Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeaderSingles

AdrichemvF-VuurFRANS VAN ADRICHEM – GA DOOR ’T VUUR VOOR JOU

In 7 sloten tegelijk..!

• EINDHOVEN • Heel vaak gebeurt het niet dat een zanger van tegen de vijftig pas zijn eerste singles op de markt brengt. Ofschoon Frans van Adrichem weldegelijk al liedjes vastlegde in het verleden, verscheen medio september vorig jaar zijn debuutsingle ‘Het Maakt Niet Uit’. Of deze vlotte Hollandse meezinger met gipsyinvloeden binnen het enorme aanbod van 100 tot 150 nieuwe maandelijkse releases binnen dit genre, is opgevallen bij publiek en media, is maar zeer de vraag. De opvolger van deze plaat is getiteld ‘Ga Door ’t Vuur Voor Jou’ en dat is er nou wél eentje om bij stil te staan vinden wij.

 

De net 47 jaar geworden ervaren allround zanger, trakteerde onlangs tijdens een optreden zijn publiek op de primeur van zijn nieuwe single: “Ik kreeg meteen heel veel positieve reacties en zelfs collega's zeiden dat ze kippenvel kregen. Ik ben zo benieuwd wat ‘t grote publiek ervan vindt straks”, aldus de Frans. Het liedje is qua feel ook totaal anders dan de voorganger. Gelukkig maar! Binnen de categorie volksmuziek heeft Tino Martin enkele jaren geleden zijn plekje opgeëist met een nieuw soort Hazes-sentiment. Volkspop met inhoud en toch toegankelijk. Alle zalen verkoopt de Hagenees inmiddels uit. Frans van Adrichem nam het door Henny Thijssen geschreven ‘Ga Door ’t Vuur Voor Jou’ op, en begeeft zich hierdoor ineens binnen de Tino Martin-kaders. Nee, de Brabander heeft op vocaal vlak natuurlijk niet die kleuring maar zoek het in de combinatie Frank van Etten/Leen Zijlmans en je komt een heel eind. De zachte g moet er nog uit, er mag best wat minder galm op de vocalen maar de natuurlijke snik, de beleving, de intentie oftewel dé basis is er! Een knappe song waarmee de Eindhovenaar zal gaan verrassen. Een ééndagsvlieg of..?  

 

 

 

Stemmen:

Publicatie:

|   07.02.2018   |     09.45 uur   |

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

H. Thijssen | M. de Groot

Studio:

M-Works

Informatie:

https://www.facebook.com/frans.vanadrichem/  

Stream:

https://open.spotify.com/artist/6XnAo0atEfFapPy3Prbtce

Videoclip:

-

Biografie:

Deze Brabander is al sinds zijn jeugdjaren besmet met het zangvirus. In het verleden nam hij wel al eens covers als 'Laat Me Vrij' en 'Wanneer, Wanneer, Wanneer' op, maar ondertussen kan hij zich wel beroepen op jarenlange bühne ervaring. Toch vond Frans het moment daar om zijn muzikale carrière in 2017 verder te gaan uitbouwen en te professionaliseren. In dat jaar nam hij het liedje ‘Het Maakt Niet Uit’ op, dat zijn officiële debuutsingle is geworden.

Discografie singles:

Het Maakt Niet Uit (2017), Ga Door ’t Vuur Voor Jou (2018)

Discografie albums:

-

 

©HollandseHitsForum.nl