HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderAlbums

BauerF-LevensliedalbumFRANS BAUER – LEVENSLIED

Gevoel van nostalgie..!

• FIJNAART • Inclusief zijn Duitstalige-, concert- en verzamelalbums gaat met ‘Levenslied’, het nieuwste Frans Bauer-album, de teller richting de 40 releases als het dus gaat om de albums. De titel zegt uiteraard alles; de 44-jarige volkszanger uit west Brabant is namelijk terug bij het genre waarmee hij ooit begon, al vlot doorbrak en hij zijn enorme fan schare aan te danken heeft. De vrij onbeduidende tijd van de skippyballen en de ratatadada’s, heeft hij (gelukkig) achter zich gelaten. Zijn vorige album ‘Geluk, Hoop & Liefde’, welke in oktober 2016 verscheen, kondigden al tekenen van een naderende ‘thuiskomst’ aan.

 

 

Terug naar de Bauer-roots dus! Nu is die lijn nog verder door getrokken. Frans, met zijn enorme staat van dienst en dus dito bagage, moet zich gewoon nooit meer laten (ver)leiden door de zogenaamde ‘bepalende’ elite uit het radiowereldje. Wat je ook doet, zij hebben niets en zullen ook nooit iets krijgen met deze tak uit de volksmuziek. Zij nemen het toch niet serieus. Dat is zo, was zo, en zal altijd zo blijven. Die strijd moet je ook niet meer willen strijden. De kans bestaat zelfs dat je je helemaal vervreemd van je eigen, vaak toch hondstrouw publiek. Hazes is Hazes en Bauer is Bauer!

 

Zijn afgelopen november verschenen single ‘Kom Nu Maar In Mijn Armen’ gaf precies al aan welke kant het op zou gaan met zijn nieuwe album. Helemaal terug naar zijn eigen sound van eind vorige eeuw, maar wel met één verschil; hij schrijft nu zelf zijn teksten! Muzikaal opgefrist en wat gemoderniseerd maar verder overvalt je als muziekliefhebber bijna een gevoel van nostalgie. Vandaar dat op HollandseHitsForum.nl deze single als “klassiek levenslied” werd betiteld. En als je dan een nieuw album gaat samenstellen pak je uiteraard de volle breedte van het levenslied spectrum. De óók klassieke kreet “Met een lach & een traan”, kan dan dus van stal. Van vrolijk en lekker ongedwongen luchtig, tot de nadenkers, de luisterliedjes, die met een zekere geladen emotie en die menigeen steun zal bieden. Kenmerkende eigenschappen voor het levenslied dus.

 

Voor de zanger zelf ook, immers hij vindt zijn eigen muziek ’t beste en als deze gedraaid wordt duikt hij er opnieuw helemaal in, maar meer nog voor zijn fans en volgers, zal ‘Levenslied’ een wate verademing kunnen zijn. Het is weer.. het pure levenslied! En als dit echt is waar Frans zich bij thuis voelt, mede op advies van de in 2015 overleden Chris Bauer, dan kan hij hier nog jaren mee vooruit. En natuurlijk is Frans geen Emile Hartkamp, natuurlijk zijn er teksten die soms wat ongelukkig lijken te lopen nog, maar ’t volk begrijpt ze!

 

Zo’n gevoelig liedje als ‘Ben Even Weg’ hakt er gewoon in. Het gevoel wat erin is gelegd, komt direct binnen! De emotie spreekt, de reis naar niemandsland leert dat ondanks alles.. ‘gelukkig zijn’, gewoon mag tijdens je leven! Maar ach, de thema’s van de liedjes zijn genoegzaam bekend binnen dit circuit. Alleen ze worden nauwelijks meer bezongen. En dat is het ‘m! Of het jonge publiek hier ook warm voor loopt, blijft de vraag maar het publiek van Frans voelt zich hier ongetwijfeld het meest bij thuis.

 

Die muzikale opwaardering in vergelijking tot 20-25 jaar geleden, zorgt er nu wel voor dat een dikke gitaarpartij zoals bij ‘Waarom’ op het vorige album, en nu bij ‘Je Speelt Met M’n Hart’ en ‘Weg Uit M’n Leven’, dat hij zich voor een jeugdig publiek openstelt. Geen zoete tuttigheid meer maar gewoon wat steviger, daar waar dat zo uitkomt. En ja, en dan zijn er nog die feestjes zoals ‘Het Geluk Dat Duurt Maar Even’, ‘Gooi Die Handen In De Lucht’, ‘Mijn Lieve Rosamunde’ en ‘Leef Je Leven Met Een Lach’. Allen goed voor een uitgelaten.. Ahoy! Want daar zal de nu thuisgekomen levensliedzanger toch wel weer eens gaan opduiken zeker?

 

 

Stemmen:

Publicatie:

|   04.03.2018   |     20.00 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

F.Bauer | L.van Wessel

Studio:

Studio 69 – Wesco Produkties

Informatie:

http://fransbauer.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/0v4CvkMzWBQ1wZIMl2BqQW

Tracks:

1.Het Geluk Dat Duurt Maar Even |   02.Amore Mio | 03.Je Speelt Met M'n Hart |   04.Het Is Zomer | 05.Gooi Die Handen In De Lucht |   06.Weg Uit M'n Leven | 07.Morgen Komt Alles Goed |   08.Blijf Vanavond Heel Even Bij Mij   | 09.Mijn Lieve Rosamunde |   10.Kom Nu Maar In M'n Armen   | 11.Een Zee Vol Tranen |   12.Ben Even Weg | 13.Wat Overblijft Zijn Duizend Tranen |   14.Leef Je Leven Met Een Lach

Biografie:

Als jochie wist Frans van Dooren al snel dat hij zanger zou worden. ‘Ben je jong’ was zijn debuutsingle in 1987. Middels het tv-programma All You Need Is Love krijgt Frans landelijke bekendheid daar twee meisjes, tot in tranen geroerd, met hem een avondje willen stappen. ‘Als sterren aan de hemel staan’, is zijn eerste landelijke hit in 1994 en dan gaat het hard. Een Duitstalig album, een nummer-1 notering met Marianne Weber, zijn eerste Ahoy-concerten, een realitysoap zijn slechts een inleiding voor een grootse carrière als entertainer, acteur, volkszanger en televisiepresentator. In 2008 trouwde Frans zijn Mariska en samen hebben zij vier zoons.

Discografie singles:

Geen Woorden (2009), Wat Moet Ik Toch Zonder Jou (2011), Mijn Hart Gaat Zo Tekeer (2011), De Wereld Is Een Gekkenhuis (2012), Doe Nou Niet (2013), De Mooiste Jaren Komen Nog (2013), Skippybal (2014), Ratatadadada (2014), Lieve Schat (2015), Een Beetje Verliefd (2016), Waarom (2016), Bella Italia (2017), Kom Nu Maar In M’n Armen (2017)

Discografie albums:

Frans & Marianne (2008), Voor Elke Dag 2009 (2009), Gloednieuw (2011), De Mooiste Jaren Komen Nog (2013), Lieve Schat (2014), Geluk, Hoop & Liefde (2016), Levenslied (2018)

 

©HollandseHitsForum.nl