Logo HHF-HHF Logo HHF-Spotify Logo HHF-Twitter Logo HHF-Facebook

 

180801HHF-promo
160000ADVtussenbalk
180101ADVfacebook
160000ADVtussenbalk 

161201ADVnap

 160000ADVtussenbalk
181231AdvDoubleYouMusic
160000ADVtussenbalk
161202ADVrpmedia
160000ADVtussenbalk
181231AdvTheClipAcademy
160000ADVtussenbalk
180928KoosAlbertsOverledenGroot

.

190103HeaderNieuws1

SpecialTemmingTemming01SPECIAL: TEMMING & TEMMING

Utregse broer en zus werken aan release debuutalbum..!

Een kleine 15 jaar maakte Erna Temming (46) deel uit van het befaamde en ook nú nog alom gewaardeerde, Holland Duo. Tussen 2011 en 2015 brengt de Utrechtse een aantal solosingles op de markt. Tussen de vier Temming-meiden groeit uiteraard ook Danny, de enige zoon uit het gezin, met muziek op. Met de soundmixer in de huiskamer en meestal als hun ouders met het orkest op pad waren, stapte Danny tussen de schuifdeuren. Zijn eerste single ‘Ik Hou Het Meest Van Jou’ verschijnt in 2008. Acht jaar nadien kwam een grote wens van Danny en Erna in 2016 uit; ze vormen nu duo.. Temming & Temming!

 

De singles van de zangeres; ‘Ik Heb Je Lief’, ‘Als Dit Geen Liefde Is’, ‘Comme Ci Comme Ca’, ‘Als Jij Straks Weer Gaat’, ‘Wees Maar Niet Bang (De Engel)’ en ‘Clown Van Het Circus’ oogsten volop waardering binnen het levensliedcircuit. Eind 2012 zijn het de stemmers op HollandseHitsForum.nl die Erna in navolging van Django Wagner en Sieneke, uitroepen tot “Beste Nieuwkomer” van het jaar. In 2013 is ze ook te zien in het veelbesproken SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen. Muziek zit de Temming-kinderen in de genen. Hun ouders waren actief bij dansorkest The Twilights en hierbij maakte Erna voor het eerst haar opwachting op de bühne. De debuutsingle van Danny belandde in 2008 meteen in de GFK-TOP100. Al met al een mooie start van de muzikale carrière van de nu 44-jarige Danny die als commercieel medewerker actief is bij een glaszettersbedrijf in Utrecht. Deze supporter van de plaatselijke FC, tekende voor meer dan 10 solosingles ondertussen waarvan 'k Wist Niet Dat Je Kwaad Werd’ in 2012 en ‘Ik Ben Gewoon Danny Temming (Badr Hari)’ in 2013 nationaal gezien, behoorlijk zijn opgepikt.  

 

T-splitsing

Broer en zus komen elkaar in het circuit natuurlijk regelmatig tegen en bij menig gelegenheid staan ze zij aan zij op de bühne om bekende duetten ten gehore brengen. De reacties hierop zijn dusdanig positief en de roep om een gezamenlijke single werden steeds sterker, dat dit ooit toch eens gehonoreerd moest gaan worden. Nadat Erna ’s single, het door Frans Bauer geschreven ‘Clown Van Het Circus’ waarin Danny een rol had in de bijbehorende videoclip, was uitgewerkt bleek hét moment daar voor het tweetal. Temming & Temming werd opgericht, een website en Facebookpagina gestart en in de Bredase studio The Boom! Music van Frank Verkooyen werd begin 2016 het nummer ‘Zomerliefde’ ingezongen en geproduceerd. “Erna ging naar links en ik naar rechts op een T-splitsing, maar ooit zouden we elkaar bij een rotonde weer tegenkomen. Als wij samen optreden, hebben wij daar zoveel lol en plezier in, en dat stralen we dan ook uit op het podium”, aldus broer en zus. “Buiten dat onze stemmen fantastisch kleuren samen, hebben wij geprobeerd om een eigen sound te creëren. Wij denken dat er op dit moment vraag is naar een leuk en verfrissend duo”, zo lieten de twee destijds weten.

