Logo HHF-Facebook Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Mail

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeadeAlbums

JanAnny-GreatestJAN KEIZER & ANNY SCHILDER – GREATEST HITS

8 jaar sinds hun comeback, samengevat op cd en dvd..!

• VOLENDAM • Het is 8 september 2010. Locatie: ‘Old Dutch’ aan de Dijk te Volendam. HHF is getuige van de zeg maar comeback van, zoals ze anno 2017 worden gepresenteerd; De “Original Voices of BZN”, oftewel Jan & Anny zijn weer samen. Het verslag van destijds: ‘Old Dutch’ loopt op de achtste september helemaal vol met pers, familie en genodigden maar inderdaad, geen van de voormalige BZN-leden is aanwezig bij deze presentatie. De uitreiking door Mies Bouwman is bijzonder, héél bijzonder...

 

 

Je voelt aan alles dat dit een zeer speciaal moment is! Mies Bouwman, ruim 80 jaar, uiterst kwiek, volledig zelfstandig en geloof het of niet.. lopend op hakken, en nog altijd gewapend met een forse portie humor. Ze spreekt de pers toe alsof ze nog dagelijks de lopende band van haar beroemde ‘1 van de 8’ programma’s presenteert. De lichten zijn uit en de spots zijn op haar gericht als ze het album uitreikt aan Jan en Anny. Zij had óók nooit durven bevroeden dat haar verzoek destijds zou leiden tot dit spektakel hier in ‘Old Dutch’. Even later staat ze in een hoekje vol bewondering te kijken naar de start van het optreden van Jan & Anny dat echter na één minuut alweer wreed verstoord wordt. Even ontstaat de gedachte dat een kwaadwillende oud-fan van BZN deze feestelijke dag komt ruïneren. “Kan deze muziek onmiddellijk gestopt worden”, schalt door de speakers. Jan Keizer staakt onmiddellijk het optreden maar Anny zingt dan nog vrolijk door. Het is niemand minder dan André van Duin, vandaag gekomen als Jan Wijdbeens. Hij komt ‘thuis bij’ beroemd Nederland en heeft voor vandaag deze presentatie uitgekozen. Hij heeft een kleinood onder zijn armen. Het album ‘Together Again’ dat vandaag wordt gepresenteerd en pas over twee dagen in de winkels ligt, is in de voorverkoop al 25.000 keer verkocht. Daarom krijgen Jan en Anny uit handen van meneer Wijdbeens een Gouden Award hiervoor. Weerstand of niet, het volk wil dus maar al te graag het nieuwe ‘oude’ geluid horen van deze twee oudgedienden van BZN.

 

Als Jan Wijdbeens het podium heeft verlaten wordt nogmaals ‘Take Me To Ibiza’ ingezet en ontstaat een spontaan en toch eigenlijk compleet onverwacht feest. Voorop in de polonaise gaat nota bene topproducer Emile Hartkamp want ook andere nieuwe nummers van ‘Together Again’ die Jan en Anny op het podium brengen, zijn absoluut feestelijk. Jan Keizer weet dat hij en Anny nog een hele reeks aan interviews wacht, maar je ziet aan hem dat hij veel liever nog een tijdje door blijft zingen. Zelden was een albumpresentatie zó bijzonder en zó feestelijk als deze. Meneer Wijdbeens zei het treffend: “Ze zijn terug… Jan en Anny” oftewel ‘Together Again’! Wij geloven niet dat dit slechts een incident is! Op onze vraag aan het tweetal of dit album een eenmalig project is antwoordt Jan: “We zien wel waar het schip strandt, als het land het wil.. zal er vast een volgend album gaan komen”! Wij rekenen er dan ook op uiterlijk in 2012 weer naar Volendam te kunnen afreizen voor een volgende presentatie. Jan & Anny zijn zowel op het podium als op de plaat gewoon een eenheid die nog vele jaren meekan.. en dat beetje weerstand zal heus wel verstommen! Tot zover het verslag van destijds.

 

Nu acht jaar later heeft het duo meerdere albums en theatertoers op haar naam staan en blijkt het geluid van BZN nog altijd razend populair ook over de grens. Van Oost-Europa tot Zuid-Afrika, Jan & Anny worden bijkans als wereldsterren omarmd daar! Hopelijk is dit niet het afscheid maar het tweetal heeft de afgelopen 8 jaar samengevat op een CD/DVD-box getiteld: ‘Greatest Hits’. Een compilatie samengesteld met de bekendste liedjes en de daarbij behorende videoclips. De CD bevat bovendien drie splinternieuwe songs plus de ‘gouwe ouwe’ BZN-hit ‘Chanson d’Amour’, welke het duo in een nieuw jasje heeft gestoken. Op de DVD staat als extraatje nog een exclusief interview met Jan & Anny, dat recent werd opgenomen. En verder komen ze allemaal voorbij ‘Take Me To Ibiza’, ‘C’est La Vie’, ‘Afraid To Fall In Love Again’, ‘Felicita’ en ‘Don’t Try To Change Me’.

