Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190104HeaderTalent

 

 

 

 

Velden 2PETER V.D. VELDEN

Nominatie HHF-Sterrentopper Beste Talent-2018

De in ’s-Hertogenbosch geboren volkszanger Peter v.d. Velden neemt al sinds 2007 liedjes op en mag dus niet worden gerekend tot de groep talenten die nog maar kort aan de weg timmeren. Desondanks geniet de bijna 30-jarige levensliedzanger nog niet van grote landelijke bekendheid en om die reden vonden we het wenselijk Peter te selecteren en uit te nodigen voor deze talentenrubriek. Deze vader van twee brengt, na een periode waarin het even stiller was, sinds 2014 vrijwel jaarlijks iets nieuws op de markt.

 

 
Naam: Peter v.d. Velden

 

Geboortedatum: 23-04-1988

Geboorteplaats: Den Bosch

Woonplaats: Waalwijk

Website: https://www.facebook.com/peter.vandervelden.77

 

Peter geeft aan te zijn opgegroeid met het Hollandse lied. Hij zong maar wat graag mee met liedjes van André Hazes, Grad Damen en Frans Bauer om er maar een paar uit te pikken. Hij krijgt van zijn vader complimenten als hij zingt bijvoorbeeld tijdens een barbecue op een camping. Het eerste optreden van Peter grijpt plaats op diezelfde camping. Hij wordt overladen met positieve reacties, en belangrijker misschien nog wel.. Peter heeft zelf erg genoten van dat optreden en dus slaat het artiestenvirus toe. Dromen van een doorbraak deed hij toen- en nu nog steeds, niet echt. “Het komt zoals het komt.. gewoon blijven zingen voor de mensen die het leuk vinden, is voor mij belangrijker”, zo laat hij weten.

 

VeldenVdP-Compilatie1


Zijn carrière staat prima op de rit vindt hij zelf: “Ik wil gewoon doorgaan met wat ik nu doe en met regelmaat iets nieuws uitbrengen”, aldus Peter die zich bijvoorbeeld niet snel in de voetsporen ziet treden van Samantha Steenwijk die zich middels met haar deelname aan The Voice Of Holland wekelijks mag laten zien en horen tegenover een miljoenenpubliek. “Nee, dat is niet mijn programma”! Gesteund door zijn vader, moeder en zijn eigen gezin, ligt de zanger niet echt wakker van kritiek: “Ik heb daar geen enkel probleem mee, een ieder mag z’n mening hebben toch”? Dat er tegenwoordig een enorm aanbod collega zangers is baart de Waalwijker niet echt zorgen: “Belangrijk is dat je jezelf blijft, je eigen ding doet en verder gewoon ook spontaan blijft doen tegen de mensen”. En hoe het zijn carrière zal vergaan in de toekomst en zijn eigen ambities daarbij, zegt hij: “Ik blijf mezelf en laat alles gewoon op mij af komen”, aldus Peter van der Velden die 6 december jl. zijn laatste door Jeff Weber geschreven en gecomponeerde single, ‘Even Alleen’ uitgebracht.  

 


VeldenVdP-Compilatie2

 

Hoeveel sterren geeft u dit talent?