 

Vandaag het podium gedeeld met Jannes en Dennie Christian

Kort na de release van hun 4e single ‘Vandaag’, komen we Temming & Temming, in de verte familie van Henk Temming van nederpopformatie Het Goede Doel trouwens, tegen bij de televisieopnames van Toppers van Oranje tijdens de Rijkweek in Rhenen. Het kersverse duo is dan op de kop af één jaar samen en mag op het plaatselijke evenemententerrein voor ruim 7.000 aanwezigen twee liedjes ten gehore brengen; het feestelijke ‘Doe Wat Met Je Droom Vandaag’ als ook hun gezellige nieuwe single, ‘Vandaag’. Nadat broer en zus hun eerste optreden erop hebben zitten en ze zich op de gevoelige plaat hebben vereeuwigd met o.a. Jannes en Dennie Christian, schuiven zij aan voor een interview met de dit jaar jubilerende website HollandseHitsForum.nl.


 

 

 

SpecialTemmingTemming02

 

 

 

Rijp

“We hebben de wens altijd gehad een duo te gaan vormen. Begin 2016 waren er niet zo heel veel duo’s op dat moment. Waarop wij een gesprek met elkaar voerden en tot de conclusie kwamen dat dit hét moment was”, zo verteld Danny geamuseerd. Erna heeft heel veel bekendheid opgedaan ondertussen, met mijn carrière gaat het prima, dus dit was gewoon hét perfecte moment om er in te stappen”, aldus de zanger die hierin wordt bevestigd door zijn zus: “Zodra we ergens samen waren, kwam steeds die ene vraag; ‘Kunnen jullie geen duetten gaan doen’? De tijd was er gewoon rijp voor. Als we samen optraden dan deden we dat natuurlijk altijd met liedjes van anderen, terwijl het juist zo fijn is om eigen liedjes te kunnen zingen”, zo verklaarde de goedlachse Erna die tegelijkertijd lekker staat mee te bewegen op de muziek afkomstig van het Toppers Van Oranje-podium.

 

Koers

Temming & Temming was dan wel een feit maar precies op dat moment dienden zich volop nieuwe (gelegenheids-) duo’s aan. Dat zal je net zien! Uiteraard moesten broer en zus samen met hun producer Frank Verkooyen een muzikale koers gaan uitzetten voor het nieuwe Utrechtse duo. “Klopt, we moesten natuurlijk zien uit te vinden welke muzikale kant we op wilden gaan”, zo haakt Danny in die daarbij meteen wordt gecorrigeerd door zuslief: “De goeie natuurlijk! We houden ervan een goed feestje te bouwen in de zalen, maar we houden ook van het levenslied en gaan zeker ook de ballads niet uit de weg”. Volgens Danny is de toon gezet door het succes van hun derde single: “Na ‘Zomerliefde’ en ‘Kijkje in Mijn ogen’ brachten we ‘Doe Wat Met Je Droom Vandaag’ uit. En dat bleek toch wel een schot in de roos”!

 

Holland Duo 2.0 ?

Misschien dat Temming & Temming muzikaal gezien in de voetsporen willen gaan treden van het Holland Duo? Erna: “Nou, dat is dus precies wat we niet wilden! Wij zijn gewoon Temming & Temming en hoewel ik de zangeres was van dat duo, willen we ons eigen ding doen! Samen lekker liedjes maken en weet je, we vinden ook alles leuk. Maar het Holland Duo was Jan Verhoeven en Erna Temming en wij zijn Temming & Temming”. Hierop haast Danny zich om te melden dat de muziek van het populaire levenslied-duo van weleer, niet wordt vergeten: “We hebben wel een medley van het Holland Duo in ons setje opgenomen”, waarop Erna vanzelfsprekend erkent dat het heerlijke nummers blijven om te zingen.

