Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeadeAlbums

NijsR-LaatstalbumROB DE NIJS – NIET VOOR HET LAATST

Het leven Pure Sang..!

• BENNEKOM • ‘Niet Voor Het Laatst’ is de titel van het nieuwe album van Rob de Nijs, een van de meest succesvolle zangers die de Nederlandse popmuziek ooit heeft voorgebracht. Het is ook het album waarop de ooit zo vruchtbare samenwerking met Belinda Meuldijk als tekstschrijfster weer nieuw leven is ingeblazen. “Het is een album waarop ik kwetsbaarder durf te zijn dan ooit”, zegt de zanger daar zelf over. “Eerlijk en openhartig. Ik kom dichterbij dan ooit,” aldus Rob over zijn 12 liedjes tellende album ‘Niet Voor Het Laatst’ waaruit je kunt concluderen dat De Nijs er bepaald nog niet klaar mee is!

 

 

01.Morgen Kom Je Terug

Haar thuiskomst terwijl ze eigenlijk nooit is weggegaan, is aanleiding tot een vreemd soort nestdrang. Haar brieven en foto’s bewaard in een la! De kou van haar vertrek destijds dient zich alweer aan maar haar terugkeer en de omhelzing die volgen zullen, brengen de zomer spontaan terug. Een prachtig liedje! Tekst met meer inhoud dan je aanvankelijk zou denken terwijl de muzikale omlijsting laveert tussen de mystieke rust van de romantiek en symfonisch vreugde vanwege de opwinding van haar aanstaande terugkeer.

 

02.Zwanenmeer                     

Geschreven door Belinda Meuldijk. “Ik ben erg blij dat we wat er ooit tussen ons instond opzij hebben kunnen schuiven. We werken weer samen en dat voelt als een persoonlijke overwinning”, aldus Rob. Strijkers en piano zetten meteen de overall sfeer van de song neer. Zwanen zijn een leven lang partners en dus monogaam. De spiegel van het zwanenmeer geeft een confronterende blik op ons mensen, wij die in veel gevallen niet een leven lang monogaam kunnen zijn. “Toen wij nog samen waren en zwanen waren… liefje nu zijn we geen zwanen meer”. Een briljante tekst!

 

03.De Wereld Op Zijn Duim

Daniël Lohues componeerde dit vlotte luchtige en aanstekelijke liedje. Het ritme, een mondharmonica en voor de countrysfeer de ukelele, ze karakteriseren deze vrolijke song over een man die ogenschijnlijk zorgeloos door het leven trekt. Wat rondslenterend met steevast die glimlach rond zijn mond. Daar waar iedereen bezig is met presteren en pleasen, is hij gewoon bevriend met iedereen en wordt naar hem opgekeken vanwege zijn easy levensstijl. Lekker laidback maar vergis je niet in de achterliggende gedachtes.    

 

04.Papa Oto

Rob ’s zoon Robbert is op twee liedjes te horen waaronder op ‘Papa Oto’. “Het is enorm ontroerend om zijn stem op dit album te horen”, aldus een trotse Rob de Nijs. Een kind groeit praktisch op zonder vader die een druk artiest is. Diverse stapjes van zoonlief in het leven konden vader alleen achteraf worden verteld.. want hij was er bijna nooit. Later kom je dan tot de conclusie dat je nooit meer zo jong zult zijn en worden, zoals je toen was. Wat geweest is, is geweest, en is onomkeerbaar. Wat zou jij anders doen als het kon?  

 

05.Niet Voor Het Laatst

Een emotionele, uitermate beladen en zeer persoonlijke song ter overdenking. Je leven vervlogen en je wilt terug om dingen intenser te beleven dan hoe je ze destijds tot je nam. Alles is eindig, deze minuut, de dag, deze week, dit jaar, deze zin! Dicht bij die ander zijn kan nu.. maar kan dat ook morgen nog? Als je kijkt naar de eeuwigheid, hoe klein is dan onze tijd. Geef me gisteren in ruil voor vandaag om dingen beter en anders te kunnen doen! Bijzonder indringend neergezet door een wijs geworden De Nijs.

