Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeaderNieuws1

ChristianD2015SPECIAL: FACELIFT VAN DENNIE CHRISTIAN

TV-Programma Beste Zangers bezorgt euforisch gevoel..!

Liefst 24 singles en 5 albums zijn sinds 2008 verschenen van de nu 61-jarige zanger Dennie Christian. Gek genoeg dekt voor velen pas sinds kort het stempeltje ‘schlagerzanger’, voor de best Nederlands sprekende Duitser van ons land, de lading niet meer! Wat dat betreft is 2017 misschien ook wel hét jaar van Dennie Christian, maar daarover later meer. De op 22 mei 1956 in de omgeving van Keulen geboren Bernd Althoff, debuteerde op de plaat als hij zeventien is. Genoegzaam bekend is dat zijn vierde single ‘Rosamunde’ de doorbraak betekende voor hem in de Duits sprekende- en Beneluxlanden.

 

 

‘Rosamunde’, ‘Besame mucho’, ‘Wij zijn twee vrienden (hoeba hop)’ en duetten met Mieke zoals ‘Zaterdagavond’ en ’n Avond Om Nooit Te Vergeten’, groeien in ons land uit tot klassiekers met platina- en gouden lp’s en singles als gevolg. Later presenteert hij jaarlijks het Schlagerfestival in Zuid-Limburg en nog wat later neemt hij ook de organisatie van dit evenement op zich. Op muzikaal vlak gaat het voor de huidige inwoner van Wardenburg langzaamaan wel wat minder. Dan hebben we het over de liedjes die hij dan uitbrengt. Later erkent hij ook verkeerde keuzes te hebben gemaakt door meer op te schuiven richting de rock/popstijl in plaats van te blijven bij de schlager. Toch zijn de meeste fans hem wel altijd trouw gebleven. Anno 2017 is dat nog steeds zo, zo ontdekten we onlangs zelf nog tijdens opnames van Toppers van Oranje in Rhenen.

 

Op Volle Toeren

Zijn carrière kreeg in 2011 een enorme- en misschien wel geheel onverwachte boost als hij door het televisieprogramma Ali B Op Volle Toeren, keihard terug in de belangstelling komt te staan. ‘Rosamunde’, dan uitgevoerd door Ali B en Brownie Dutch, wordt weer een hitje. Echter Dennie ’s remake ‘Uit elkaar (Ik Ben Niet Meer Van Jou)’ van Yes-R, wordt een groot succes. Vanaf dat moment scoort hij met Hollandse schlager/volks-achtige singles als ‘Tijd Voor Wat Gezelligheid’, ‘M’n Hart Huilt Van Verdriet’, ‘Eens Komt De Dag’ en ‘Mijn Rosanna’. In 2014 zit Dennie 40 jaar in het vak en in het kader hiervan is het jubileumalbum ‘Ik Ga Mijn Weg’ uitgebracht met hierop o.a. een aantal verrassende duetten met Peter Beense, Samantha Steenwijk, Django Wagner, Mieke en Lee Towers. Sinds 2016 presenteert hij op de Vlaamse zender Ment TV een schlagerprogramma en in 2015 én 2016 lanceert Dennie albums waarop hij schlagerklassiekers in een nieuw jasje ten gehore brengt. Naar verluidt wordt aan deel-3 gewerkt.


170723SpecialDennieC 5

 

Uitstapjes

Tot zover de opleving voortkomend uit Ali B Op Volle Toeren. Wie Dennie Christian nauwgezet volgt en ook materiaal van hem in de platenkast heeft staan, weet dat hij altijd wel uitstapjes maakt op zijn albums. Bij voorkeur covert hij nummers van de nu 76-jarige Neil Diamond. Toch is het niet zo dat het grote publiek bekend is met deze uitstapjes. Dennie Christian is toch vooral schlagerzanger, zo is de algemene opinie. En hoewel alom gerespecteerd, zijn er velen die het levenslied, of het nou, feest, gezellig of als smartlap wordt gebracht, niet voor vol kunnen en willen aanzien. Een juk waar het Nederlandstalige wereldje maar niet van lijkt af te komen.

