Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeadeAlbums

BeverdJ-LachalbumJOHN DE BEVER – JIJ KRIJGT DIE LACH NIET VAN MIJN GEZICHT

Eerste album met nieuw verworven status..!

• VLEUTEN • De kreet ‘hit’ staat sinds een jaar of tien ernstig onder druk. Een nummer-1 plaat die snel in de vergetelheid raakt, is dat een hit? Of gaat het erom dat jaren ná de release iedereen die plaat kent en kan meezingen? In het laatste geval kunnen we vaststellen dat, zeker binnen de Nederlandstalige volksmuziek, maar eens in de paar jaar een nummer tot een echte hit uitgroeit. John de Bever (52) moet dus koesteren dat hij er eentje te pakken heeft met ‘Die Lach..’. Niet zo heel vreemd dus dat hij die titel op zijn nieuwe album heeft laten plakken.

 

 

Na het duettenalbum met Marianne Weber is ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ het eerste solo album sinds dat in 2013 ‘Vaarwel Alle Zorgen’ verscheen. Het mooie van een ondertussen kolossaal archief is, dat we middels een recensie van toen, de groei en dus status van een artiest kunnen vastleggen en belichten. Zo lezen we over ‘Vaarwel Alle Zorgen’: “Wanneer Wanneer, Wanneer’ (#1 in de HHF-TOP40) en de laatste single van John; ‘Het Gaat Om De Liefde’ stond onlangs nog op #1 in zowel de HHF-TOP40 als in de TOP20 van Sterren.nl. Kortom John de Bever heeft gas gegeven de laatste paar jaar en heeft toch ook behoorlijk aan sympathie gewonnen bij de liefhebbers van het levenslied. John weet ondertussen dat zijn publiek óók houdt van de polonaise en dus zijn echte feestnummers als ‘Vaarwel Alle Zorgen’ en ‘Nog Even’ op de nieuw schijf geperst. Het is qua inhoud breder dan voorheen en dus toegankelijker voor een groter publiek”, aldus de recensie uit 2013.

 

Vanaf 2015 maakt de toch al gestaag stijgende lijn van De Bever ineens een felle knik omhoog. Verantwoordelijk hiervoor is John ‘s samenwerking met Marianne Weber middels de singles ‘Denk Nog Een Keer Aan Mij’, ‘Dat Is De Liefde’ en het gelijknamige album. En vanaf dat jaar ook gaat de single ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’ los. Medio april neemt het de nummer-1 positie in van de HHF-TOP40. Dit door Jeff Weber geschreven nummer is in 2012 al uitgebracht door de Utrechtse zanger Winnie en in 2013 door Lytse Hille. Maar John krijgt wel het land er wél plat mee en scoort dus die megahit welke tot in lengte van jaren alleen maar verder zal groeien waardoor zelfs de verstokte Nederlandstalig-hater, de tekst ervan kent.

 

En dat John meer en meer feestzanger is geworden blijkt als we wat verder teruggaan in de tijd. Zijn album dat in 2010 verschijnt telt “slechts” drie feestelijke nummers: ‘Een Vrolijk Liedje (Viva La Vida)’, ‘Je Bent De Knapste, De Mooiste En Zo Spontaan’ en de titeldrager; ‘Ik Heb Maling Aan Wat De Mensen Zeggen’. Zie hier de ontwikkeling van gewezen levensliedzanger die zo houdt van het mooie en gevoelige lied, maar nu gewoon elke kroeg en feesttent op z’n kop zet. Hier gaat zijn nieuwe album een nóg grotere bijdrage aan leveren. Van 3 feestliedjes op het schijfje van toen naar zo’n 70% nu op ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’.

 

En toch, als John klein en laag kan blijven zoals op de gevoelige schlager ‘Achter ’n Masker Van Jouw Lach’, dan horen we nog even waarom John in zijn beginjaren na zijn voetbalcarrière, al zoveel specifieke levensliedfans om zich heen wist te verzamelen. Maar tijden veranderen! Hij bezingt nu net zo gemakkelijk de volle borsten en heerlijke benen (‘Ga Maar Terug Naar Je Eigen Land’), de vrouw die hem gaat verlaten (‘Proost Op Het Leven’) of die gevoelens die hij nimmer eerder zo deelde met een vrouw (‘Jij Krijgt Die Lach..’). En het is geen schande om te stellen dat dit gewoon scoort anno nu. En toch, als je houdt van mooi, indringend, gevoelig dan pik je ‘Achter 'n Masker Van Jouw Lach’, ‘Leef En Lach’ en uiteraard ook de bonustrack er zo uit als dat wat John zo past.

