Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Mail

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeaderNieuws1

181010DaamvH-WennNIEUWE SINGLE HENK VAN DAAM

‘Geh wenn Du willst (Steve McVine Remix)’

• ZALTBOMMEL • Drie jaar geleden begin het Duitse avontuur voor de eerder dit jaar in het huwelijksbootje gestapte Henk Damen (38). Dit geschiedde op het moment dat de geboren Bosschenaar een liedje van Semino Rossi in het Nederlands inzong. Producer Alfons Weindorf haalde Henk hierop direct naar onze oosterburen. Inmiddels heeft hij al 3 Duitstalige albums uitgebracht en trad reeds op in diverse grote shows aldaar. Zijn nieuwe single dat verschijnt via het label Mandorla, is een remix en is genaamd ‘Geh wenn Du willst’, dat uiteraard is voorzien van een fraaie videoclip.

Lees meer...

181005SchotenvPieter-OssOSS: “DIT ZOU NIEMAND MEE MOGEN MAKEN”

 Singer/songwriter Pieter van Schooten schrijft ‘Hou Elkaar Vast’

• ZEELAND (Br) • Zoals vele mensen zag singer/songwriter Pieter van Schooten, zelf vader van 2 jonge kinderen, vol verbijstering de beelden voorbij komen in het nieuws. "Dit zou niemand mee mogen maken" was zijn eerste gedachte. Om de nabestaanden, betrokkenen, hulpverleners, iedereen in Oss en ieder die geraakt is door dit drama een hart onder de riem te steken schreef Pieter het lied ‘Hou Elkaar Vast’. Met een herdenking staat Oss maandag 8 oktober om 16:00 uur stil bij het drama van 20 september waarbij 4 kinderen omkwamen, en 1 kind en hun begeleider zwaar gewond raakten.

Lees meer...

180918BumaNLWINNAARS BUMA NL AWARDS 2018

Wesly Bronkhorst en André Hazes winnen in categorie Hollands

• UTRECHT • Onder andere Marco Borsato, André Hazes, Lil’ Kleine, Wende, Wesly Bronkhorst, Ronnie Flex en Nielson waren 1 oktober JL. in het Utrechtse Tivoli-Vredenburg de belangrijkste winnaars tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards. Nieuw zijn de categorieën Helden Oeuvreprijs die naar Koos Alberts ging en Beste Act Levenslied die gewonnen werd door Jannes. Eerder had Thomas Tol uit handen van Minister van OC&W Ingrid van Engelshoven al de Lifetime Achievement Award mogen ontvangen.

Lees meer...

180928KoosAlbetsOverledenklOVERLIJDEN KOOS ALBERTS GROOT VERLIES VOOR NEDERLANDSE LIED

Voor 'altijd' icoon van het levenslied..!

“Jij.. komt nooit meer terug, voorbij.. het ging allemaal zo vlug..”! Koos Alberts is niet meer. De man die in 1984 ineens doorkwam en met liefst drie hitsingles tegelijk, te weten ‘Ik Verscheurde Je Foto’, ‘Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten’ en ‘Waarom Ben Ik Met Kerstmis Zo Alleen’, in de TOP10 stond. Jacobus Johannes Krommenhoek, geboren 3 februari 1947 in de Jordaan, metselaar, later patatbakker en toen nog vooral zanger op bruiloften en partijen. In 1984 werd hij in één klap BN’er, iemand met een ongekend hoge gunfactor zowel bij publiek, media als bij zijn collega’s…

Lees meer...

180924MuziekfeestZiggoDomeLINE-UP MUZIEKFEEST VAN HET JAAR 2018

7 december crème de la crème van het Hollandse lied in Ziggo Dome

• HILVERSUM •  Het belooft weer één groot feest te worden tijdens het Muziekfeest van het Jaar op 7 december in de Ziggo Dome. De volledige line-up voor dit tv-spektakel, te zien op 31 december op NPO 3, is bekend en wederom is de crème de la crème van het Hollandse lied van de partij. Zij brengen hun grootste hits ten gehore en staan garant voor verrassende samenwerkingen. Dit alles onder begeleiding van een groot symfonisch orkest. Gastheer van deze oud en nieuw pre-party is natuurlijk Mister Muziekfeest, Jan Smit.

Lees meer...