 

Facelift

Echter als Dennie wordt gevraagd voor het populaire Avrotros-programma Beste Zangers, vindt in de opinie rond hem een waren metamorfose plaats. “Dennie Christian kan écht zingen”! Zie hier het juk (lees: vooroordeel) van wat rondzingt aangaande Nederlandstalige liedjes. Dat je hiervoor 61 moet worden en ruim meer dan 40 jaar in het vak moet zitten alvorens die échte erkenning daar is, deert Dennie niet echt zo lijkt het: “Charles Aznavour is 93 en treedt nog steeds op, dus ik kan nog jaren voort”, zo vertelde hij onlangs glunderend in een interview met HollandseHitsForum.nl. Maar hij geeft wel toe dat zijn carrière dóór Beste Zangers zowat een facelift heeft ondergaan. “Hierdoor kan ik nu liedjes uitbrengen in welke stijl ook en we zijn aan de slag met een theatertoer”, aldus de opgetogen Dennie die ook bevestigde een gevoel van euforie te ervaren door alles wat nu gebeurt naar aanleiding van zijn succesvolle deelname aan dat programma.

 

Miljoenen zijn verbaasd

Gemiddeld keken wekelijks 1.2 miljoen mensen naar Beste Zangers waarin verder Anita Meyer, musicalzanger Tommie Christiaan, rapper/zanger Kenny B., operazangeres Tania Kross, en Brace en Maan (beiden uit The Voice), naast Dennie waren te zien. Tijdens de door Jan Smit gepresenteerde shows waarin artiesten steeds elkaars repertoire of het geliefde repertoire van hun collega moesten zingen, staat steeds één van de deelnemende artiesten centraal. Dennie Christian brengt in deze tiende reeks alweer, nummers als ‘Watermensen’, ‘Poison’, ‘Als Je Gaat’, ‘Als Er Nooit Meer Een Morgen Zou Zijn’, ‘Geef Mij Je Angst (deels in ’t Duits), ‘Ik Mis Je’ en het duet ‘Islands In The Stream’ uitgevoerd met Anita Meyer.

 

Verre van giftig

Met name ‘Poison’ en ‘Geef Mij Je Angst’ levert een stortvloed aan reacties op voor Dennie die tegenwoordig dagelijks zijn fans via een vlogbericht op de social media, op de hoogte houdt van zijn dagelijkse belevenissen. Als HollandseHitsForum.nl Dennie interviewt bij weer een ander muzikaal tv-programma Toppers Van Oranje, werpt hij zelf de term ‘Facelift’ op. Overdrachtelijk gezien natuurlijk want ondanks zijn zestigplus leeftijd, heeft hij nog altijd die jongensachtige trekjes en bruist hij van de energie. Maar ineens is dus dié volledige erkenning wél daar, zo schijnt het. Hij is echter trots op ‘Hoeba Hop’ om er maar eentje uit te pikken. En natuurlijk is het ook zo dat niet hij, maar voornamelijk de media aan beeldbepaling doet en artiesten in een hokje zonder uitgang of zijkamers stopt.


170723SpecialDennieC 1

(Samantha Steenwijk)

 

Acteur

O ja, en waarom 2017 misschien wel hét jaar van Dennie Christian is, komt óók doordat hij eerder dit jaar debuteerde als acteur in een speelfilm. In ‘Ron Goossens, Low Budget Stuntman’ speelt hij zichzelf als zanger, iemand die op spectaculaire momenten spontaan in beeld komt met nummers als ‘Push It To The Limit’ en ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. De film was al een succes in de bioscopen, momenteel gaat de DVD-verkoop ook nog eens uitstekend. Oorspronkelijk was een kleine rol voor Dennie bedacht maar dit pakte uiteindelijk geheel anders uit en dus ook in meerdere opzichten.

 

Veel meer dan Hoeba Hop!

De film kreeg veel aandacht als ook Dennie ’s uitvoering van de Borsato-evergreen ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’. Hierdoor werd de crew inclusief de zanger uitgenodigd voor het praatprogramma van Eva Jinek. Kort hierna volgde de uitnodiging om op Ibiza deel te nemen aan de Beste Zangers. Waar o.a. Dré Hazes Jr., Glennis en Thomas Berge op beduidend jongere leeftijd door dit programma hun doorbraak beleefden, maakt Dennie Christian op 61-jarige leeftijd iets mee wat hij waarschijnlijk in zijn stoutste dromen niet meer had durven hopen. Oók dat is Nederland! Elders word je door hits met het uiteindelijke statuur van ‘Besame Mucho’ of ‘Rosamunde’ tot in de eeuwigheid gerespecteerd, terwijl je hier zodra je enigszins op leeftijd geraakt en misschien al een tijdje geen groot succes meer scoort, al vlot wordt afgeschreven. Als het goed is gaat de facelift van Dennie Christian de komende jaren verder gestalte krijgen want wat sommige al lang wisten.. er is veel en veel méér dan ‘Hoeba Hop’!

 


170723SpecialDennieC 3