 

Vandaag, morgen, overmorgen

Ondanks dat het duo nu een jaar aan de weg timmert zijn ze evengoed onafhankelijk van elkaar te boeken. “We zijn nog steeds gewoon solo te boeken! Dus je hebt Erna Temming, je hebt Danny Temming maar nu dus ook Temming & Temming. En waarom zou je dat niet combineren? Dus drie voor de prijs van 1 zeg maar of.. 1 voor de prijs van drie”, zo legt de mannelijke helft van het duo al knipogend uit. Uiteraard is het tweetal druk doende hun naamsbekendheid te vergroten: “Elke drie maanden willen we een single uitbrengen, we stampen het er gewoon wel in bij de mensen”, zo lacht Danny. De boodschap van hun nieuwe single ‘Vandaag’ is volgens Erna duidelijk: “Doe vandaag waar je zin in hebt en probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven. Dat is ook wat we uit willen dragen en dat doen we nu door middel van de single ‘Vandaag”. Het liedje komt uit de pen van Frank Verkooyen en borduurt volgens het tweetal voort op hun vorige single ‘Doe Wat Met Je Droom Vandaag’. Op z’n Utregs laat Danny dan ook lachend weten: “Wie weet komen er nog wel singles met titels als ‘Morgen’, ‘Overmorgen’ of ‘Volgend jaar’!

 

 

 


SpecialTemmingTemming03

 

 

 

Debuutalbum

Al een tijdje zoemt het gerucht rond dat Temming & Temming met een album gaat komen. Erna: “Natuurlijk komen hier de al uitgebrachte singles op te staan maar zijn we ook volop aan het werk met de albumtracks. Zo komt er ook een heel mooi nummer aan en we hebben nog wat verrassende liedjes in petto ook. Mag ik daarover al iets zeggen eigenlijk”, vraagt ze dan aan haar broer? Danny: Nou het is in elk geval een ballad! Er zijn best al veel liedjes die gaan over pappa, mamma of over kinderen, maar over broers en zusters is er dus nog niks. Wij hebben deze nu dus opgenomen als een track voor het album. Maar misschien is het zelfs wel een geschikt liedje voor een single komend najaar rond oktober”. En nadat we alvast een stukje mochten beluisteren is onze conclusie helder: Prachtig!

 

Focus op Temming & Temming

Ook heeft het tweetal al een cover van André Hazes opgenomen voor het album. “Misschien niet zo handig op dit moment want je wordt zomaar van het podium getrokken”, gieren broer en zus het praktisch gezamenlijk uit, doelend op wat hun producer onlangs overkwam bij Oosterhout-Live. Danny en Erna zingen dat Hazes-liedje al heel lang, zo blijkt. “Dat zal geen single worden hoor maar komt dus op het album te staan. De planning is dat het eind dit jaar gaat uitkomen maar we besteden heel veel zorg aan de liedjes, dus misschien wordt het wel wat later dan gepland”, waarop Danny aanvult: “Maar stel, er komen deze week 3 mooie liedjes op ons pad en we zouden dan in totaal 12-14 tracks hebben, dan gaan we ook meteen los met dit album”. Toch zouden zowel Danny als Erna zomaar ook een sololiedje kunnen gaan opnemen. “Je weet maar nooit hoe het loopt maar we focussen ons wel gewoon helemaal op Temming & Temming, aldus Erna, terwijl Danny nog een andere optie licht: Misschien zetten we van allebei wel een sololiedje op het album”?!

 

Zo leuk met elkaar

“Ja, over 5 jaar zijn Temming & Temming nog steeds een duo”, zo legt Erna aan het slot van dit interview vol overtuiging uit. “Ja.. én oud”, zo grapt Danny! Maar dat is dus wel de insteek, dit is geen experiment ofzo. Voor de rest van onze carrières willen we samen optreden en samen liedjes blijven maken. Dit omdat het samen zo leuk hebben met elkaar”, aldus Danny en Erna oftewel.. Temming & Temming.


SpecialTemmingTemming04


Meer info:  www.temmingentemming.com