180924JanAnnyJAN KEIZER EN ANNY SCHILDER STOPPEN ERMEE

Einde van een unieke samenwerking is in zicht..!

• VOLENDAM • Jan Keizer en Anny Schilder gaan definitief een punt zetten achter hun gezamenlijke carrière. Op 31 december 2019 zal het doek vallen. Het is dan inmiddels al weer tien jaar geleden dat zij hun nieuwe start maakten als zangduo. In 2009 zongen zij op speciaal verzoek van Mies Bouwman hun klassieker ‘Mon Amour’ tijdens een feestelijk gala in verband met haar tachtigste verjaardag. Jan en Anny begonnen deze “tweede jeugd” nadat ze elkaar bijna 25 jaar nauwelijks hadden gesproken…

Lees meer...

180914LagerfettO-AlbumOTTO LAGERFETT LANCEERT NIEUW SCHLAGERALBUM

Duitse schlagerkoning verovert nu ook Nederland..!

Otto (51) staat al vanaf 1997 in de hitlijsten in Duitsland. Hij kleedt zich precies zoals zijn oudere broer Karl een bekende designer bij onze oosterburen. Met het vrolijke nummer ‘Wenn Die Sonne Scheint’ scoorde hij in 1996 meteen een groot succes. Na Duitsland en Vlaanderen begint Otto ook in ons land succesvol te worden. Op 16 september presenteert de zanger in het Brabantse Sint-Michielsgestel met gasten als Django Wagner, Frans Duijts, Helemaal Hollands e.v.a. zijn eerste Duitstalige album. Het is geproduceerd door Emile Hartkamp en Noris Padidar in Caesar`s Palace Music te Arnhem.

Lees meer...

BronkhorstW-2017AFSCHEIDSLIED WESLY BRONKHORST VOOR WESLEY SNEIJDER

Speciale versie ‘Trots Op Jou’ voor recordinternational..!

• AMSTERDAM • Recordinternational Wesley Sneijder heeft 6 september jl. afscheid genomen van Oranje en het publiek in de Johan Cruijff Arena. Na de wedstrijd van het Nederlandse elftal tegen Peru (2-1), zette Wesly Bronkhorst de scheidend international nog één keer in het zonnetje met een speciale versie van ‘Trots Op Jou’. “Het is een eer om wederom op een voor hem bijzonder moment op te mogen treden...

Lees meer...

KleinWSmitM-MooierWESLEY KLEIN & MONIQUE SMIT WINNAAR HHF-ZOMERKANJER 2018

Opvallend duet ‘Mooier Dan Mooi’ NL-talige Zomerhit van 2018..!

Meer dan 80.000 stemmen zijn uitgebracht op de 11e editie alweer van de HollandseHitsForum.nl Zomerkanjer-verkiezing. Het werd een nek-aan-nek race tussen ‘Zomerliefde’ van Susanna Veldmeijer, ‘Ale Ale Ale’ van Joey Hartkamp en ‘Mooier Dan Mooi’ van Wesley Klein & Monique Smit. Het opvallende duet van Wesley en Monique met die uitgesproken zomerse clip en muziek, kwam uiteindelijk net als winnaar uit de bus. Bekijk de volledige uitslag en eerdere winnaars via ‘lees meer’…

Lees meer...

180902LoonvJ-KlJORDY VAN LOON HET THEATER IN

Zanger van o.a. ‘Verliefdheid Is Een Toverbal’ te zien in de kleine zalen..!

• AMSTERDAM • Werd Jordy van Loon (25) in 2008 nog door Paul de Leeuw uit het publiek geplukt en letterlijk achter het behang geplakt, sindsdien is hij allesbehalve, achter dat spreekwoordelijke behang blijven zitten. In datzelfde jaar wordt Jordy door toedoen van Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Giel Beelen tot Serious Request Anthem, Glazenhuis 2008 gebombardeerd. DJ Armin van Buuren maakt zelfs een remix van de song. Ten gevolge hiervan scoort hij in 2009 een vette nummer-1 hit met ‘Verliefdheid Is Een Toverbal’. Maar liefst 5 miljoen keer wordt de clip van ‘Verliefdheid’, bekeken op YouTube.

Lees meer...

