HHF-logo2019-250pix Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

190201HHF-bannerSpecialist

161201ADVnap

190201HHF-bannerRadio
161202ADVrpmedia
190201HHF-bannerSpotify 
190201HHF-bannerInsta
 00sidebannerHHFtransparant

.

190201HeaderInformatie

DIVERSE

VOOR RADIOSTATIONS:

Radiostations die de gegevens van de HHF-TOP40 willen gebruiken voor hun eigen programmering, kunnen contact opnemen voor de voorwaarden. Opgelet: HHF levert hiervoor nimmer muziek aan!

 

HHF-KANJERSCHIJF / HHF-ALBUM v.d. WEEK

Elke woensdag rond 12:00 uur maakt de redactie voor de nieuwe HHF-Kanjerschijf een keuze uit de meest recent bij ons aangeleverde singles. De leukste, gezelligste, mooiste, beste of meest bijzondere single volgens onze redactie, maakt kans om vanaf donderdag “HHF-Kanjerschijf” te worden. Eveneens wordt dan het nieuwe “Album v.d. Week” gekozen. Gedurende een week lang is er veel aandacht voor zowel de Kanjerschijf als het “Album v.d. Week” op HHF én veel airplay via onze radiopartner(s). Uiteraard zijn wij altijd blij met ingesproken voice-overs van artiesten. Tekstjes hiervoor kunt u bij ons opvragen. Ze worden veelvuldig gebruikt.

 

DE BESTE..

Tijdens één van de laatste donderdagen van het jaar draaien we het Single-TOP50 Jaaroverzicht. Verder worden hierin o.a. Beste Artiest, -Album-, -Talent, -Opkomende Artiest, -Feesthit- en -Levenslied van het Jaar gekozen. Dit geschiedt door stemming op 50/50-basis (Lees meer bij ‘Stemmen’). Daarnaast gaat HHF samen met haar bezoekers in de laatste week van augustus traditioneel opzoek naar dé Zomerhit van het jaar.

 

COPYRIGHT

Alle publicaties incl. de hitlijstgegevens, zijn eigendom van HHF. Hierop rust copyright! Geheel of gedeeltelijk elders gebruiken van teksten en/of afbeeldingen, is niet toegestaan zonder schriftelijk verleende toestemming van HHF. 

Van de redactie - Koerswijziging 2019

 

Met ingang van 2019 is het beleid van HollandseHitsForum.nl t.a.v. publicaties, behoorlijk gewijzigd. We vermeldden in het verleden standaard de auteurs, componisten, arrangeurs en producers bij praktisch elke single. Echter velen claimden de rechten van een liedje te hebben terwijl zij bijvoorbeeld niet als auteur op een single werden vermeld. Hierop hebben wij besloten deze nog maar zelden te gaan vermelden in het vervolg, gewoon omdat wij slechts onze bezoekers willen informeren en geen trek hebben in tijdrovende discussies, waarop wij zelf ook niets ‘zeker’ weten. Daarnaast is het respect voor elkaar van een bedenkelijk niveau soms, en niet zelden gaan ze zelfs met bedreigingen gepaard.


Hierop heeft HHF gemeend zich “meer” te moeten gaan richten op onze bezoekers, de écht geïnteresseerde muziekliefhebber dus. Echter mede vanwege het enorme aanbod van soms meer dan 100 (single) releases per maand, wordt het aantal “publicaties” met ingang van 2019 drastisch teruggebracht. Sommige geluidsdragers worden begeleid met persberichten vol superlatieven, de ene eerder uitgebrachte hit was nog groter dan de ander, terwijl de betreffende artiest nauwelijks enige bekendheid geniet. Van ‘hits’ is helemaal nooit geen sprake geweest. Vele media publiceren dergelijke artikelen klakkeloos en het lees- en luisterpubliek, wordt naar onze opvatting hierdoor misleid. Waar we het nodig vinden, zal HHF dat tegengeluid zeker laten zien en horen!


HHF kiest met ingang van 2019 dus voor 100% haar ‘eigen verhaal’. En óf ‘die mening’ (want dat is het slechts) klopt of niet, mag het publiek bepalen. Vrijheid van meningsuiting met respect voor het product en haar uitvoerende, zo proberen we het. Ons motto; ‘Wat goed is, is goed.. en wat slecht is, is slecht”, blijven we doorvoeren. Maar HHF kiest nu wél voor pure kwaliteit binnen het volkse circuit, maar kijkt ook naar aanstormende talenten die misschien nog niet die mogelijkheden hebben om in alles al die kwaliteit te leveren. Als echter weinig of geen moeite wordt gedaan om ons deugdelijk en realistisch te informeren over een single of album, dan wordt gewoonweg niet gepubliceerd. En als de geleverde kwaliteit (het totaalplaatje): promotie, artwork, persbericht, muziek, tekst, productie en/of videoclip naar onze opvatting van onvoldoende niveau is, dan wordt óók niet langer gepubliceerd.