 

Het duo heeft qua gezondheid een moeilijke tijd doorstaan. Jan: “Dat was inderdaad een hele heftige tijd en ook ik kreeg nog te maken met die rotziekte. Dat hoort echter ook bij het leven en we zijn dolgelukkig dat het nu beter gaat en dat we nog zo vaak kunnen doen wat we het allerleukste vinden. Op een podium staan. Daar genieten we met volle teugen van. Altijd weer. Wat is er mooier dan mensen blij te maken met je muziek”?

 

 

 

Stemmen:

Datum publicatie:

13.11.2017

Tijdstip publicatie:

14.45 uur

Type publicatie:

Redactie artikel

Tracks:

CD:   01.Take Me To Ibiza   |   02.C’est La Vie | 03.Don’t Try To Change Me |   04.Felicita |   05.Amor Amor |   06.Mon Amour Je T’aime | 07.Afraid To Fall In Love Again |   08.I’ll Be There   | 09.Drumurile Noastre |   10. Is It Love Like Before     | 11.I Love The Summertime |   12.Festa Dell ‘Uva   | 13.Chanson D’amour |     14.Dance With Me (All Night Long)   | 15.I’m In Love With You   - DVD:   13 videoclips + recent interview

Informatie:

http://janenanny.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/album/624hcvo0c7Ka0OWWgXE4YZ

Biografie:

In 1984 verlaat Annie Schilder de succesformatie BZN. De band zelf stopt in 2007 waarna ook Jan Keizer in eerste instantie solo verder ging. Dit na ruim 40 jaar, 40 albums, 70 singles, DVD’s en TV-specials. Anny scoorde als solozangeres 9 hitsingles tussen 1988 en 1993 terwijl Jan Keizer een Engelstalig- en een Nederlandstalig album uitbrengt en op muzikaal vlak betrokken is bij het debuutalbum van de BZN-tributeband Mon Amour. Toen Mies Bouwman een verlanglijstje samenstelde met namen van artiesten die ze graag zou zien optreden voor haar tachtigste verjaardag in een theater in Hoorn prijkte daar BZN bovenaan. Een kansloze missie natuurlijk want het uiteenvallen van de band was gepaard gegaan met veel emoties. Echter Mies kreeg tóch haar cadeau; Jan had na 26 jaar weer contact gezocht met Anny Schilder en zij stonden dan ook op 14 december 2009 voor het eerst weer samen op het podium. Het publiek was enthousiast, Mies ontroerd en Jan en Anny overrompeld door de klik die er nog steeds was, waarop besloten werd een plaat te gaan maken. De single ‘Take me to Ibiza’ reikt tot de derde plaats van de TOP100 en werd “Single van het Jaar” op HollandseHitsForum.nl en op 8 september 2010 wordt het album ‘Together again’ uitgereikt door Mies Bouwman en André van Duin (Jan Wijdbeens). Jan & Anny hebben inmiddels meerdere albums op hun naam staan, drie landelijke theatertours en treden daarnaast veelvuldig op in Oost-Europa alwaar zij razend populair zijn en worden gezien/behandeld als heuse wereldsterren.

Discografie singles:

Take Me To Ibiza (2010), C’est La Vie (2010), Amor Amor (2011), Afraid To Fall In Love Again (2013), I’ll Be There (If You Want Me To - 2013), Felicitá (2014), I Love The Summertime (2015), Don’t Try To Change Me (2017)

Discografie albums:

Together Again (2010), The Two Of Us (2013), Unforgettable Duets (2014), Greatest Hits (2017)

 

©HollandseHitsForum.nl

 

 

 

PRIJSVRAAG

Tot 2 december 2017 kun je deelnemen aan de prijsvraag en maak je kans op een door Jan Keizer en Anny Schilder gesigneerd exemplaar van de CD/DVD-box ‘Greatest Hits’. Wat moet je hiervoor doen. Like en deel de box via onze Facebookpagina óf beantwoordt de volgende vraag via deze link: In welk jaar en met welke single scoorde BZN haar eerste Nr.1-hit in ons land? Winnaars krijgen 2 december automatisch bericht waarna zij de CD/DVD-box nog voor Sinterklaas in hun brievenbus mogen verwachten.