180817Mieke-OorlogMIEKE, BANDIT, OSCAR HARRIS: “NOOIT MEER OORLOG”

Muzikaal eerbetoon aan miljoenen slachtoffers van oorlogen..!

• VLAANDEREN • Op 11 november 2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de “Grote Oorlog”, 1914-1918, eindigde. Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.

Lees meer...

180711Smulders-Love‘I LOVE YOU’; SWINGENDE ZOMERSINGLE

Williams Smulder lanceert frisse mix van swing & Rock ‘n Roll

• NIJMEGEN • William Smulders lanceert met zijn zomersingle ’I Love You’ een nummer dat een frisse mix is tussen Rock ’n Roll en moderne swing. Het is de negende release van William na o.a. ‘Whisky song’, ‘Fly with me’, ‘Zij is van mij’ en ‘Desiree’. Naast het schrijven en uitbrengen van liedjes, is William vooral succesvol als live performer met een voorliefde voor Rock ’n Roll. Om inspiratie op te doen, reisde hij in de loop der jaren regelmatig af naar Memphis, Nashville en New Orleans. Smulders trad op in Amerika en werkte samen met Wanda Jackson, Chris Montez en Linda Gail Lewis. Ook in eigen land bespeelt hij de poppodia.

Lees meer...

180524Bronkhorst-Proud‘TROTS OP JOU' NU OOK IN HET ENGELS

Wesly Bronkhorst lanceert ‘Proud Of You’..!

• AMSTERDAM • Zes weken stond ‘Trots Op Jou’ van Wesly Bronkhorst op de eerste plaats van de HHF-TOP40. Daarmee evenaarde de single het record van Django Wagner die in 2012 met 'Als Jij Niet Kiezen Kan' ook zolang op de bovenste trede van deze hitlijst stond. In februari schreven we in de recensie op HollandseHitsForum.nl: “Dit is het beste wat Bronkhorst tot op heden opnam en misschien ook wel het beste in jaren wat is uitgekomen binnen dit genre”. Vanaf nu is de track ook in het Engels verkrijgbaar.

Lees meer...

180523LewisB-ConfidentklBERGET LEWIS LANCEERT 'LOVE NATION'!

Eerste release van Amsterdamse in 5 jaar..!

• AMSTERDAM • De vorige soloplaat van Nederlands eigen Lady of Soul, het album 'Berget Lewis', verscheen in 2013. Nu komt ze met 'Love Nation', een EP met zes songs waarop Berget teruggaat naar haar roots: ”Ik krijg echt weer het gevoel van soul, het gevoel dat je dat met je familie doet en de mensen met wie je al jaren werkt, het gevoel van thuiskomen”. Berget heeft de afgelopen vijf jaar bepaald niet stilgezeten…

Lees meer...

180520HHF-GFMsamenwerkingSAMENWERKING HOLLANDSEHITSFORUM.NL & GEWOONFM

TOP40-SHOW, HHF-Kanjerschijf en Album v.d. Week verhuizen mee..!

Vanaf donderdag 6 september 2018 zal de vernieuwde opzet van de, al vele jaren door Nick Holland gepresenteerde, HHF-TOP40-SHOW liefst 3x per week te beluisteren zijn via radiostation GewoonFM.nl. De ambitieuze radiozender adopteert tevens de HHF-Kanjerschijf waarmee de Hitschijf van GewoonFM komt te vervallen. Daarnaast zal ook het HHF-Album v.d. Week frequent in de programmering van GewoonFM worden opgenomen, zo hebben beide partijen laten weten te zijn overeengekomen.

Lees meer...

180516Lagerfett-BummsOTTO LAGERFETT MIT BUMMSFALLERA

Single voorloper van album..!

• DUITSLAND •  Otto staat al vanaf 1997 in de hitlijsten in Duitsland. en verder kunt u van deze schlagerkoning bekende hits verwachten als: ‘Ein Festival der Liebe’, ‘Du’, ‘Fiesta Mexicana’ of ‘Griechesche Wein’. Na Duitsland en Vlaanderen gaat misschien ook ons land wel plat voor Otto Lagerfett. Na de singles Es Komtt Der Tag (2016), Das Kann Doch Nur Die Liebe Sein (2017) is nu de single ‘Bummsfallera’ verschenen als voorloper van een album dat in september van dit jaar verwacht wordt.

Lees meer...

Meer artikelen...