week te worstelen met pijn op de borst en in zijn linkerarm. Nadat hij het ziekenhuis ervoor bezocht voor een check-up waarna hij medicatie meekreeg en een vervolgafspraak, zijn de klachten verergerd. Patrick, die niet drinkt of rookt, werd opgenomen in het ziekenhuis voor een katheterisatie. Ondertussen is de zanger herstellende van twee ingrepen. Via ‘Lees meer’ een aantal updates.

Lees meer...

ChristianD2015SPECIAL: DE FACELIFT VAN DENNIE CHRISTIAN

TV-Programma Beste Zangers bezorgt euforisch gevoel..!

Liefst 24 singles en 5 albums zijn sinds 2008 verschenen van de nu 61-jarige zanger Dennie Christian. Gek genoeg dekt voor velen pas sinds kort het stempeltje ‘schlagerzanger’, voor de best Nederlands sprekende Duitser van ons land, de lading niet meer! Wat dat betreft is 2017 misschien ook wel hét jaar van Dennie Christian, maar daarover later meer. De op 22 mei 1956 in de omgeving van Keulen geboren Bernd Althoff, debuteerde op de plaat als hij zeventien is. Genoegzaam bekend is dat zijn vierde single ‘Rosamunde’ de doorbraak betekende voor hem in de Duits sprekende- en Beneluxlanden.

Lees meer...

ZK2017kleinHOLLANDSEHITSFORUM.NL – ZOMERKANJER 2017

Zoektocht naar dé HHF-zomerhit start 27 augustus..!

Van 27 augustus t/m 3 september a.s. gaat HollandseHitsForum.nl voor het tiende achtereenvolgende jaar alweer, samen met haar bezoekers op zoek naar dé Zomerhit Van Het Jaar. Wat wordt de HHF-Zomerkanjer 2017? Op deze traditionele HHF-verkiezing worden jaarlijks vele tienduizenden stemmen uitgebracht. Vanaf 27 augustus kan gedurende een week lang 1x per uur worden gestemd op 10 door HHF genomineerde singles. Het aantal stemmen en het gemiddeld aantal sterren bepalen voor 50% de eindstand. De overige 50% zijn scores van een onafhankelijke HHF-panel afkomstig uit elke provincie van ons land.

Lees meer...

SpecialTemmingTemming01SPECIAL: TEMMING & TEMMING

Utregse broer en zus werken aan release debuutalbum..!

Een kleine 15 jaar maakte Erna Temming (46) deel uit van het befaamde en ook nú nog alom gewaardeerde, Holland Duo. Tussen 2011 en 2015 brengt de Utrechtse een aantal solosingles op de markt. Tussen de vier Temming-meiden groeit uiteraard ook Danny, de enige zoon uit het gezin, met muziek op. Met de soundmixer in de huiskamer en meestal als hun ouders met het orkest op pad waren, stapte Danny tussen de schuifdeuren. Zijn eerste single ‘Ik Hou Het Meest Van Jou’ verschijnt in 2008. Acht jaar nadien kwam een grote wens van Danny en Erna in 2016 uit; ze vormen nu duo.. Temming & Temming!

Lees meer...

Logo-ToppersVanOranje99TOPPERS VAN ORANJE TREKT DUIZENDEN TIJDENS RIJNWEEK

TV-opnames vinden plaats in zomerse omstandigheden

RHENEN - Van 30 juni tot 8 juli vindt in Rhenen de ‘Rijnweek’ plaats. Een week vol festiviteiten en uiteenlopende activiteiten op het evenemententerrein aan de Veerweg. Eén daarvan was Rijnpop met televisieopnames voor Toppers van Oranje dat op 4 juli jl. tussen 11 en 15:00 uur plaatsvond. Voor vele duizenden aanwezigen waren er optredens van meer dan 40 Nederlandse artiesten uit het levensliedcircuit waaronder: Jannes, Dennie Christian, Frank van Etten, Willem Barth, Temming & Temming, Yoeri L’Abée, Leen Zijlmans, Mart Hoogkamer, Tinus Hoekstra, Koos Alberts, Dario, Johnny Gold, Sasja Brouwers e.v.a.

Lees meer...

BronkhorstW-2017JONGENSDROOM WESLY BRONKHORST KOMT UIT!

Jubileumconcert in uitverkocht Concertgebouw

AMSTERDAM - Samen met familie, vrienden, fans en gastzangers, vierde Wesly  Bronkhorst 15 mei jl. zijn 15-jarig artiestenjubileum in het Amsterdamse Concertgebouw. “Degene die hier al op het podium hebben mogen staan liegen er zeker niet om. Dat ik hier nu mijn 15 jarig jubileum heb mogen vieren is fantastisch”, aldus Wesly. De zanger begon ooit zijn zangcarrière in Café Bolle Jan. Ook het Concertgebouw werd al snel omgetoverd in dit café, de sfeer zat er zeker goed in!

Lees meer...

Meer artikelen...