 

Zijn achtste soloalbum, 4 november jl. door George Baker aan John uitgereikt, is gewoon voor een heel breed publiek samengesteld. Eentje waarop vooral ‘die lach’ domineert terwijl de voorheen vaak aanwezige traan, meer en meer naar de achtergrond is verdwenen. Het verloop van John ’s carrière en zijn in de loop der jaren gemaakte switch naar dus veel meer vrolijkheid qua tekst en muziek, vertaald zich in de samenstelling van dit schijfje. Hierop zou volgens onze inschatting nog wel eens een hit kunnen staan, namelijk de opgevrolijkte cover van Koos Alberts ‘Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken’. Al met al, ‘Jij Krijgt Die Lach..’ als single was als eyeopener en dus is dit eigenlijk John ’s eerste album met zijn nieuwe verworven status als.. feestartiest.


BeverdJ-LachAlbumGBaker

 

 

Stemmen:

Datum publicatie:

05.01.2017

Tijdstip publicatie:

13.45 uur

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

J.Weber | M.Weber | E.Hartkamp | M.Schrijenberg | N. Padidar | P.Kartner

Studio:

Caesar ’s Palace Music | Manfred Recordings

Tracks:

01.Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht |   02.Als Ik 't Allemaal Had Geweten   | 03.Oh Was Ik Maar Rijk En Niet Zo Knap | 04.Morgen Is Het Zo Weer Anders |   05.Laat Iedereen Maar Naar Zichzelf Kijken |   06.Ga Maar Terug Naar Je Eigen Land   | 07.In Ons Cafeetje |   08.Achter 'n Masker Van Jouw Lach     | 09.Kan Je Me Zeggen Waar Ik Woon |   10.Proost Op Het Leven | 11.Leef En Lach |   12.Ik Vier ’t Leven | 13.Daar In Dat Kleine Café Aan De Haven | 14.Kerkklokken Luiden In De Toren

Informatie:

http://johndebever.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/2qAPnua41tsOE6o2L2tl5p

Biografie:

Johnny werd op 15-jarige leeftijd ontdekt door Pierre Kartner. Meer dan 100.000 exemplaren werden er destijds verkocht van zijn eerste single; ‘Als Ik Later Eens Trouw’. In 1997 wordt hij uitgeroepen tot ‘Beste Zaalvoetballer van de Wereld’ in Brazilië. Hij heeft ruim twintig jaar betaald voetbal gespeeld bij FC Den Bosch, FC Dordrecht en in België. Na de voetballerij gaat John weer zingen. In 2006 resulteerde dat in het duet ‘Toen Kwam Jij’ met Anny Schilder. Sindsdien brengt de volkszanger volop albums en singles op de markt waaronder als meest bekende nationale hit ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht’. In mei 2014 gaf John zijn aller eerste theaterconcert in ’s-Hertogenbosch waarvan op 1 januari 2015, tijdens zijn traditionele nieuwjaarparty, een DVD verscheen.  

Discografie singles:

Denk Nog Een Keer Aan Mij (2015 – Marianne Weber), Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht (2015), Dat is de liefde (2015 – Marianne Weber), Oh Was Ik Maar Rijk En Niet Zo Knap (2016), Daar In Het Kleine Café Aan De Haven (2016), Als Ik ’t Allemaal Had Geweten (2017), Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht (2017 Oranje versie), Ga Maar Terug Naar Je Eigen Land (2017)

Discografie albums:

Kom Eens Dicht Bij Mij (2007), Geef Je Over Aan De Liefde (2009), Ik Heb Maling Aan Wat De Mensen Zeggen (2010), Vaarwel Alle Zorgen (2013), John De Bever In Concert (2015-DVD), Dat Is De Liefde (2016 met Marianne Weber), Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht (2017)

 

©HollandseHitsForum.nl