 

06.Het Beloofde Land

Deze swingende bluesy popsong bouwt bruggen richting de overkant, daar waar relaties uiteenspatten maar waar houden-van altijd wel een constante is. Het beloofde land aan de overkant, van waar je je eigen weg ging, daar waar je ook even omkeek en net meekreeg wat zij dacht. Loop je over het water, vaar je naar de overkant of pak je toch de brug..? Keuzes in het leven op weg naar het beloofde land!

 

07.Jouw Licht Schijnt Op Mijn Hart

Een jazzyachtige en zeer sfeervolle ballade welke is geschreven door Paskal Jakobsen (BLØF). “Hij vertolkt daarmee perfect mijn liefde voor mijn jongste zoon”, aldus Rob. Zoonlief groeit op en kiest langzaamaan zijn eigen wegen. Van de schoot naar ver weg op eigen benen. Maar voor altijd verbonden! Hoezo dichterbij dan ooit?

 

08.Zeg Me Nog Een Keer

Geef me nu geen woorden die niet echt de jouwe zijn. Laat weten wat je voor me voelde, bevestig alle die vragen, wat is er toch allemaal tussen de regels te lezen? Vandaag gaat voorbij, deuren vallen in het slot, het einde is daar of.. zeg het nou gewoon eens een keer onomwonden hoe het zat en nu zit!

 

09.Een Veilig Huis

Maskers opgezet, muren opgetrokken, een enorme hunkering naar een veilige plek die iemand jou verschaffen moet. Nu verlaten, een Nomaden-bestaan met steeds die ene vraag; heb je haar echt gekend? Waar is die plek van rust, warmte, liefde en balans. Deze akoestische kleine chanson met een liefelijk en speels accordeonnetje, gaat op zoek naar de ruimtes in jouw hart. Klein, teder en emotioneel!

 

10.Ik Kom Naar Je Toe

Van de intieme (on)rust van ‘Een Veilig Huis’ is de muzikale overgang naar ‘Ik Kom Naar Je Toe’ fors en tegelijk verlichtend nodig! Een reggaeachtige setting neemt je mee op reis naar nieuwe uitdagingen. Laat de geschiedenis achter je, laat los en stap voorwaarts. Wat de toekomst brengen zal weet niemand maar je hoeft je niet langer te verschuilen, eenmaal uit je cocon is het nieuwe aanstaande richting de naderende horizon!

 

11.Schaduw Op De Muur

Jan Rot schreef de tekst van ‘Schaduw Op De Muur’, waarvoor de muziek gecomponeerd werd door Ferry Lever, die na 35 jaren trouwe dienst afscheid nam van Pur Sang, de band van Rob. Een lekker lopende vlotte countrypop-song over tal van levenslessen met een muzikale touch van, zo lijkt het in elk geval, Chris Rea en de Dire Straits. Hou je niet langer bezig met de onnozele en volkomen onbelangrijke zaken van het leven.. maar leef! Kijk niet naar anderen en waar zij zoal mee lopen te pronken. Hij denkt aan de centen en jij denkt aan de lente! Meer heb je niet nodig! Jij was die schaduw op die muur maar deze is niet langer de jouwe. Weg met de neerslachtigheid vanwege die afgunst om het succes van een ander, of wat te denken van die relatiebreuk. Weg is die achtervolging.. volg je hart!  

 

12.Ik ben bij je

De karakteristieke stem van Frédérique Spigt hoor je op het net zo boeiende als opmerkelijke ‘Ik Ben Bij Je’. Een klassieke symfonie! Vlinderachtig melodieus tot soms ineens bijna opgedragen verhalende kleinkunst! Wonderlijk maar tegelijk ook een heerlijk vertederend duet. Eén man in een boom, als een boom in een bos zonder bomen, één vrouw en een man die van elkaar dromen, het einde niet meer dan tijdelijk, wij zijn onafscheidelijk! Ik ben bij je!

