Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeadeAlbums

HermansR-FavorietalbumRAYMON HERMANS – M’N FAVORIET

Onderweg naar…….

• ST.WILLEBRORD • Al sinds 2010 volgen we de carrière van de nu 23-jarige Raymon Hermans uit Brabant op de voet. Zijn eerste singles als 16-jarige lieten al horen dat Raymon ‘iets’ heeft maar dat moet zich dan uiteraard nog helemaal gaan ontwikkelen. In de jaren die volgen experimenteert hij met diverse stijltjes maar wat blijft is dat ‘iets’. Het valt niet mee om met het enorme aanbod zangers op de vallen maar met dat ‘iets’ heb je allicht wel méér kans. Uiteindelijk is ’t er zo zoetjes aan wel het uit komen. Singles worden volop gedraaid, zijn naam valt steeds vaker en hij krijgt een nominatie…

 

Joey Hartkamp won uiteindelijk de BumaNL-award voor ‘Grootste Talent 2017’ maar Raymon zat toch mooi bij de drie genomineerden. En dus viel alwéér zijn naam! En dan moet je op een zeker moment uit- en doorpakken. Na de hitjes ‘M’n Favoriet’, ‘Fenomeen’. ‘Nu Of Nooit’ en ‘Al Laat’ wordt het tijd een fysiek visitekaartje te gaan samenstellen en dat geschiedt in de vorm van een album. Het schijfje telt (maar) negen tracks en daaronder bevinden zich de singles die sinds april 2015 dus sinds ‘Hypnose’ zijn verschenen en een aantal nieuwe tracks waaronder zijn huidige single ‘Gevallen’ en verder zijn ook ‘Toekomst’, ‘Ondanks Alles’ en ‘Vertel Mij’ nieuw.  

 

De zanger werkt sinds enkele jaren nauw samen met producer Harald Queens in Tilburg: “Het is fijn om met iemand samen te werken waarbij je je op je gemak voelt in de studio. Harald geeft me alle ruimte om de muziek te maken zoals ik het wil. Uiteindelijk zitten we altijd wel op één lijn, maar hij zegt wanneer het helemaal niks is en wanneer ik goed bezig ben. Dit is mijn eerste album. Zelf geschreven, zelf gemaakt samen met Harald. Het heeft veel tijd gekost, maar dan heb je naar mijn mening ook wat”, zo laat de zanger weten.

 

Raymon heeft gebouwd aan ‘zijn’ eigen sound en stijl. En daarmee onderscheidt hij zich meer en meer van de grote rest, maar dan is het nog wel zaak dat die sound en stijl gehoord gaan worden. Liefst zelfs zo, dat men je eraan gaat herkennen. Dat laatste is erg lastig. Vind maar eens een podium! Over optredens tegenwoordig geen klagen want hij doet er meer dan 200 per jaar nu, maar die vlek moet groter, je hoofd moet gelinkt gaan worden aan je muziek. Waarschijnlijk een langdurig proces zonder al teveel garanties! Maar Raymon lijkt wel aan alle voorwaarden te voldoen om ooit een keer, en al is het maar via een toevalstreffer, te komen bovendrijven. Het zit erin, en dat is iets wat wij in het verleden al veel vaker hebben geschreven over deze zanger.

 

“De afgelopen tijd is er zoveel veranderd in mijn leven en heb ik al zoveel leuke dingen meegemaakt. Show na show, weekend in, weekend uit. Van festivals tot kroegen, het is top! Ik heb me de afgelopen maanden vooral gefocust op het maken van dit album. Hiermee ben ik zeker het afgelopen jaar dag-in-dag-uit bezig en dat kost gewoon veel tijd, inspiratie en ga zo maar door. Na het succes van de single M’n Favoriet is het eigenlijk allemaal zo ontzettend snel gegaan. Toen dit succes kwam zat ik in mijn afstudeerjaar van mijn studie media-en entertainmentmanagement, nou dat afstuderen moet nog steeds gebeuren kan ik je vertellen. Nu bestaat mijn leven alleen maar uit wat ik het allerliefste doe en hier ben ik dan ook fulltime mee bezig”.


Twee van de nieuwe liedjes laten een, wat ons betreft toch wel noodzakelijke, muzikale verbreding horen. ‘Toekomst’ bezit die energieke, swingende en eigentijdse sound wel, maar is misschien net wat toegankelijker voor een veel groter publiek. Daarnaast wijkt het wat meer af t.o.v. van eerdere singles die je toch wel op elkaar kunt leggen. ‘Ondanks Alles’ is een fraaie ballade zelfs en wijkt dus ook sterk af. Die verbreding moet Raymon misschien wel meer durven te zoeken. Laat ook op single eens horen wat je in je mars hebt. Voorkom dat stempeltje! Wij zien dit album slechts als een mooi vertrekpunt. Het vat samen wat was en zet de deur open naar misschien wel iets heel moois in de toekomst. Jeugdig elan maar weer niet zó zwaar zodat ook de wat oudere jongeren gemakkelijk erbij kunnen inhaken. Raymon Hermans is op weg naar………………  

 

 

Stemmen:

Datum publicatie:

09.11.2017

Tijdstip publicatie:

11.00 uur

Type publicatie:

Recensie

Tekst:

R. Hermans

Studio:

HQ Studio

Tracks:

01.Gevallen | 02.Toekomst   | 03.M’n Favoriet |   04.Nu Of Nooit | 05.Ondanks Alles |   06.Hypnose | 07.Fenomeen   | 08.Al Laat |   09.Vertel Mij

Informatie:

http://raymonhermans.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/74nbJZq9ryws0hx2U2CE8G

Biografie:

Raymon Hermans, ontdekte al snel; Muziek, zingen en entertainen zitten hem in het bloed. In 2010 nam Raymon Hermans zijn eerste single op getiteld; ‘Ik wil bij je zijn’. Door het succes met veel aandacht in de media en optredens op ook de grote podia in zowel ons land als in Vlaanderen, stimuleerde hem door te gaan. Inmiddels zijn diverse singles van de jonge Brabander verschenen en schrijft hij ondertussen ook zelf liedjes. Hij wordt in 2017 voor de BumaNL-Awards genomineerd voor “Grootste Talent” en eind van dat jaar verschijnt zijn debuutalbum ‘M’n Favoriet’.

Discografie singles:

Ik Wil Bij Je Zijn (2010), De Dag (2010), Neem Me Mee (2011), De Zomer (2012), De Nacht Van Mijn Leven (2013), Kus Me (2014), Hypnose (2015), M’n Favoriet (2015), Fenomeen (2016), Nu Of Nooit (2016), Al Laat (2017), Gevallen (2017)

Discografie albums:

M’n Favoriet (2017)