 

‘Niet Voor Het Laatst’ is zeer bijzonder album. Muzikaal en qua productie van grote schoonheid. Zo hoor je ze niet meer. Het zegt iets over De Nijs die op vocaal vlak nog niets heeft moeten inleveren ondanks zijn leeftijd. Sterker, de warmte warmer, de dieptes dieper, het intense intenser en tegelijk die balans, het ingetogene, de kunst van accenten leggen en ze juist weglaten om ze te accentueren! Dit is kwaliteit.. Pure Sang!

 

 

Stemmen:

Datum publicatie:

27.10.2017

Tijdstip publicatie:

20.45 uur

Type publicatie:

Recensie

Tekst/Muziek:

B.Meuldijk | D.Lohues   | J.Rot | F.Lever | P.Jakobsen | E.de Jong

Productie:

Frank Jansen (Fendal Sound Studio)

Tracks:

01.Morgen kom je terug   | 02.Zwanenmeer |   03.De wereld op zijn duim   | 04.Papa Oto |   05.Niet voor het laatst   | 06.Het beloofde land |   07.Jouw licht schijnt op mijn hart   | 08.Zeg me nog een keer |   09.Een veilig huis | 10.Ik kom naar je toe |   11.Schaduw op de muur | 12.Ik ben bij je

Informatie:

http://robdenijs.nl/

Stream:

https://open.spotify.com/artist/3u84EkSPrJYO4n5cipED9K

Biografie:

De in Amsterdam geboren Rob de Nijs volgt al op jonge leeftijd muzieklessen en leert zodoende o.a. de accordeon te bespelen. Vanaf 1960 gaat Rob zingen bij het band The Apron Strings dat later overgaat in Rob de Nijs en de Lords. In 1962 dringen zij door tot de finale van een talentenjacht in het Concertgebouw in Amsterdam. De hoofdprijs is een platencontract en de derde single van het bandje ‘Ritme Van De Regen’ wordt een hit.

Rob krijgt een rol in de kinderserie Oebele, in 1970 stapt hij in de musical Salvation en twee jaar later krijgt Rob de rol van Bertram Bierenbroodspot in de kinderserie Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer? Vervolgens worden de singles ‘Jan Klaassen De Trompetter’ en ‘Dag Zuster Ursula’ landelijke hits. In 1980 wordt Rob uitgeroepen tot de beste popzanger van dat jaar. Theatertoers, albums en singles worden regelmatig hits en in 1996 scoort hij met ‘Banger hart’ (tekst/muziek Ellert Driessen van Spargo), een nummer-1 hit. Als Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn verdiensten voor het Nederlandse lied en een Edison voor zijn gehele oeuvre behoort Rob de Nijs tot de meest succesvolle zangers van ons land.

Discografie singles:

Hollandse Liefde (2000), Abeer (2002), Naomi (2002), Deze Zee (2004), Inch Allah (2005), Arme Ziel (2005), Winter Wonderland (2005), Één Melodie (This Melody Met Julien Clerc - 2007), Wieringerwaard (2008), Nog Steeds Geen Rock & Roll (2011), Schemering (2011), Zondag (2011 Ft. Dj Arnoud), Een Zanger Die Zingt (2013), Loop In Het Licht (2015), Banger Hart (2015 Remix), De Wereld Draait Door (2017 met Lissa Lewis), Morgen Komt Ze Terug (2017)  

Discografie albums:

Chansons (2008), Eindelijk Vrij (2010), Nestor/Het Beste Van (2011), Mijn Favoriete Liedjes (2013), Nieuwe Ruimte (2014), Niet Voor ‘t Laatst (2017)

 

©HollandseHitsForum.nl